Skip to main content

Knut Knudsen

Knut Knudsen er en norsk tidligere proffsyklist og olympisk mester i sykling.

Knut Knudsen vant 4 000 meter forfølgelsesritt på bane i Sommer-OL 1972 og i VM 1973. Han vant NM elleve ganger, og har to kongepokaler. Han syklet profesjonelt i Italia fra 1974 til 1981 og har seks etappeseire fra Giro d'Italia. I tillegg har han ved to anledninger, i 1975 og i 1981, syklet med den rosa ledertrøya i det prestisjefylte rittet. Han ble kåret til verdens beste temporytter av to av de største sportsmagasinene i verden fra 1979 til 1981. Tilsammen vant han 49 proffseire.

I dag er også Knut blitt tursykelist, og sykler rundt med sine gjester i øvre delen av Lazio.

Reisekalender oppdatert pr 17.09.2019

Istanbul - der øst møter vest
 • Utgående
  19 - 24 september 2019
 • Pris
  Fra 13 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Thorvald Steen
For svært mange i vår del av verden er Istanbuls historie og skjønnhet en godt bevart hemmelighet. Det er muligens verdens mest interessante by, i grenseland mellom den kristne og den muslimske verden. I seg selv er det grunn god nok til å reise dit. Bosphorusstredet deler byen. Den vestlige ligger i Europa og den østlige delen i Asia. Innenfor en kvadratkilometer i den gamle delen av byen finner man noen av de mest betydningsfulle byggverk som er skapt innenfor kristenheten og den muslimske verden.
Val d'Orcia i Toscana med avgang fra Stavanger
 • Utgående
  24 - 30 september 2019
 • Pris
  Fra 19 450,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Stefano Spinetti og Helge Johanson
HØYDEPUNKTER på denne turen: de vakre byene Montepulciano, Montalcino og renessansedrømmen Pienza, klostrene Monte Oliveto Maggiore og Sant'Antimo, det legendariske toskanske kjøkken og vidunderlige røde viner. Vi går langs pilgrimsruten til Roma, Via Francigena. Prisen inkluderer fullpensjon med drikke til middagene. I tillegg får du smake ost, olivenolje og vin. Vår lokalguide deler raust sin kunnskap underveis på vandringene.   
Pelion; fjell, sjø, natur og kultur - en vandretur
 • Utgående
  25 september - 2 oktober 2019
 • Pris
  Fra 18 545,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Ola Storeng
Pelion har "alt", for å sitere Rough-guide: «Frodig vegetasjon, karakterfulle landsbyer oppe i fjellet, stier, ofte steinsatte, for muldyr og mennesker (KALDERIMI). Skisenter, grønn vegetasjon som knapt noe annet sted i Hellas, flotte strender.» Turkonseptet vårt på denne turen, er: Fjell og sjø; vandring og bading; hver dag. Ola Storeng har gjennom mange år markert seg som en kunnskapsrik formidler, noe du vil ha stor glede av på denne turen. Han regner Hellas som sitt annet hjemland. 
Jordan - sivilisasjonens vugge
 • Utgående
  29 september - 6 oktober 2019
 • Pris
  Fra 28 950,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Øystein Kock Johansen
Denne turen har med alt det Jordan har å by på av opplevelser og severdigheter verdt å få med seg. Fra den spektakulære romerske ruinbyen Jerash i nord, via smeltedigelen og hovedstaden Amman, den rosarøde uthugde byen Petra, Jordanelven og Jesu døpested, Nebo-fjellet hvor Moses fikk sin grav, Madaba med sin unike kartmosaikk, den imponerende korsfarerborgen Kerak og The Kings Highway. Den fantastiske turen avsluttes i Aqaba. 
Roma etter alle kunstens regler
 • Utgående
  30 september - 4 oktober 2019
 • Pris
  Fra 16 995,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Tommy Sørbø
På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Her er noe av det vi får se; Michelangelos ungdomsverk Pieta, Berninis tabernakel, Sant Peters trone, barokkirken Santa Maria della Vittoria med Den hellige Theresas ekstase av Bernini. Piazza Navona, Campo de Fiori og Michelangelos Palazzo Farnese.  Galleria Doria Pampilj, med hovedverk av blant andre Tizian, Bernini, Caravaggio, Velazquez og Rafael.  Vi bor sentralt, ett steinkast unna Pantheon. 
Cinque Terre - en vandretur
 • Utgående
  1 - 5 oktober 2019
 • Pris
  Fra 15 950,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Stefano Spinetti
Der himmel og hav møter ansjos, pesto og focaccia! Bli med til Cinque Terre, dette fantastiske naturlandskapet hvor fjellene dykker ned i sjøen og hvor kyststripen fra tid til annen blir avbrutt av fem bitte små landsbyer. Hør historier og legender om fiskere, vinbønder, pirater og barbarer. Vi bor i Monterosso al Mare, på et hyggelig hotell, som tidligere var feriehjem for munker. Fullpensjon og drikke til maten er inkludert i pakkeprisen. 
Normandie
 • Utgående
  2 - 7 oktober 2019
 • Pris
  Fra 20 650,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Nils Morten Udgaard
Vi inviterer til reise i Frankrike og spesielt i Normandie der sporene etter de store veiskiller i historien fremdeles er synlige. Det gjelder D-dagen i 1944 – den største invasjon noen gang – som sikret seieren i 1945. Og det gjelder normannernes erobring av England motsatt vei over Kanalen i 1066. Vi oppsøker minnesmerkene, hører om skjebnene, om mytene, om kampene – og om ettertidens «bruk» av disse slagmarkene og deres monumenter. 

Botswana - Kalahari-ørkenen, Okavango, Bushfolket, Gaborone
 • Utgående
  4 - 14 oktober 2019
 • Pris
  Fra 36 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Hans Petter Hergum
Botswana er Afrikas diamant – bokstavelig talt. I 1966, da landet fikk sin frigjøring, var Botswana ett av kontinentets fattigste land. Året etter fant de verdens største diamantforekomster. Med en befolkning på rundt 2 millioner og stor diamantproduksjon har landet god økonomi. I tillegg er landet del av det «utemmede Afrika». Innestengt mellom Sør-Afrika, Zimbabwe, Zambia og Namibia ligger «diamanten». Landet byr på spennende historie, kultur, og ikke mist unik natur. Ideelt for viltsafari hvor fortsatt geparder, elefanter, giraffer, leoparder, flodhester, zebraer og løver – for å nevne noe – har nok tumleplass. Elefantbestanden skal være på godt over 100 000 dyr. UNDER UTARBEIDELSE
Sigrid Undsets Roma
 • Utgående
  6 - 11 oktober 2019
 • Pris
  Fra 16 950,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Kristin Brandtsegg Johansen
I Roma fant Sigrid Undset alt hun lengtet etter. Endelig fant hun tid til å skrive, men også tid til å være ung, rangle og dovne seg – og her fant hun kjærligheten. Til en venninne skrev hun: «Kjære Karen, hvis du reiser til utlandet, så ta en trip til Rom, bare for at drikke af denne ugudelig deilige vinen her. Gud hjelpe mig, hvor jeg skal savne den, når jeg engang ikke er her mere!» I likhet med så mange andre skandinaviske kunstnere og akademikere som fant veien hit ned, hadde hun fått stipend for å tilbringe noen uker eller en hel vinter for å studere og la seg inspirere. Som ung forfatter var Sigrid Undset kanskje den mest moderne av dem alle, samtidig var hun den som dykket lengst ned i det religiøse universet hun fant her nede, og som hun kjente igjen fra den skandinaviske sagadiktningen.
Hellas - klassisk rundtur
 • Utgående
  9 - 16 oktober 2019
 • Pris
  Fra 18 890,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Øystein Kock Johansen
Vil du lære mer om antikkens Hellas og hvordan dette landet la grunnlaget for demokrati, tragedie, komedie, kritisk tekning og moderne vitenskap? Bli med på en spennende rundreise, opplev kulturskatter fra UNESCOs verdensarvliste og bli bedre kjent med dette spennende landet, hvor det historiske- og moderne Hellas er to sider av samme sak.
I sporene etter den spanske borgerkrigen
 • Utgående
  12 - 20 oktober 2019
 • Pris
  Fra 23 495,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Jostein Moen og Rolf Sæther
Landet som i dag er nordmenns mest populære ferieland er fremdeles preget av borgerkrigen som raste i tusen dager etter et mislykket militærkupp sommeren 1936. Den brutale krigen som skjerpet de politiske frontene i hele Europa kostet nær en halv million mennesker livet. Nesten like mange flyktet til utlandet. Langt flere fikk sine liv ødelagt. Med støtte fra Hitler og Mussolini knuste opprørshæren til general Franco den spanske republikken.Resultatet var nærmere 40 års diktatur. Norge spilte en beskjeden rolle i den spanske borgerkrigen, men den kastet lange skygger inn over vårt land. Krigen var lenge en hovedsak i norsk samfunnsdebatt, og dominerte avisenes førstesider. I dens kjølvann fulgte kunstnerisk mobilisering, folkelig engasjement, politisk splittelse, regjeringskriser, profesjonelle lobbykampanjer og diplomatiske forviklinger. Nordmenn kjempet og falt på begge sider. I dagens Spania er borgerkrigen fortsatt et åpent sår. Mange blir overrasket over hvor vanskelig det er å få øye på sporene etter krigen i dagens Spania. Det er ikke minst på grunn av den såkalte «Glemselspakten» som har preget landet siden Franco døde i 1975, men som nå står for fall. Vi ønsker deg velkommen med på en reise i sporene etter den spanske borgerkrigen. 
På vikingetokt med Hurtigruten
 • Utgående
  14 - 19 oktober 2019
 • Pris
  Fra 17 995,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Frode Rekve
Norsk historie og de islandske sagaene er spekket med høydramatiske hendelser langs hele den norske kysten. Det var her slagene sto. Det var her Norges historie ble skapt. Med Hurtigruta seiler vi bokstavelig talt gjennom verdens viktigste kjerneområder fra vikingtida. Enkelte foretrekker å reise til utlandet for å studere vikingtida, men det var altså her, langs kysten i vårt eget land det meste skjedde. På denne snaue ukesturen fra Kirkenes til Bergen får vi gode, levende foredrag tilpasset dagens seilas.
Trøffelfestivalen i Piemonte
 • Utgående
  17 - 21 oktober 2019
 • Pris
  Fra 14 500,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Finn Kolderup
Piemonte betyr “ved foten av fjell”, og fjellet er Alpene. Vi skal bo i Alba, den største byen i Langhe som er en sentral region i området og berømt bl.a. for sine Barolo- og Barbaresco-viner. Langhe er dessuten kjent for sin hvite trøffel, som fordi den stort sett er lokalisert rundt Alba, kalles Albatrøffel. Denne gangen reiser vi midt under trøffelfestivalen og får oppleve smaken av og begeistringen og livet rundt dette hvite ”gullet”. Dere som er interessert, kan bli med en trøffelhund på ”jakt”. Vi skal besøke vingårder og selvsagt nyte god mat og drikke, men vi skal også få tid på egenhånd til å utforske gater og torg i byen Alba. Gode restauranter er plukket ut. 
Roma for legeme og sjel
 • Utgående
  18 - 22 oktober 2019
 • Pris
  Fra 15 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Kjell Arild Pollestad
Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se. Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. 

Venezia
 • Utgående
  19 - 23 oktober 2019
 • Pris
  Fra 18 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Vetle Lid Larssen
I mer enn tusen år har mennesker fra hele verden søkt etter lykken i verdens vakreste by. Venezia overgår alle forestillinger og forventninger; eksotisk, melankolsk, eventyrlig og fremmedartet. Bygget opp på hundrevis av sandbanker ute i lagunen i Adriaterhavet, isolert fra omverdenen og upåvirket av moderne tid, er byen et visuelt sjokk.
Tanzania og Zanzibar - Kina i Afrika
 • Utgående
  26 oktober - 7 november 2019
 • Pris
  Fra 46 350,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Einar Lunde
Vi befinner oss i Tanzania, hvor du kan oppleve det ypperste av Afrikas natur og ville dyr. Det blir selvfølgelig safari i det berømte Ngorongoro-krateret, besøk ved betagende Lake Manyara, og vi skal bo ved det hellige fjellet Kilimanjaro. Til slutt skal vi nyte livet på den eksotiske krydderøya Zanzibar. Underveis vil Einar gjennom egne fortellinger og ikke minst i møter med personer som er med på å utforme det nye Afrika, gi oss innsyn i en ny og spennende side av den afrikanske utviklingen.
Nord-Irland og Irland - lesertur MOTOR
 • Utgående
  3 - 8 november 2019
 • Pris
  Fra 16 900,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Annette Groth
Vi skal til nabolag som fremdeles er delt av høye murer, og hvor folk ikke klarer å leve sammen.  Vi skal se propagandamalerier på begge sider av muren. Vi skal møte veggmalere og noen av dem som vokste opp på denne tiden. En av veggmalerne er Danny Devenny som Annette Groth traff på sin aller første tur til Nord-Irland. Han var medlem av IRA og begynte med mer krigerske veggmalerier, men har malt seg gjennom Nord-Irlands nyere historie med fredeligere motiver.  I Derry tar Ruairi O’Heara oss med på spasertur rundt i byen og forteller om Bloody Sunday i 1972, da britiske soldater skjøt og drepte 13 katolske demonstranter som gikk i en fredelig protestmarsj. Vi skal også krysse grensen til Irland. Det er denne som vil utgjøre EUs yttergrense når Storbritannia går ut av EU.
Vietnam og Kambodsja
 • Utgående
  14 - 27 november 2019
 • Pris
  Fra 32 895,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Gunnar Høidahl
Start i Ho Chi Minh-byen, båttur på Mekongfloden, samt besøk hos en vietnamesisk familie. Tempelkomplekset Angkor Wat er et must og sjarmerende Hanoi er siste stopp på denne rundreisen. Reiseleder Gunnar Høidahl deler sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med oss. 
Etiopia - menneskehetens vugge
 • Utgående
  18 - 29 november 2019
 • Pris
  Fra 30 850,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Hans Petter Hergum
Etiopias natur er storslagen. Fjellene reiser seg over 4000 meter, og stuper ned i grønne dalsøkk og glohete saltørkener. Vi skal verken bestige fjelltopper eller oppsøke ørkenlandskap, men bevege oss sentralt i Etiopia hvor det behagelige sommerklimaet har skapt grobunn for kulturelt mangfold, myter, historie og yrende folkeliv. I dag er Etiopia en afrikansk stormakt. Landet er politisk i en positiv brytningstid, og har mer enn 100 millioner innbyggere med mer enn 80 språk og kulturuttrykk. Keiserdømmer og dynastier, krig og ytre påvirkning har lagt grunnlaget for landets trosuttrykk og historie.
Førjulstur til Glasgow
 • Utgående
  18 - 23 november 2019
 • Pris
  Fra 15 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Grete Gulliksen Moe
Vi skal til Skottland, som er en selvstyrt nasjon og en av de fire nasjonene som utgjør Storbritannia. Skottland er den nest største delen med 32% av flaten og 8% av befolkningen. Hovedstaden er Edinburgh, som vi flyr til, men den største byen er Glasgow, hvor vi blant annet skal være med på en julemesse arrangert av magasinet Country Living, «The Country Living Christmas Fair».   
Amazonas og Rio de Janeiro - Brasil bak klisjeene
 • Utgående
  19 november - 2 desember 2019
 • Pris
  Fra 32 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Arnt Stefansen
Brasil er selve reisedrømmen for mange nordmenn, og klisjeene står i kø: Samba, fotball, storslått natur og vakre strender. Men kjempelandet Brasil er uendelig mye mer: Det utgjør halvparten av Sør-Amerikas folketall og landområde, det er verdens fjerde største demokrati og det er en økonomisk stormakt som har stor betydning for Norge og nordmenn.  På denne reisen til Brasil besøker vi Rio de Janeiro og Amazonas, og stikkord for reisen er kultur, natur, samfunn og historie. 

Adventstid i Roma
 • Utgående
  28 november - 2 desember 2019
 • Pris
  Fra 15 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Kjell Arild Pollestad
Om vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.
Krakow Julemarked
 • Utgående
  2 - 5 desember 2019
 • Pris
  Fra 7 870,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Norsk reiseleder
Krakow er uten tvil den mest kjente polske by. Med sin fortryllende sjarme er det ikke uten grunn at byen har fått en velfortjent plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Denne reisen vil gi oss mulighet til å oppleve de mange høydepunktene byen tilbyr både i selve sentrum og i området rundt.
Nyttårsjazz på Hurtigruten
 • Utgående
  28 desember 2019 - 3 januar 2020
 • Pris
  Fra 15 490,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Harald Hesmyr
Bli med Temareiser Fredrikstad og Hurtigruten på nyttårscruise med noen av verdens mest berømte jazzartister. Det blir en uforglemmelig reise langs norskekysten. Her kan du hengi deg til stemningsfull jazz og det fantastiske nordlyset – en uslåelig kombinasjon!
Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasse
 • Utgående
  19 - 31 januar 2020
 • Pris
  Fra 37 975,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Einar Lunde
Velkommen til en reise med historier i særklasse – i Sør-Afrika. Guide og historieforteller på denne turen er Einar Lunde, ankermann og utenrikskorrespondent i Dagsrevyen i 40 år. Nå har han faktisk besøkt Afrika over 100 ganger. Han er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot det forferdelige Apartheidsystemet, de fleste gangene illegalt, fordi han var svartelistet og fikk ikke visum. Det blir det utrolige opplevelser av. 
Det gode liv på La Gomera
 • Utgående
  19 - 26 januar 2020
 • Pris
  Fra 19 495,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Tommy Sørbø
Bli med kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist, Tommy Sørbø, en uke i januar til den minst turistifiserte av alle Kanariøyene, La Gomera! La Gomera er et eventyr av en øy med små fiskelandsbyer, bortgjemte daler, høye fosser, Europas eneste regnskog og en frodig natur du ikke venter å finne på et sted så langt mot syd. Vi bor på et spesielt hotell med en nydelig hage, svømmebasseng og trimrom. Anlegget minner faktisk om Kardemommeby. Frokosten kan inntas på en av terrassene med utsikt over havet. Alle middager er inkludert og det er også de fleste av lunsjene.  
Argentina og Chile
 • Utgående
  4 - 17 februar 2020
 • Pris
  Fra 43 475,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Arnt Stefansen
Latin-Amerika er selve reisedrømmen for mange nordmenn. Og i februar 2020 tar vi veien til dette magiske kontinentet, der vi besøker Chile og Argentina. ”Samfunn, kultur og historie”, er stikkord for reisen, og opplevelsene står i kø: Den chilenske hovedstaden Santiago, med sin unike beliggenhet og sine parker, avenyer og gamle spanske bygninger – og den vakre havnebyen Valparaiso, som er forfattergiganten Pablo Nerudas rike
Fargerike India - kontrastenes land
 • Utgående
  21 februar - 6 mars 2020
 • Pris
  Fra 26 670,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Grete Gulliksen Moe
Dette er en reise full av fantastiske opplevelser og inntrykk du lever lenge på! Bli med på en spennende kunst- og håndverkstur til India, verdens største demokrati med utallige språk og etniske grupper, og der kulturen og folkekunsten er ufattelig mangfoldig og fargerik! De indiske håndverkstradisjonene er gamle, det finnes spor av tekstiler helt tilbake til ca. 3 000 år f.Kr.

Faraoenes Egypt
 • Utgående
  4 - 16 mars 2020
 • Pris
  Fra 36 975,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Øystein Kock Johansen
Med base i Kairo besøker vi først Sakkara og Dashur for å se forutsetningene for de kjente pyramidene på Gisaplatået, hvor vi selvfølgelig også besøker det fenomenale Solbåtmuseet og den gåtefulle Sfinxen. I Kairo står også et av verdens aller mest interessante museer på programmet, Det egyptiske museet med sine fantastiske samlinger, deriblant Tutankhamons unike gravobjekter, gullrommet, mumierommet m.m.  
Argentina, Uruguay og Chile - I Evert Taubes fotspor
 • Utgående
  5 - 20 mars 2020
 • Pris
  Fra 42 780,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Lars Klevstrand
Denne turen tar oss i Evert Taubes fotspor, men har også øre for dagens og den nære fortids musikalske virkelighet. Den unge sjømannen Evert Taube kom til dette mektige kontinentet i 1910, og ble der i 5 år i første omgang. Det ble et opphold som satte varige spor. Han hadde tilknytning til mange av stedene vi skal besøke: Buenos Aires og pampasen var hans “hjem”; Montevideo var Taubes siste stopp på veien hjem etter sine første fem år i Sør-Amerika. Og han danset sin «Vals i Valparaíso»… 
Tanzania og Zanzibar - Kina i Afrika !
 • Utgående
  7 - 19 mars 2020
 • Pris
  Fra 46 350,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Einar Lunde
Vi befinner oss i Tanzania, hvor du kan oppleve det ypperste av Afrikas natur og ville dyr. Det blir selvfølgelig safari i det berømte Ngorongoro-krateret, besøk ved betagende Lake Manyara, og vi skal bo ved det hellige fjellet Kilimanjaro. Til slutt skal vi nyte livet på den eksotiske krydderøya Zanzibar. Underveis vil Einar gjennom egne fortellinger og ikke minst i møter med personer som er med på å utforme det nye Afrika, gi oss innsyn i en ny og spennende side av den afrikanske utviklingen.
Zimbabwe, Zambia og Botswana
 • Utgående
  21 mars - 1 april 2020
 • Pris
  Fra 47 495,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Hans Petter Hergum
Zimbabwe, Zambia og Botswana – hele tre land – favner denne «erfarings-ekspedisjonen» til sørlige Afrika. 12 dager med tette, nærgående opplevelser i Afrika. Og «Den Afrikanske perlen» som Kariba-innsjøen kalles, med fire dager på Bumi Hills Safari Lodge, vil trolig bli ett av mange høydepunkter. Grensen mellom Zambia og Zimbabwe går midt i innsjøen. Området rommer alt hva Afrika kan oppvise av dyr, fascinerende afrikansk historie og kultur. Et «mekka» for dem som vil oppleve et annet Afrika og vite mer om kontinentets kultur og natur. 
Piafs Paris
 • Utgående
  1 - 4 april 2020
 • Pris
  Fra 12 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen
Paris kan oppleves på så mange måter. På denne turen skal vi bli bedre kjent med Edith Giovanna Gassion, bedre kjent som Edif Piaf, eller «spurven» som hun også ble kalt. Hun ble født i fattigdom, og hadde et tøffere liv enn de fleste. Som hennes søster sa: «Hennes liv var så trist at det neste er for nydelig til å være sant». Hun la verden for sine føtter, men det var i Paris alt begynte for over 100 år siden. Vi skal rusle rundt i Piaf sitt nærmiljø i Rue de Belleville, snuse inn atmosfæren fra intime kafeer der musikken var en del av hverdagen.
Påskecruise med Hurtigruten
 • Utgående
  7 - 12 april 2020
 • Pris
  Fra 14 450,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Merethe Angell-Jacobsen
Vi velger igjen turen fra Kirkenes til Bergen og reiser fra det vinterhvite nord hvor solen er tilbake, til det grønne sør. Både navnet og interiøret på skipet vårt, MS Polarlys , er oppkalt etter fellesbetegnelsen for nordlys og sørlys. Skipet ble renovert i 2016 og har nå et moderne, arktisk-inspirert interiør. Vi ser fantastisk natur og utsikten er mange steder helt uforandret fra da det første hurtigruteskipet seilte her for mer enn 100 år siden. 
Sør-England med Bath, Devon og Downton Abbey
 • Utgående
  19 - 25 april 2020
 • Pris
  Fra 19 250,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Ragnhild Eikli
Sør-England med Bath, Devon og Downton Abbey. En reise med slott og landsbysjarm, sylskarpe penner og stilfull krim.   

Fra Tejo til Sagres - Portugal mot sørvest
 • Utgående
  20 - 25 april 2020
 • Pris
  Fra 15 995,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Erik Meling
Portugisiske kvinner og menn har gjennom historien revet seg løs og brutt opp. De har bygget både bro og skip, tatt steget, og seilt av gårde mot nye mål. De berømte sjøfarerne får derfor stå som bauta for alle dem som har nådd nye strender, fordi de måtte og ville gjerne. For blant disse regnes også dronninger og bondestudenter, motedesignerne, husmødre, statsledere, sangerinner, poeter, soldater, verftsarbeidere og barn i møte med Jomfruen. Til Portugal kom også kvinner og menn utenfra, og som satset alt på ferden. Dette er derfor reisen for å følge dem som har kommet og dratt, stått støtt i motvind, og funnet frem. UNDER UTARBEIDELSE
I Lenins togspor
 • Utgående
  22 - 26 april 2020
 • Pris
  Fra 16 490,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Mímir Kristjánsson
I april 1917 satte den relativt anonyme russiske radikaleren Vladimir Iljitsj Uljanov seg på et tog i Sveits med kurs for Finlandsstasjonen i St. Petersburg. Sju måneder seinere sto mannen som kalte seg Lenin i spissen for den mest rystende begivenheten i hele det 20. århundre – Oktoberrevolusjonen i Russland. Lenins revolusjon inspirerte milliarder av mennesker til kamp for en bedre og mer rettferdig verden, men avfødte også partidiktaturene i Østblokken.   
Hellas - fra Akropolis til eurokrisen
 • Utgående
  22 - 29 april 2020
 • Pris
  Fra 19 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Ola Storeng
Peloponnes, den frodige, fjellrike halvøya i sør, er sammen med Athen og Delfi Hellas’ hjerte. Det er dit vi skal, i behagelig temperatur. Normalt kan det jevnføres med godt norsk sommervær. Men en regnværsdag kan ikke utelukkes, hverken om våren eller høsten.   Hellas har det meste, både når det gjelder natur, kultur og dramatisk historie.  Målet med denne turen er å kombinere alt dette.
Berlin og Potsdam - en reise i historie og samtid
 • Utgående
  24 - 28 april 2020
 • Pris
  Fra 16 995,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Nils Morten Udgaard
Kaukasus
 • Utgående
  18 - 25 mai 2020
 • Pris
  Fra 18 750,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Kjell Dragnes
En gang var  Kaukasus og områdene sør for den imponerende fjellrekken en svært sentral del av verden og verdenshandelen. Nå blir landene mer oppfattet som et litt eksotisk, fjerntliggende og isolert hjørne. Slik er det ikke.
Wien, Bratislava og Budapest
 • Utgående
  21 - 27 mai 2020
 • Pris
  Fra 20 700,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Ulf Andenæs
Wien har fra gammel tid vært et av midtpunktene i europeisk kultur, og Budapest og Bratislava er Wiens drabanter - tre hovedsteder knyttet sammen av elven Donau og tett sammenvevet med hverandre i løpet av sin lange historie. I alle de tre byene kan vi stundom støte på en stemning fra det gamle Sentral-Europa, fra de tider da de alle hørte til Habsburgerkeisernes imperium. 
Fargerike Gotland
 • Utgående
  21 - 25 mai 2020
 • Pris
  Fra 13 375,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Grete Gulliksen Moe
Gotland ligger sørøst for Stockholm og Visby er øyas største by. Visby regnes som skandinaviask best bevarte middelalderby. Vi skal ha omvisninger og besøke lokale kunsthåndverkere, spise god mat og gjøre turer til alle deler av Gotland. Øya Fårø - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer - skal vi også besøke.

Fargerike Baltikum - Latvia og Litauen
 • Utgående
  2 - 7 juni 2020
 • Pris
  Fra 14 495,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Grete Gulliksen Moe
Bli med Grete Gulliksen Moen til de tre baltiske statene hvor håndverk og husflid lenge har vært en viktig del av folks dagligliv. Lin har vært og er den mest populære tekstilfiberen brukt til produksjon av klær og interiør. Dessverre er dyrking av lin helt borte i alle de 3 baltiske statene, men linindustrien er fremdeles veldig viktig, særlig i Latvia og Litauen. På vår tur skal vi blant mye annet besøke den største fabrikken av dem alle, Linas, som ligger i Panevezys (Litauen).   
Split, Mostar og Sarajevo - Europas treffpunkt
 • Utgående
  6 - 12 juni 2020
 • Pris
  Fra 17 150,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Ulf Andenæs
Ferden bringer oss gjennom et av de gamle krysningspunkter i Europas kultur, med noen av de vakreste traktene på kontinentet: Vi starter på kysten av Kroatia langs Adriaterhavets østside, i Dalmatias hovedstad Split, og har vårt endepunkt i Bosnias hovedstad Sarajevo. Det er en reise fra kystkulturen i området, med sterk latinsk og italiensk påvirkning fra de eldste tider, til det indre av Balkan, med sine møtesteder mellom kristendommen og islam. Her har Vest-Europas utposter, vendt mot Roma, Wien og Venezia, møtt den østlige kristenheten, vendt mot Bysants, og islam i den form som fikk hjemhørighet på Balkan, en arv etter fem hundre års tyrkisk herredømme. 
Sør-England med Cornwall og Devon
 • Utgående
  7 - 13 juni 2020
 • Pris
  Fra 22 950,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen
På denne reisen til det sørvestre England favner vi vidt og bredt, i forhold til tid så vel som tema. Vi begynner med en av øyrikets aller største severdigheter, steinsirkelen Stonehenge – mystisk, gåtefull og unik i verdenshistorien. Her, på stedet, skal vi få et innblikk i hele denne særegne historien som har fenget folks fantasi gjennom århundrer. 
Svalbard - landet med de milde kyster
 • Utgående
  5 - 8 juli 2020
 • Pris
  Fra 16 395,-
 • Reiseleder
  Reiseleder: Normann Holm
Bli med oss til Svalbard! Vår reiseleder Normann Holm er en av få som vet hvordan det er å vokse opp på Svalbard og han ønsker å dele sine historier med oss. Vi besøker Longyearbyen med den høyarktiske villmarken som nærmeste nabo.
Til fots i Toscana - fra Firenze til Siena med Tommy Sørbø (2. - 9. mai 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Vi starter i renessansens vugge Firenze, går gjennom små landsbyer, skoger, vinmarker, hager og olivenlunder, for til slutt og ende opp i Siena, en av verdens best bevarte middelalderbyer. Underveis deler Tommy Sørbø sine kunnskaper om kunsthistorie, kultur, filosofi, teologi og musikk med oss. Vi skal naturligvis forsyne oss av kjøkkenets og vinens gleder, og kan love at dette ikke blir noen vanlig turistguiding, men like mye et vandrende seminar om kunst og livskunst.
Israel og Palestinas historie med Øystein Kock Johansen (20. - 27. mai 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Få steder–  om noen? – setter følelser og emosjoner, tankegods og holdninger så i sving som når Israel og/eller Palestina bringes på bane. Navnene kan fyre opp under enhver, i utgangspunktet, laber diskusjon. Men det er historien, den gamle historien, hvori vi finner arkeologien, religionen, antikkens kilder, Bibelen, ja historien som sådan per se, som er turens tema. Vi vil på et sterkeste presisere at dette er en nøytral-politisk tur. Fokuset for hele turen er det kulturhistoriske aspektet uten hverken religiøse eller politiske føringer.
Yorkshire, Lake District og Hadrians mur – avg Stavanger reiseleder Helge Johanson (Juni 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Vi skal besøke Nord-England og to av Englands femten nasjonalparker. York Minster, Old Peculiar ale, Peter Rabitt, The Lake poets, forlatte gruvesamfunn, Hadrians mur ved enden av imperiet og tusen sauer. Vi legger opp til hyggelige landsbybesøk, attraksjoner, severdigheter, slott og klostre. Det blir en god miks av natur og kultur i løpet av disse dagene. UNDER UTARBEIDELSE

Roma for legeme og sjel - fra Haugesund 18. - 22. oktober 2019
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se. Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. 
Sør-Italienske perler
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
«Sør-italienske perler» er en reise til det gode liv, til store kunstskatter og til et av de mest spennende historiske områder i vår verdensdel. Lenge før romertiden inntok fremmede folkeslag dette området – lokket av markens grøde, havets rikdommer og et godt klima. UNDER UTARBEIDELSE
Placido Domingo i Verona med Tommy Sørbø (6. - 10. juli 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Dette er en femdagers «kul-tur» til Gardasjøen, Verona og omliggende herligheter med forfatteren og folkeopplyseren Tommy Sørbø. Foruten selve konserten med Placido Domingo på selveste Arena i Verona, står både besøk på vingård, vinsmaking, bussturer med morsomme kåserier, byvandringer, middager, lunsjer og båttur på programmet. Vi besøker Bergamo som var pave Johannes XXIIIs fødeby, og hvor diktning og realitet har satt like sterke spor etter seg gjennom 2000 års historie. 
Opplev Andrea Bocelli i Toscana avg Stavanger med reiseleder Per Åsander (juli 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Hvert år inviterer Andrea Bocelli til en utendørs musikkopplevelse i sin hjemby Lajatico. Denne konserten skal også arrangeres i år, og her skal vi være tilstede. Vi bor på et godt hotell i vakre Toscana. Vi besøker Siena, Volterra og San Gimignano. Det toscanske kjøkken og de gode vinene er også viktige ingredienser på turen.  
Opplev Andrea Bocelli i Toscana med reiseleder Ragnhild Eikli (juli 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Hvert år inviterer Andrea Bocelli til en utendørs musikkopplevelse i sin hjemby Lajatico. og her skal vi være tilstede. Vi bor på et godt hotell i vakre Toscana. Vi besøker Siena, Volterra og San Gimignano. Det toscanske kjøkken og de gode vinene er også viktige ingredienser på turen. UNDER UTARBEIDELSE
Fottur i Østerrike med reiseleder Helge Johanson (30.aug - 6.sept 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
Bli med til Zillertal i Østerrike, og på fotturer i fjellene. Her er det enkelt å gå, og naturen er storslagen, med praktfulle turmuligheter. Vi får en heldagsutflukt til Kehlstein-fjellet (1835 m) med sitt populære Kehlsteinhaus (Ørneredet) som gir en spektakulær utsikt. Det blir også  tur til Innsbrück med guiding i hoppbakken og besøk i sentrum. UNDER UTARBEIDELSE

Legenden Elvis; Nasville, Memphis og Tupelo med reiseleder Tor Andersen (24. - 30. september 2020)
 • Utgående
 • Pris
  Fra 0,-
 • Reiseleder
  Reiseleder:
En av våre mest kjente og kjære radiopersonligheter og Elvis-entusiaster; Tor Andersen, leder vår tur i Elvis` fotspor. På denne turen vil han vise oss et spennende USA som de fleste av oss bare kjenner fra plateriller, bånd og CD. Han tar oss med til Rockelegendens hjemby og deler gode historier fra førstehånds kilder. UNDER UTARBEIDELSE