Skip to main content

Rwanda, Uganda og Tanzania med Hans Petter Hergum (november 2019)


Reiseperiode 9. - 20. november 2019

Uganda, Rwanda og Tanzania er tre naboland i det sentrale- og østlige Afrika.  Vi skal oppleve dem alle.  

I Uganda, på grensen mot Rwanda og DR-Congo lever fjellgorillaer. Med bil og til fots skal vi ta oss inn i Bwindi National Park hvor noen av verdens største og siste fjellgorillaer lever. Etter en overnatting på Icumbi Gorilla Lodge tar profesjonelle guider oss opp i fjellet og tett inn på våre «nære slektninger». Vi erfarer hvordan disse utrolige skapningene fortsatt kan leve i vill tilstand – men samtidig i nær kontakt med mennesker (valgfritt, mot tillegg i pakkeprisen). 

Men vi starter i Rwanda. Ett av Afrikas minste land og blant annet kjent for sine «tusen fjell» og sin fargerike hovedstad Kigali. En dynamisk hovedstad med et yrende byliv, svært hyggelige mennesker, men også med en tragisk historie. Vi skal besøke ett av minnestedene hvor de meningsløse myrderiene skjedde i 1994. Vår faglige reiseleder, som selv var i Rwanda på 1990-tallet, vil gi oss bakgrunn og forståelse av hva som skjedde. 

Etter dager i Uganda og Rwanda flyr vi fra Kigali til Mwanza i Tanzania. Her møtes vi av våre safari-biler og kjører gjennom Serengeti.  Et afrikansk mekka av natur og rikt dyreliv.  Serengeti er en enorm busksavanne som rommer kontinentets største flokker av gnu og sebraer.  Her finnes også «The Big Five», og er vi heldige opplever vi dem alle.
Vi skal bruke tiden i Serengeti. Lytte og se – og oppleve noe av det uberørte Afrika.  Etter overnatting på en lodge her på savannen, har vi nok en hel dag i Serengeti. Vi besøker Olduvai Gorge hvor Mary og Louis Leakey drev utgravninger på 1960-tallet og gjorde de første funnene av Homo habilis, som Louis Leakey mente det moderne mennesket kunne stamme fra. Fra Olduvai fortsetter vi til Ngorongoro-krateret – kalt «verdens åttende natur-under». Den utdødde vulkanen er i dag et av Afrikas mest kjente viltområder. Krateret yrer av fugler og dyreliv. Flokker av løver er ikke uvanlig å se.

En hel dag skal vi tilbringe sammen med Datonga- og Hadzabe- folket som er Øst-Afrikas urfolk.  Mange av dem lever fortsatt som deres forfedre har gjort av sanking og jakt.
Våre Afrika-opplevelser avsluttes i byen Arusha og videre til en kaffefarm hvor lunsj, god drikke og nytraktet Tanzania-kaffe venter.  

Vår reiseleder Hans Petter Hergum har besøkt Rwanda flere ganger. Han er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bla. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.

(Aftenposten): 26. januar 2018 en artikkel om besøk i Bwindiskogen i Uganda og fjellgorillaene.

https://www.aftenposten.no/reise/I-audiens-hos-Ugandas-fjellgorillaer-10604b.html

Pris og program under utarbeidelse.

 

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Hotell

Reisekalender

27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-
2/3Tanzania og Zanzibar avgang OsloFra 44 990,-
2/3Tanzania og Zanzibar avgang StavangerFra 44 990,-
7/3Møt våren i RomaFra 15 275,-
14/3Argentina, Uruguay og Chile - I Evert Taubes fotsporFra 43 175,-