Sentral-Asia og Silkeveien; et gammelt og moderne eventyr med Kjell Dragnes (våren 2021)

Status:
Program/pris kommer

Silkeveien og Sentral-Asia et gammelt og moderne eventyr

Reiseperiode våren 2021

Bli med Temareiser Fredrikstad til Sentral-Asia og Silkeveien. Sentral-Asia er et myteomspunnet, og omstridt område mellom øst og vest, et gammelt knutepunkt mellom mange ulike kulturer, en viktig handelsvei og med en moderne historie som ikke er mindre spennende enn det som skjedde da store erobrere sloss om overherredømmet og underla seg store områder. Aleksander den store, Dsjengis Khan, Timur Lenk er noen av dem.

Sentral-Asia er kanskje mest kjent som en del av Silkeveien mellom Kina og Europa, men har også egne kulturer og tradisjoner som til dels lever den dag i dag, til tross for de omfattende omveltninger som har funnet sted i moderne tid. En tid var Sentral-Asia senter for fremadrettet islamsk tenking og forskning, legen Avicenna (Ibn Sina) var en av de fremste representantene.
Restene av kulturkampen mellom nomadiske steppefolk, beboere i viktige oasebyer, ulike religioners vekst og fall – med imponerende arkitektoniske mesterverk – er merkbare over hele området.

Den moderne tid er også kommet til Sentral-Asia, der fem republikker har fått sin selvstendighet etter Sovjetunionens fall. Sovjettiden har satt sine spor, i kultur, politikk og økologi. Vi konsentrerer oss om to republikker, Turkmenistan og Usbekistan. Opplevelser av ulikt slag står i kø gjennom åtte dager.


Program og pris under utarbeidelse

Ønsker du å forhåndsreservere plass, kan du gjøre det ved å sende oss en e-post eller ringe oss på 69 31 26 21. Vi vil da ta kontakt med deg igjen når program og pris er klart.

 

Status:
Program/pris kommer