Skip to main content

Sverre Mørkhagen

Ibsen-biograf og cand.philol. (Universitetet i Oslo). Har arbeidet som journalist, kommunikasjonsrådgiver og forlegger.  I dag er han forfatter på heltid, og utga i 2019 IBSEN … "den mærkelige Mand". 'Et mesterverk' ifølge Dagbladet.

Reisekalender oppdatert pr 27.03.2023

Ibsens viktigste Norges-reise
 • Utgående
  11 - 16 juni 2023
 • Pris
  Fra 17 445,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Sverre Mørkhagen
Henrik Ibsens aller første stipendreise fant sted i 1862, da fremtiden hans sto og vippet mellom fremgang og undergang. Han slet med uhåndterlig gjeld, teateret var på vei mot konkurs, han hadde fått avslag på søknad om utenlandsstipend, og i fortvilelsen søkte han om penger til å foreta en reise i Norge i stedet. Turen kom til å representere en ny begynnelse for vår største dikter, og de viktigste avtrykkene av reisen finner vi i de to verkene som representerer hans første store gjennombrudd; Brand og Peer Gynt, ikke minst det siste. 
En historisk reise i middelalder-Norge i Kristin Lavransdatters fotspor
 • Utgående
  4 - 7 september 2023
 • Pris
  Fra 15 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Sverre Mørkhagen
Forfatter Sverre Mørkhagen inviterer til en oppdagelses- og opplevelsesreise basert på Sigrid Undsets bestselgerroman om Kristin Lavransdatter. Vi starter  vår reise i Middelalderbyen Oslo før vi drar nordover mot blant annet Domkirkeodden på Hamar, Jørundgård nord for Otta og Nidarosdomen i Trondheim. I løpet av turens fire dager leter vi opp kirkesentre, gårder og adelsseter, kulturminner, landskapsmerker og pilegrimsruter.