Skip to main content

Roma etter alle kunstens regler med Tommy Sørbø

Pris fra:
17 450,-
Dager:5
Bestill reise

Reiseperiode:

11 - 15 oktober 2018

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Like å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 

Roma er en verdensby, men også et verdensteater, der ulike tidsepoker, religioner og herskere i over totusen år har prøvd å overbevise sitt publikum ved hjelp av arkitektur, byplanlegging og kunst. Og det har de greid. Roma er byen vi stadig vender tilbake til og aldri blir ferdige med, rett og slett fordi den er en del av oss selv og vår egen kultur og historie.

På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Han har selv bodd i Italia, og er svært opptatt av den billedkunsten som byen har å by på. Sørbø er generalist, han tenker tverrfaglig og liker å sette ting inn i en større historisk, idehistorisk, religiøs og kunsthistorisk sammenheng. Det finnes vel knapt et sted på denne planeten som mer innbyr til det enn nettopp Roma. For det er ikke bare alle veier som fører hit, men også tanker, ideer og forestillinger.

Turen arrangeres i samarbeid med 

 

 

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 11. oktober
Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 07.10 direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 10.20. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum rett ved Pantheon. Vi setter fra oss bagasjen og utforsker våre nærmeste omgivelser. Pantheon står selvfølgelig på programmet, byggverket som i dag er verdens største og best bevarte tempel fra antikken. Derfra går vi til renessansekirken San Luigi dei Francesi for å se nærmere på tre av maleren Caravaggios hovedverk, som alle tar for seg dramatiske hendelser i evangelisten Matteus sitt liv.
Lunsjen er på egen regning. Det er mange steder i nærheten, og vi avtaler møtested etter lunsj.
Vandringen avsluttes i den mektige barokkirken San Ignazio, der Sørbø tegner og forteller om motreformasjonens malerier, dekorasjoner og tant og fjas, et himmelsk show som får både protestanter, modernister og minimalister til å måpe av undring.
Vi møtes igjen til felles velkomstmiddag på tradisjonsrik restaurant. (M)

Dag 2 -  fredag 12. Oktober
I dag står kristenhetens viktigste monument på programmet, Peterskirken.
Vi går til Vatikanet med Tommy Sørbø på øret, som ved hjelp av mikrofon og headset overdøver gatestøyen i Roma. Underveis får vi høre om keiser Konstantin den stores omvendelse, og hvordan kristendommen fra å være en suspekt liten menighet for fattigfolk og spesielt interesserte, til slutt ble en statsbærende ideologi og verdensreligion. I Peterskirken ser vi nærmere på Michelangelos ungdomsverk Pieta, Berninis tabernakel, Sant Peters trone og mange av de andre fantastiske kunstverkene i dette som er verdens største kirke.  

Lunsj på et hyggelig sted nær Peterskirken.
Ettermiddagen og kveld til egen disposisjon. (F/L)

Dag 3 - lørdag 13. oktober
Første del av denne dagen handler om erotikk og religion.
Vi går sammen til barokkirken Santa Maria della Vittoria. Kirken inneholder et av barokkens mest spektakulære, men også underligste skulpturgrupper, nemlig Den hellige Theresas ekstase av Bernini. Kunstverket byr på noe så sjeldent som en blanding av religiøs fromhet og erotisk sanselighet. Sørbø snakker om den katolske kirkens brudemystikk, og forestillingen om hvordan det hellige og det verdslige smelter sammen i en kjærlighetsakt
Vi får litt tid på egenhånd til å hvile beina og innta lunsj, før vi møtes igjen i resepsjonen på hotellet.
På ettermiddagen går vi sammen til Trastevere for å utforske en av de hyggeligste og mest pittoreske delene av Roma. På veien dit får vi med oss Piazza Navona, Campo de Fiori og Michelangelos Palazzo Farnese. Vi avslutter vandringen på en av Romas høyder med fantastisk utsikt over byen.
Felles middag. (F/M)

Dag 4 – søndag 14. oktober
Vi går den korte veien fra hotellet til Galleria Doria Pampilj, som er privateid 1700-talls palass midt i Roma. Det inneholder en fantastisk kunstsamling med hovedverk av blant andre Tizian, Bernini, Caravaggio, Velazquez og Rafael. Palasset er ikke bare et galleri, men bolig for en av Italias mest fornemme og skandaleombruste adelsfamilier. Å vandre omkring her er som å være med på en vakker-grotesk Fellinifilm, der man når som helst venter at en spøkelsesaktig gammel principessa skal dukke opp og fortelle om fortidens storhet. 

Etter audiensen i palasset spaserer vi sammen til Verdens Sentrum, Caput mundi, eller Capitol som det i dag er kjent som. Her ser vi nærmere på Michelangelos Palazzo dei Conservatori og den antikke rytterstatuen av keiseren Marcus Aurelius. Vi får et glimt av Forum Romanum og Colloseum, og får høre hvordan Sigmund Freud sammenliknet denne fantastiske samlingen av romerske ruiner med menneskets bevissthet. Felles lunsj.
Etter lunsj rusler vi bort til Fonta di Trevi, der vi blant annet høre får om hvordan slike offentlige plasser ble brukt til fester, seremonier og høytideligheter opp gjennom historien. Middag på egen regning, men tilbud å om spise med reiselederne vil bli gitt. (F/L)

Dag 5 – mandag 15. oktober
Felles transport til flyplassen om formiddagen. Avreise med Norwegian kl. 13.50 direkte til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 17.00. (F)

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 17.450,- som inkluderer:
 - Fly Oslo - Roma tur/retur med Norwegian inkl. flyskatt
 - Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
 - Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
 - Byvandringer ifølge program
 - 2 lunsjer
 - 2 middager inkl. drikke
 - Norske reiseledere

Tillegg for superior enkeltrom   kr 2.150,-
A-kort rabatt kr 750,-
Tilslutningsfly på forespørsel.

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag!

Påmeldingsfrist snarest.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
11/10Tommy SørbøRoma etter alle kunstens regler
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kortnummer i kommentarfeltet.
17 450,-Bestill

Hotell