Skip to main content

Hans Petter Hergum

Er utdannet samfunnsgeograf og har arbeidet mer enn 30 år med menneskerettigheter og bistand rettet mot det østlige- og sørlige Afrika. Hergum har bla. arbeidet for den norske utenrikstjenesten i Zimbabwe og bodd flere år i Botswana hvor han arbeidet for Kirkens Nødhjelp.

Reisekalender oppdatert pr 17.07.2019

Botswana - Kalahari-ørkenen, Okavango, Bushfolket, Gaborone
 • Utgående
  4 - 14 oktober 2019
 • Pris
  Fra 36 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Hans Petter Hergum
Botswana er Afrikas diamant – bokstavelig talt. I 1966, da landet fikk sin frigjøring, var Botswana ett av kontinentets fattigste land. Året etter fant de verdens største diamantforekomster. Med en befolkning på rundt 2 millioner og stor diamantproduksjon har landet god økonomi. I tillegg er landet del av det «utemmede Afrika». Innestengt mellom Sør-Afrika, Zimbabwe, Zambia og Namibia ligger «diamanten». Landet byr på spennende historie, kultur, og ikke mist unik natur. Ideelt for viltsafari hvor fortsatt geparder, elefanter, giraffer, leoparder, flodhester, zebraer og løver – for å nevne noe – har nok tumleplass. Elefantbestanden skal være på godt over 100 000 dyr. UNDER UTARBEIDELSE
Uganda, Rwanda og Tanzania
 • Utgående
  28 oktober - 8 november 2019
 • Pris
  Fra 53 950,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Hans Petter Hergum
Uganda, Rwanda og Tanzania er tre naboland i det sentrale- og østlige Afrika.  Vi skal oppleve dem alle. Etter dager i Uganda og Rwanda flyr vi fra Kigali til Mwanza i Tanzania. Her møtes vi av våre safari-biler og kjører gjennom Serengeti.  Et afrikansk mekka av natur og rikt dyreliv. Vi skal også besøke Bwindi National Park hvor noen av verdens største og siste fjellgorillaer lever. 
Etiopia - menneskehetens vugge
 • Utgående
  18 - 29 november 2019
 • Pris
  Fra 30 850,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Hans Petter Hergum
Etiopias natur er storslagen. Fjellene reiser seg over 4000 meter, og stuper ned i grønne dalsøkk og glohete saltørkener. Vi skal verken bestige fjelltopper eller oppsøke ørkenlandskap, men bevege oss sentralt i Etiopia hvor det behagelige sommerklimaet har skapt grobunn for kulturelt mangfold, myter, historie og yrende folkeliv. I dag er Etiopia en afrikansk stormakt. Landet er politisk i en positiv brytningstid, og har mer enn 100 millioner innbyggere med mer enn 80 språk og kulturuttrykk. Keiserdømmer og dynastier, krig og ytre påvirkning har lagt grunnlaget for landets trosuttrykk og historie.