Skip to main content

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen er født i Trondheim, hvor han begynte å spille fiolin da han var seks år gammel hos Arne Stoltenberg. Han fortsatte sine studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium før han dro til New York og studerte hos professor Ivan Galamian. Han har vært konsertmester i Sveriges Radios Symfoniorkester 1970-73 under Sergiu Celibidache, og har vært Konsertmester i Wiener Symphoniker 1975-77 under Carlo Maria Giulini.
Han var Norges første professor i fiolin ved Norges Musikkhøgskole. Ved siden av å være teknisk briljant, er det han unike varme og vibrerende tone som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden.

Reisekalender oppdatert pr 25.06.2022

Bergen med Arve Tellefsen
  • Utgående
    25 - 29 juni 2022
  • Pris
    Fra 15 875,-
  • Reiseleder
    Reiseleder: Arve Tellefsen
Bli med vår egen fiolinvirtuos til byen mellom de syv fjell. Arve Tellefsen tar oss med på besøk til tre av våre store klassiske komponister. Tellefsen har alltid hatt Grieg og Bull på sitt konsertrepertoar, og vil dele sin kunnskap med oss på denne turen. Vi skal bli bedre kjent med Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud, og besøke deres hjem Troldhaugen, Bullahuset og Siljustøl. Vi får førstehåndskunnskap om de store musikerne som satte Norge på kartet langt utenfor landegrensene. Det blir selvsagt også konserter underveis!