Skip to main content

Vandring i vakre Assisi med forfatter Kristin Flood (6. - 13. april 2020)


Vandring i vakre Assisi

Reiseperiode 6. - 13. april 2020

Midt i Umbrias vakre, bølgende landskap ligger byen Assisi – en av Italias mest kjente valfartssteder. Hit kommer pilegrimer i tusentall fra hele verden, inspirert av Den Katolske Kirkens mest berømte helgen, Frans av Assisi, som ble født her på 1100-tallet. En særegen atmosfære preger de trange gatene i middelalderbyen. I smugene finnes fortsatt Frans’ bolig og stallen der han ble født. I den imponerende katedralen, der Frans ligger begravet i krypten, har maleren Giotto framstilt helgenens liv. Utallige forfattere, blant dem Herman Hesse, har skrevet om Frans av Assisi. 

Den italiensk-norske forfatteren Kristin Flood, mangeårig journalist for Aftenposten i Italia og bosatt i Venezia, er faglig ansvarlig for denne turen. I tre år reiste hun rundt i Umbria og samlet materiale for sin bok ‘I Frans av Assisis fotspor’ (Stenersen/Kagge 2009), som av NRKs anmelder ble sammenlignet med Dan Browns ‘Da Vinci Koden’. Francesco Morricone, bedre kjent som Frans av Assisi, var sønn av en rik kjøpmann. Noen og tjue år gammel sa han farvel til rikmannslivet. Han påsto at han hadde funnet noe bedre enn rikdom, ga bort det han eide og begynte å leve i fattigdom. Kristin Flood introduserer oss til Frans’ fargerike liv og til hans budskap. Hun geleider oss gjennom Assisis smug og følger deltakerne på en pilegrimsvandring på stiene der Frans selv vandret. Velkommen til en reise i et historisk og åndelig landskap.

Program og pris under utarbeidelse.

Ønsker du å forhåndsreservere plass, kan du gjøre det ved å sende oss en e-post eller ringe oss på 69 31 26 21. Vi vil da ta kontakt med deg igjen når program og pris er klart.

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Reisekalender

18/11Etiopia - menneskehetens vuggeFra 30 850,-
19/11Amazonas og Rio de Janeiro - Brasil bak klisjeeneFra 32 750,-
28/11Adventstid i Roma, fra StavangerFra 15 750,-
28/11Adventstid i Roma, fra OsloFra 15 750,-
2/12Krakow JulemarkedFra 7 870,-