Pris fra:
17 470,-
Dager:7
Bestill reise

Annette Groth

Journalist og forfatter. Hun har dekket konflikten i Nord-Irland for NRK siden begynnelsen av 1980-tallet. Hun har også skrevet boken Nord-Irland: Den vanskelige veien, som kom ut i 1998.

I oktober 2017 kom boken «Hva nå? Min reise i Storbritannia i en Brexit-tid»

Reiseperiode 8. - 14. september 2018

Skottland er på veldig mange måter et eget land.  Med sitt eget parlament, sin egen lokalregjering, skotsk statskirke, eget flagg og et eget landslag i fotball. I tillegg en sterk kultur med sekkepiper og kilter og kjente forfattere. Men samtidig er landet en del av Storbritannia, i likhet med Wales, Nord-Irland og England.

Skottlands historie er full av blodige slag. I begynnelsen sloss de skotske klanene mot hverandre, men etter hvert kom trusselen fra sør.  Da Vilhelm Erobreren fikk makten i England i 1072, starter en flere hundre år lang kamp for selvstendighet mot skiftende engelske konger.  Vi skal stifte bekjentskap med historien gjennom hele turen, som er tettpakket med opplevelser.

Allerede første dag får vi oppleve den kjente Loch Lomond, og reiser gjennom nasjonalparken som bærer innsjøens navn.  For Skottland er vakker natur og kjente turistattraksjoner - i tillegg til Loch Lomond skal vi til Loch Ness.   Myten om uhyret i Loch Ness, også kalt Nessie, har holdt seg levende i mange hundre år.  
Forbindelsene mellom Norge og Skottland har vært nære og betydelige helt siden begynnelsen av vikingtiden.  Vikingene reiste til mange av de skotske øyene, som Hebridene og Orknøyene, men også til Mull.  Isle of Mull og Isle of Iona er reisemål på denne turen, og i tillegg til fortellinger om vikingtiden får vi oppleve et frodig dyre- og fugleliv.
På vår vei gjennom Skottland passerer vi Caledonian-kanalen, søsterkanalen til Sveriges Göta kanal og jernbanebroen Glenfinnan Viaduct. Denne broen er kjent fra Harry Potter-filmene.

Whisky er en annen av Skottlands turistattraksjoner og vi skal innom Glenfiddich-distilleriet og lære hvordan whiskyen blir laget.
I tillegg: Hvordan trener man hundene som gjeter Skottlands mange sauer? Og hvordan ser det ut i den imponerende Explorer’s Garden, der all verdens planter er samlet?

Turen avsluttes i hovedstaden Edinburgh, full av historie og severdigheter. 

Faglig reiseleder er Annette Groth, som i nesten ti år var NRKs korrespondent i Storbritannia.  Hun vil også bruke tid på å snakke om moderne skotsk politikk og historie, de skotske nasjonalistene og folkeavstemningen om selvstendighet i 2014.  

Turen arrangeres i samarbeid med