Skip to main content

Roma etter alle kunstens regler


Roma etter alle kunstens regler

Reiseperiode 30. september - 04. oktober 2019

Roma er en verdensby, men også et verdensteater, der ulike tidsepoker, religioner og herskere i over totusen år har prøvd å overbevise sitt publikum ved hjelp av arkitektur, byplanlegging og kunst. Og det har de greid. Roma er byen vi stadig vender tilbake til og aldri blir ferdige med, rett og slett fordi den er en del av oss selv og vår egen kultur og historie.

Høydepunkter:

 • Michelangelos ungdomsverk Pieta
 • Vatikanmuseet med det sixtinske kapell
 • Berninis tabernakel
 • Sant Peters trone
 • Barokkirken Santa Maria della Vittoria med Den hellige Theresas ekstase av Bernini
 • Piazza Navona, Campo de Fiori og Michelangelos Palazzo Farnese
 • Galleria Doria Pampilj, med hovedverk av blant andre Tizian, Bernini, Caravaggio, Velazquez og Rafael
 • Vi bor sentralt, ett steinkast unna 
 • 2 middag og 2 lunsjer er inkludert

  På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Han har selv bodd i Italia, og er svært opptatt av den billedkunsten som byen har å by på. Sørbø er generalist, han tenker tverrfaglig og liker å sette ting inn i en større historisk, idehistorisk, religiøs og kunsthistorisk sammenheng. Det finnes vel knapt et sted på denne planeten som mer innbyr til det enn nettopp Roma. For det er ikke bare alle veier som fører hit, men også tanker, ideer og forestillinger.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

30 september - 4 oktober 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Like å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
16 995,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 30. september
Avreise med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 07.10 direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 10.20. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum rett ved Pantheon. Vi at vi har sjekket inn på hotellet og tatt en liten pause, utforsker vi våre nærmeste omgivelser. Pantheon står selvfølgelig på programmet, byggverket som i dag er verdens største og best bevarte tempel fra antikken. Vi går videre til velkomstmiddag på en tradisjonsrik restaurant. (M)

Dag 2 -  tirsdag 1. oktober
I dag står kristenhetens viktigste monument på programmet, Peterskirken. 
På veien går vi innom renessansekirken San Luigi dei Francesi for å se nærmere på tre av maleren Caravaggios hovedverk, som alle tar for seg dramatiske hendelser i evangelisten Matteus sitt liv. 

Vi går videre til Vatikanet med Tommy Sørbø på øret, som ved hjelp av mikrofon og headset overdøver gatestøyen i Roma. Underveis får vi høre om keiser Konstantin den stores omvendelse, og hvordan kristendommen fra å være en suspekt liten menighet for fattigfolk og spesielt interesserte, til slutt ble en statsbærende ideologi og verdensreligion. Vi besøker Vatikanmuseet og det sixtinske kapell med Adams skapelse og Dommedag, av Michelangelo.  I Peterskirken ser vi nærmere på Michelangelos ungdomsverk Pieta, Berninis tabernakel, Sant Peters trone og mange av de andre fantastiske kunstverkene i dette som er verdens største kirke.   

Lunsj på et hyggelig sted nær Peterskirken.
Ettermiddagen og kveld til egen disposisjon. (F/L)

Dag 3 - onsdag 2. oktober
Første del av denne dagen handler om erotikk og religion. 
Vi går sammen til barokkirken Santa Maria della Vittoria. Kirken inneholder et av barokkens mest spektakulære, men også underligste skulpturgrupper, nemlig Den hellige Theresas ekstase av Bernini. Kunstverket byr på noe så sjeldent som en blanding av religiøs fromhet og erotisk sanselighet. Sørbø snakker om den katolske kirkens brudemystikk, og forestillingen om hvordan det hellige og det verdslige smelter sammen i en kjærlighetsakt
Vi får litt tid på egenhånd til å hvile beina og innta lunsj, før vi møtes igjen i resepsjonen på hotellet.
På ettermiddagen går vi sammen til Trastevere for å utforske en av de hyggeligste og mest pittoreske delene av Roma. På veien dit får vi med oss Piazza Navona, Campo de Fiori og Michelangelos Palazzo Farnese. Vi avslutter vandringen på en av Romas høyder med fantastisk utsikt over byen. 
Felles middag. (F/M)

Dag 4 – torsdag 3. oktober
Vi går den korte veien fra hotellet til Galleria Doria Pampilj, som er privateid 1700-talls palass midt i Roma. Det inneholder en fantastisk kunstsamling med hovedverk av blant andre Tizian, Bernini, Caravaggio, Velazquez og Rafael. Palasset er ikke bare et galleri, men bolig for en av Italias mest fornemme og skandaleombruste adelsfamilier. Å vandre omkring her er som å være med på en vakker-grotesk Fellinifilm, der man når som helst venter at en spøkelsesaktig gammel principessa skal dukke opp og fortelle om fortidens storhet.  

Etter audiensen i palasset spaserer vi sammen til Verdens Sentrum, Caput mundi, eller Capitol som det i dag er kjent som. Her ser vi nærmere på Michelangelos Palazzo dei Conservatori og den antikke rytterstatuen av keiseren Marcus Aurelius. Vi får et glimt av Forum Romanum og Colloseum, og får høre hvordan Sigmund Freud sammenliknet denne fantastiske samlingen av romerske ruiner med menneskets bevissthet. Felles lunsj.
Etter lunsj rusler vi bort til Fonta di Trevi, der vi blant annet høre får om hvordan slike offentlige plasser ble brukt til fester, seremonier og høytideligheter opp gjennom historien. Middag på egen regning, men tilbud å om spise med reiselederne vil bli gitt. (F/L)

Dag 5 – torsdag 4. oktober
Etter en god frokost, besøker vi den mektige barokkirken San Ignazio i nærheten av hotellet. Der vil Sørbø tegne og fortelle om motreformasjonens malerier, dekorasjoner og tant og fjas, et himmelsk show som får både protestanter, modernister og minimalister til å måpe av undring.

Felles transport til flyplassen. Avreise med Norwegian kl. 11.05 direkte til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 14.15. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 16 995,- som inkluderer:
 - Fly Oslo – Roma tur/retur med Norwegian inkl. flyskatt
 - Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
 - Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
 - Byvandringer ifølge program
 - 2 lunsjer
 - 2 middager inkl. drikke
 - Norske reiseledere: Tommy Sørbø og en teknisk reiseleder

Tillegg for enkeltrom     kr 1380,-

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum.
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4,50 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan gå 5 km i normalt gangtempo daglig.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
30/9Tommy SørbøRoma etter alle kunstens regler16 995,-Bestill

Bosted

Reisekalender

24/8Sensommercruise på MS TrollfjordFra 14 750,-