Skip to main content

Skånska trädgårdar - en blomstrende reise til slottsparker og private hager

Pris fra:
5 750,-
Dager:3
Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 17 juni 2018

Mette Gry Larsen

Mette Gry Larsen driver hagebloggen Furulunden.no. Hun er eiendomsmegler og hageentusiast. -Hagen er et sted hvor jeg blir inspirert og har mulighet til å skape noe nytt.
Man trenger ikke masse kunnskap for å skape en hage, det er bare lysten som driver verket. Rett og slett et sted til rekreasjon, kreativitet, meditasjon og oppmuntring!

I juni 2018 inviterer vi deg til en hagereise utenom det vanlige. Vi reiser til Helsingborg og skal besøke flere private hager som inngår i Trädgårdsrundorna som arrangeres av Helsingborg Trädgårdsforening. Denne helgen dreier det seg om hager, god mat og et felleskap hvor vi kan nyte og prate hage i tre dager, og det uten at noen synes det er en smule for mye av det gode.

Trädgårdsrundorna, som er et unikt arrangement i nordvestre del av Skåne kom i stand allerede i 2002. Det er veldig populært og gjør at vi hageentusiaster kan få besøke private hager for å nyte og hente inspirasjon til egne hager.
Hva passer vel bedre enn å kombinere denne turen med et lunsjbesøk og hageomvisning på Tjolöholms Slott  i Kungsbacka, like sør for Gøteborg. Selv om det først og fremst er hagen vi skal konsentrere oss om på denne turen, kan det være interessant å vite at Tjolöholms slott er Nordens fremste Arts and Craft-anlegg, beliggende på en vidstrakt halvøy. Det påkostede slottet ble tegnet i Tudor-stil av arkitekten Lars Israel Wahlman og stod ferdig 1904. 
For dere som følger med på den svenske hageserien «Trädgårdstider» så kan vi fortelle at John Taylor (gartneren) har forflyttet seg fra Skåneområdet og er i dag trädgårdsmästare i Tjolöholms slottsträdgård.

Vi skal besøke Sofiero slottsträdgård som reiselederen tidligere har besøkt. Her kan du se mer fra hennes tur: En eventyrreise til Sofiero Slottshage . 
Hele lørdagen settes av til hagevandringer i private hager. Vi tar med oss matpakke, så ikke noe tid går til spille for annet enn å nyte hagelivet. 
På veien hjem søndag setter vi av tid til å besøke Hedentorps Plantskola og Gunnebo slott och Trädgård. På Gunnebo blir det hageomvisning og lunsj. De ønsker å være kjent for å servere økologisk og kortreist mat.

Reiseleder på denne «hageturen» er Mette Gry Larsen, eiendomsmegler og den som skriver i hagebloggen Furulunden.

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 15. juni 
Bussen starter fra Oslo bussterminal kl. 0830, og vi kjører E6 sørover. Vi vil kommer tilbake til påstigningssteder. Turens første besøk blir på Tjolöholms slott og vi starter med en deilig lunsj som serveres i Storstugan, som bruker kortreiste råvarer i matlagingen. Etter lunsj skal vi på guidet omvisning av slottsträdgården. Slottet ligger ved havet og hagen er tilpasset skjærgårdsmiljøet. Så kjører vi videre til Sofiero Slott och Slottsträdgård. Vår vandring her tar oss med på en historisk reise gjennom hager, parker og hvordan en kongelig sommer kunne være på Sofiero. I Slottsrestaurantens vakre omgivelser blir vi servert kveldens middag. Etter middag kjører vi til Helsingborg og Best Western Duxiana Hotell, hvor vi skal bo i to netter. 
Lunsj og middag inkludert.        

Dag 2 - lørdag 16. juni
Etter en god frokost starter vi vår runde med private hagebesøk. Vi bruker hele dagen til å se disse fantastiske hagene som har gitt inspirasjon til så mange hageentusiaster. 
Vi får med oss en matpakke fra hotellet og spiser lunsj på et egnet sted.

Oversikten over hvilke hager som skal være med på arrangementet i år foreligger ikke på det nåværende tidspunkt. Det må påregnes at vi skal gå en del, men også benytte buss.
Vi samarbeider med foreningen om hvilke hager som anbefales og vil komme tilbake med informasjon om dette. 

Vi blir kjørt tilbake til hotellet ut på ettermiddagen og tar en velfortjent hvil, eller bruker litt av ettermiddagen som vi selv ønsker. 

Kveldens middag spiser vi på restaurant Gastro, og vi møtes i resepsjonen og går samlet til restauranten. Det er en kort spasertur unna hotellet.  
Frokost, matpakke/lunsj og middag inkludert.

Dag 3 – søndag 17. juni
Vi spiser frokost og sjekker ut av rommene. Det er tid for hjemreise, men vi har mer på programmet før bussen ankommer Oslo. En halvtimes kjøretur fra Helsingborg ligger Ängelholm og Hedenstorp Plantskola. Hit skal vi. Et flott sted for inspirasjon og gode råd og tips gitt av det kunnskapsrike personalet. En hyggelig og velrennomert kafé har de også – om noe skulle friste. Vi er ikke helt ferdige med slott og slottshager. Litt sør for Gøteborg, i Mølndal, ligger Gunnebo Slott och Trädgårdar. Det blir en presentasjon av Gunnebos historie ut i fra et hagehistorisk perspektiv og vi får en omvisning i den formelle hagen og i kjøkkenhagen. Vi avslutter besøket med en deilig lunsj i Gunnebo Kaffehus och Krog, hvor rettene er økologiske og råvarene KRAV-sertifiserte. Beregnet ankomst tilbake til Oslo, ca. kl. 19 (kan endres)
Frokost og lunsj inkludert.

Vi anbefaler å ta med litt drikke, frukt og kjeks i bussen da det kan bli litt lange «økter» mellom måltidene. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 5 750,- som inkluderer:

- Buss fra/til Oslo og under hele turen
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
- 3 x lunsj og 2 x middag – ekskl. drikke
- Besøk og entreer ifølge program
- Reiseleder Mette Gry Larsen


Tillegg for enkeltrom kr 530,-

Best Western Hotel Duxiana Helsingborg    www.helsingborg.hotelduxiana.com 

Påmelding senest 30. april 2018

Depositum kr 1 500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om endring av pris ved kursendring på svensk valuta samt endring i program. 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
15/6Mette Gry LarsenSkåne5 750,-Bestill

Hotell