Skip to main content

Roma for legeme og sjel med Kjell Arild Pollestad våren 2018

Pris fra:
15 750,-
Dager:5
Bestill reise

Reiseperiode:

12 - 16 april 2018

Kjell Arild Pollestad

Katolsk prest og forfatter. Har studert i Oslo, Toulouse og ved Det pavelige institutt i Roma. Hans store produksjon av bøkler spenner fra helgenbiografier til kokebøker, samt oversettelser av Snorre og Homer. En Italia-venn og Roma-kjenner.

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.

Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.

Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.

Det eneste som kreves for å følge Pollestad i Roma er et åpent og raust sinn, og raske ben. Han vil hjelpe oss til å se og oppleve denne makeløse byen, hvor arven fra Aten og arven fra Jerusalem har smeltet sammen, hvor Keiser og Galileer har rakt hverandre hånden, og hvor det moderne byliv blant fortidens utallige minnesmerker får en dimensjon og en sammenheng som ingen andre steder. Roma er enestående, og Pollestads Roma gir minner for livet, både for legeme og sjel!

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan gå 5 km i normalt gangtempo daglig.

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 12. april
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 09.05 direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 12.10. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en byvandring rundt historiske gatehjørner som ender ved Pantheon. For dem som ønsker det, blir det god tid til en aperitif på plassen foran templet, før velkomstmiddag. (M)

Dag 2 – fredag 13. april
Dagen innledes med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter vandrer vi til Peterskirken. Etter omvisningen blir det anledning til å styrke seg med en pizza like ved Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og det anbefales å vandre litt rundt på egen hånd, for eksempel til Spansketrappen, som ikke påkaller noen kommentar, siden den simpelthen bare er en trapp full av unge mennesker. Om kvelden er alle velkommen til å delta i en felles stor romersk middag på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 – lørdag 14. april
Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 15. april
Etter et tredje foredrag om formiddagen vandrer vi til Trastevere, går innom den praktfulle Mariakirken i hjertet av denne særegne bydelen, og fortsetter over Ponte Sisto til Piazza Farnese, Campo de’ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F)

Dag 5 – mandag 16. april
Felles transport til flyplassen om formiddagen. Avreise med SAS kl. 13.25 til København. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 18.15. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15.750,- som inkluderer:
- Fly Oslo-Roma/Roma-København-Oslo med SAS
- Flyskatt (utgjør for april avgangen kr 1.4722,- pr. juni 2017)
- Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
- Byvandringer i følge program
- 2 middager (M) inkl. drikke
- Norske reiseledere

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)  kr 1.200,-
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund og Trondheim). Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan gå 5 km i normalt gangtempo daglig.

Påmeldingsfrist senest 10. januar 2018


Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 25.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
12/4Kjell Arild PollestadRoma for legeme og sjel15 750,-Book på venteliste

Hotell