Skip to main content

Praha - 50 år senere med Per Egil Hegge

Pris fra:
18 250,-
Dager:7
Bestill reise

Reiseperiode:

19 - 25 august 2018

Per Egil Hegge

En av Aftenpostens mest kjente og markerte journalister. Vinner av Narvesenprisen. Han har skrevet en rekke biografier om kjente nordmenn, bøker om norsk historie, norske dialekter og norsk språk.

I august 2018 kommer tsjekkerne til å markere 50-årsdagen for Warszawapakt-statenes invasjon i 1968. Det ble den sovjetiske panserkommunismens siste triumf og kimen til dens sammenbrudd bare 20 år senere. Per Egil Hegge, som opplevde disse dramatiske dagene som utsendt journalist, blir guide i Tsjekkia i syv dager fra 19. til 25. august.

Turen arrangeres i samarbeid med:

 

 

Søk reise

Program

Dag 1 - søndag 19. august: Avreise
Avgang med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 0820 direkte til Praha, hvor vi ankommer kl. 1020. Ved ankomst Praha kjører bussen oss til oversiden av Prahaborgen. Borgen ligger flott til på Hradčany-høyden i Praha. Slottsanlegget er blant verdens største og er godt synlig fra store deler av den tsjekkiske hovedstaden. Herfra regjerte Bøhmiske konger i eldre tider, mens borgen i dag er tilholdssted for den tsjekkiske presidenten. Lunsj i restaurant Klasterni Piovar (Klosterbryggeriet) før vi reiser mot hotellet. Etter å ha innstallert oss på rommene møtes vi igjen for en liten vandring i den vakre hovedstaden, med Vaclav-plassen, Karlsbroen og deler av Gamlebyen som de viktigste innslagene. Middag om kvelden. (L/M)

Dag 2 - mandag 20. august: Utflukt til Plzen, Karlovy Vary og Marienbad
Busstur til Plzen, hvor vi besøker det berømte bryggeriet og får se eikefat fra 1700-tallet. Forsiktige smaksprøver. Vi fortsetter til kurstedet Karlový Váry (Karlsbad på tysk) med de varme kildene og den svært spesielle arkitekturen. Før tilbakereisen til Praha kjører vi også innom kurstedet Mariánske Lázne (Marienbad) helt på grensen mot Bayern, i dag best kjent for sine overdådig vakre bygninger og parkanlegg. Middag på bryggeriet på restauranten U Lipy i Krusovice. Tilbake til Praha i løpet av kvelden. (F/L/M)

Dag 3 - tirsdag 21. august: Byvandring med Nybyen, Gamlebyen og Lillesiden
I dag blir det mye gåing – vi ser på steder som har tilknytning til hendelser de første timene etter invasjonen for 50 år siden. Nybyen med Nove Mesto (Vaclavplassen), Stare Mesto (Gamlebyen) og Mala Strana (Lillesiden).  Lunsj på en hyggelig restaurant på bredden av Moldau (Vltava). Vi tar sikte på konsert i Dvorák-salen om kvelden, men konsertprogrammet blir ikke klart før utover i 2018. (F/L/M)

Dag 4 - onsdag 22. august: Utflukt til Kutna Hora
Dagstur med buss til byen Kutna Hora, som ligger ca. 70 km. øst for Praha. Byen ligger på en ås som hadde store mengder sølvmalm i fjellgrunnen. I motsetning til andre gruvebyer, ble byen lagt oppå malmen, slik at alle gruvenedgangene ligger inne i selve byen. I løpet av middelalderen gjorde byen flere forsøk på å overgå Praha, både når det gjaldt prakt, rikdom og makt. Vi besøker det historiske sentrum av Kutna Hora, besøker katedralen St. Barbara og benmuseet.
Lunsj i løpet av dagen. Vi kjører tilbake til Praha etter lunsj og møtes om kvelden for felles middag i Gamlebyen. (F/L/M)

Dag 5 - torsdag 23. august: Byvandring, besøk Prahaborgen
Vi bruker formiddagen oppe på festningen, Hrád. Den knytter sammen landets gamle og nyere historie: Der har presidenten sitt kontor, og der begynte 30-årskrigen i 1618 med at noen embetsmenn ble defenestrert (kastet ut av vinduet). Vi besøker også Nasjonalmuseet med bøhmisk kunst, St. Veits-katedralen og den vakre Loreta-kirken. I denne delen av byen ligger også det tsjekkiske utenriksdepartementet, som har en spesiell plass i landets historie, og Art Nouveau-kunstneren Alfons Muchas hus.
Om kvelden drar vi samlet til felles middag på Restaurant Nebozizek. (F/L/M)

Dag 6 - fredag 24. august: Omvisning i Stare Mesto
Det er fremdeles mye igjen å se i «det gyldne Praha» - Zlatá Praha. Vi har blant annet Gamlebytorget med det astronomiske uret på Rådhuset og Tyn-katedralen. I komplekset Clementinum bør vi få med oss en av de uformelle formiddagskonsertene i Speilsalen, som heter noe så enkelt som Zrcadlová Sin, og vi tar enda en vandring i de labyrintiske gatene i Gamlebyen. Der må vi innom «Tiger’n» (U Zlatého Tigra, Den gyldne tiger), som er Prahas mest intellektuelle ølbule. President Vaclav Havel trakk med seg kollega Bill Clinton dit slik at amerikaneren fikk hilse på noen virkelige kulturpersonligheter. Vi forsøker å få til en operaforestilling denne kvelden, men må ta forbehold om programmet som ikke blir klart før utover i 2018. (F/L/M)

Dag 7 - lørdag 25. august: Hjemreise
Frokost på hotellet og transfer med buss ut til flyplassen. Avgang med Norwegian kl. 1055 direkte til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 1255. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr person kr. 18.250,- som inkluderer:
 - Fly Oslo-Praha med Norwegian tur/retur
 - Flyskatter
 - All fellestransport ifølge program
 - Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
 - Utflukter, byvandringer, konserter ifølge program
 - Måltider ifølge program (F= frokost/L=lunsj/M=middag) - FULLPENSJON
 - Norske reiseledere (Per Egil Hegge + teknisk reiseleder)

Tillegg for enkeltrom, kr. 2.500,- pr. person

Fordelspris med A-kortet, kr 17.500,- pr. person

Tilslutning med fly innenlands til Oslo på forespørsel.

Påmelding innen 15. mai 2018
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 25.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
19/8Per Egil HeggeHotel Leonardo, Praha
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kort nummer i kommentarfeltet.
18 250,-Book på venteliste

Hotell