Skip to main content

Søm og strikk på Hurtigruten


Søm- og strikkeprosjekter og vakker inspirasjon på Hurtigruten

En blå-blå uke på verdens vakreste sjøreise fra Kirkenes til Bergen!


Reiseperiode 15. - 20. september 2020

I september 2020 kaster vi loss i Kirkenes med MS Midnatsol og seiler sørover på verdens vakreste BLÅBLÅ båtreise til Bergen med mange spennende stopp underveis! Om høsten er det tindrende klar luft og solnedganger du knapt kan løsrive deg fra. Temperaturen på dekk er fortsatt behagelig og fra orkesterplass med sysaker og strikkepinner, stoff og garn, lar vi oss inspirere av alt det vakre vi ser underveis!

Hvorfor du bør bli med på "Søm og strikk på Hurtigruten":
 • Foredrag av Grete Gulliksen Moe underveis:"Jakten på Indigo".
 • Sømprosjekter: Vi skal boltre oss med Blå stoffer og lære teknikken BORO BORO.  Vi syr nålepute og «brev» til synålen.
 • Strikkeprosjekter: Strikke «hufserufse», en vridd hals/ hodeplagg som er vidunderlig å ha på! Doble grytekluter i bomullsgarn som du kan bli helt avhengig av!
 • Norges vakreste naturperler – til inspirasjon
 • Fantastiske Vesterålen, Trollfjorden og Helgelandskysten – på dagtid


Vår reiseleder Grete Gulliksen Moe lager materialpakker og dere velger selv hva dere ønsker å være med på. - Vil du være med på turen, men ikke være med på Gretes BLÅBLÅ workshops er det ikke noe problem. Det blir arrangert utflukter underveis som du kan melde deg på, og forskjellige foredrag ombord, så dette blir en tur der vi alle skal kose oss, nyte, senke skuldrene og oppleve den vakre norskekysten med eller uten synål og strikkepinner!

Grete er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 19 bøker innenfor kunst og håndverksfaget og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er Temareiser Fredrikstads reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunsthåndverk. I hennes to siste bøker «Kult å sy» har Grete et tema som går igjen HOLDBART VAKKERT HÅNDVERK TIL HVERDAGSBRUK – gamle skjorter får nytt liv, og brukte olabukser får nye ben å gå på! Hun er stadig på jakt etter INDIGO – og alle verdens vakre blåfarger og LINFIBEREN med alle dens fantastiske egenskaper og kvaliteter står hennes hjerte nært. Det skal dere også få høre om på turen!

Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 20 september 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Om Grete Gulliksen Moe sier kundene våre:

"Grete Gulliksen Moe var en super reiseleder. Bestemt, inkluderende, kunnskapsrik, blid og hyggelig hele veien."

"Dyktig reiseleder, kan inspirere gruppen".

"Uovertruffen".


Pris fra:
14 950,-

Søk reise

Program

Dag 1 – tirsdag 15. september

Måltider inkludert: M
Vi møtes på Gardermoen og flyr direkte til Kirkenes med SAS kl. 08.55 og lander kl.11.00. Buss videre til fergekaien og avgang fra Kirkenes kl. 12.30 med hurtigruteskipet M/S MIDNATSOL. Vi seiler ut Varangerfjorden, anløper Vardø, der vi kan gå en kort tur i land før vi fortsetter til Båtsfjord og Berlevåg - berømt fra filmen “Heftig og begeistret”.

Dag 2– onsdag 16. september

Måltider inklludert: F/L/M
I løpet av natten har vi rundet Nordkyn, det nordligste punkt på det europeiske fastland. Tidlig anløp Honningsvåg, med anledning til å melde seg på tur til Nordkapp. Vi passerer gassterminalen på Melkøya på vei inn til Hammerfest. Videre sørover vakre Sørøysundet, mot Øksfjordjøkelen og Lopphavet. Snart gløder de 1800 meter høye og forrevne Lyngsalpene i kveldslyset, og ved midnatt glir vi inn under Tromsøbrua. Vi blir lenge nok i Ishavsbyen til å besøke byens populære kafeer og serveringssteder. Også mulighet for utflukt til Ishavskatedralen.  

Dag 3 – torsdag 17. september

Måltider inkludert: F/L/M
Du våkner i Harstad. Frodiggrønne Vesterålen ligger forut, med anløp Risøyhamn, Sortland og Stokmarknes - der du kan besøke det populære Hurtigrutemuseet og se Norges største monument - et helt hurtigruteskip som er trukket på land. Og før du køyer har du opplevd Raftsundet med berømte Trollfjorden, og inntatt lofothovedstaden Svolvær der hurtigruta fortøyer nesten på torget. 

Dag 4 – fredag 18. september

Måltider inkludert: F/L/M
For mange er Helgeland høydepunktet. En hel dag seiler du vakre Helgelandskysten, og stadig er det noe å oppleve: Hestmannen, Rødøyløva, Svartisen, De syv søstre, Torghatten og Petter Dass sin prestegård Alstadhaug. I kveldingen legger vi til kai i Rørvik.

Dag 5 – lørdag 19. september  

Måltider inkludert: F/L/M
I natt har du seilt den lengste distanse som er mellom to anløpssteder, fra Rørvik til Trondheim. Etter frokost stevner skipet ut Trondheimsfjorden, forbi populære Munkholmen, Johan Bojers hjembygd Rissa og historiske Austraat, før kursen settes sørover langs Hitra mot Kristiansund, Bud og Molde. Du rekker å få med deg en nattlig spasertur i Ålesund også.

Dag 6 – søndag 20. september

Måltider inkludert: M/L
Etter morgenanløp Florø setter vi kursen for Bergen. En halv dags spennende seilas. Vi passerer karakteristiske Alden (Norskehesten), seiler gjennom nåletrange Steinsund i Solund kommune – et av de smaleste sund på hele turen. Vi krysser Sognesjøen ytterst i Sognefjorden, passerer Mongstad og Feie og snart ligger Byfjorden og Bergen foran oss. Vi ankommer Bergen kl.14.30. På kaia venter bussen som tar oss til flyplassen og videre transport med SAS kl. 17.40. Vi har ankomst Gardermoen kl. 18.30.
 

Sjekk gjerne ut skipet her.

Foredrag av Grete Gulliksen Moe underveis:

"Jakten på Indigo"

Sømprosjekter:

 • Vi skal boltre oss med Blå stoffer og lære teknikken BORO BORO
 • Lage boks til sysakene våre og sy nålepute og «brev» til synålene


Strikkeprosjekter:

 • Strikke «hufserufse», en vridd hals/ hodeplagg som er vidunderlig å ha på!
 • Doble grytekluter i bomullsgarn som du kan bli helt avhengig av!

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 14 950,- som inkluderer:

 • Flyreise Gardermoen-Kirkens/Bergen-Gardermoen med SAS
 • Flyskatt (kr 950 pr. desember 2019)
 • Overnatting i innvendig uspesifisert dobbellugar kat. Polar
 • All transport iflg. program
 • Full pensjon om bord 
 • Foredrag og workshops om bord 
 • Materialpakke til workshops
 • Reiseleder Grete Gulliksen Moe


Tillegg:

Enkellugar, innvendig uspesifisert utvendig kat. Polar        kr 3 200
Del i dobbellugar, utvendig uspesifisert kat. Polar              kr 1 400
Enkellugar, utvendig uspesifisert utvendig kat. Polar          kr 4 990
Del i dobbellugar, utvendig uspesifisert kat. Arctic             kr 3 250
Enkellugar, utvendig uspesifisert kat. Arctic                       kr 7 850

Polar innvendig – dekk 4, 6, 7
Polar utvendig – dekk 3, 4, 6, 7 (noen av lugarene kan ha begrenset/ingen utsikt)
Arctic - dekk 6, 7, 8

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt 
påmelding. Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

MERK: Spesielle avbestillingsregler gjelder:

Ved avbestilling mellom 27. mars og 27. juli beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved avbestilling etter 27. juli beholder arrangøren 100% av reisens pris.

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
15/9Grete Gulliksen MoeSøm og strikk på Hurtigruten14 950,-Bestill

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-