Skip to main content

Piemonte: vinhøst, festival og kulturopplevelser


Piemonte: vinhøst, festival og kulturopplevelser

Reiseperiode 1. - 5. oktober 2020

Verdsetter du utsøkt lokal mat og dyprøde viner omringet av et landskap som tar pusten fra deg? Bli med vinkjenner Finn Kolderup på temareise til Piemonte i nordvest-Italia! Berømt for sin skjønnhet, sitt kjøkken og sine utsøkte viner. 

Noen av høydepunktene på mat- og vinturen til Piemonte:
 • Alba og historiske steder og landsbyer
 • Lokal viner, inkludert Barolo- og Barbaresco-viner
 • Fantastiske, lokale måltider
 • Flotte vingårdsbesøk
 • Trøffelmarkedet i Alba
 • Historiske parader og eselrittet «Palio»


Piemonte betyr “ved foten av fjellene”, og fjellene er Alpene. Vi skal bo i Alba, den største byen i Langhe som er en sentral region i området og berømt bl.a. for sine Barolo- og Barbaresco-viner. Langhe er dessuten kjent for sin hvite trøffel, som fordi den stort sett er lokalisert rundt Alba, kalles Albatrøffel. Denne gangen reiser vi midt under vinhøsten og til åpningen av den 90. trøffelfestivalen og får oppleve smaken av og begeistringen og livet rundt dette hvite ”gullet”. Vi inkluderer tribuneplass på det årlige eselrittet «Palio» i Alba, med historiske opptog, konkurranser, fest og feiring! 

Vi skal besøke vingårder og selvsagt nyte god mat og drikke, men vi skal også få tid på egenhånd til å utforske gater og torg i den historiske byen Alba. Gode restauranter er plukket ut. Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i helgene i Alba i hele oktober, med mange historiske arrangementer som kan oppleves rundt i middelalderbyen. Informasjon om dette vil gis deltakerne på reisen når program foreligger.

Bestill reise

Reiseperiode:

1 - 5 oktober 2020

Dager:

5

Reiseleder:

Finn Kolderup

Finn har reiseerfaring fra over 50 land, og har de siste årene vært engasjert som reiseleder for flere grupper. Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt. Han snakker engelsk og tysk, og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk. Hans interesser omfatter i første rekke vin, musikk, ski, kultur og reiser. 

Om Finn Kolderup sier kundene våre:

"Finn Kolderup bar preg av å ha meget god oversikt og detaljkunnskap over vinproduksjon i Piemonte."

"En meget profesjonell og kunnskapsrik reiseleder."


Pris fra:
14 495,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 1. oktober / reisedag og byvandring i Alba

Måltider inkludert: Middag
Vi har avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 10.40 direkte til Milano og flyplassen Malpensa med ankomst kl. 13.20. Busstransport med egen turbuss til vårt bosted Hotel Savona i Alba. Reiselederen orienterer om Piemonte i bussen. Vi tar en stopp underveis på den drøye 2 timer lange bussturen. Etter innsjekking på hotellet i Alba får vi litt tid på egenhånd før vi møtes i lobbyen på hotellet for en liten byvandring. Velkomstmiddag på en hyggelig restaurant. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et godt utvalg av viner til maten.  


Dag 2 – fredag 2. oktober / La Morra, Barolo og vinsmaking i Roddi

Måltider inkludert: Frokost, vinsmaking/lunsj og middag med vin
Etter en god frokost blir vi hentet av vår buss som tar oss ut av byen og mot borgen Grinzane Cavour, der de årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi møter vår lokalguide foran slottet og nyter en guidet tur i den historiske middelalderfestningen der den tidligere statsministeren i Savoy-familien bodde en stund. Museet inne i slottet er en perfekt introduksjon ikke bare til den intrikate historien i regionen, men det forteller historier om lokale tradisjoner, kultur og produkter i området. På slutten av besøket får vi litt ledig tid i «Enoteca Regionale» med viner fra hele Piemonte.

Etter besøket setter vi kursen for La Morra, en sjarmerende landsby. Her tar vi en spasertur gjennom de trange gatene. Landsbyen har en fantastisk utsikt over landskapet og vi nyter utsikten og orienterer oss.

Deretter besøker vi den lille familiegården Cadia www.cadia.it utenfor Roddi. Dette er en «tradisjonalistisk» vinprodusent plassert midt ute i Langhe-landskapet, hvor åsen Cadia har gitt navnet til gården. Her får vi en vinsmaking sammen med bl.a salami, oster og en tradisjonell pasta med ragu. 

Vi drar videre gjennom vinmarkene mot byen Barolo.  Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket der det er mulig å smake og handle de berømte Barolo-vinene.  Vi spaserer rundt slottet og borgen og i de sjarmerende gatene. Det blir felles middag i Alba.

Dag 3 – lørdag 3. oktober / perlen Neive og vinsmaking i Treiso

Måltider inkludert: Frokost / vingårdslunsj
Frokost på hotellet. Alba er «den hvite trøffelens hovedstad» og i helgen er det trøffel- og vinfestival i byen! Vi starter dagen med det kjente lørdagsmarkedet i Alba på morgenen, der hele gamlebyen er full av boder!  Smak og kjøp oster, pølser, skinker, alle tenkelige landbruksprodukter – og trøfler! – fra boder og lokale produsenter. Gå på jakt i mote- og delikatessebutikkene! Utforsk gamlebyen og kirkene! Og sitt ned og unn deg noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget. KL. 12.00 tar bussen oss ut av Alba og mot landsbyen Treiso.  Der besøker vi vinprodusenten Pier Vitivinicola http://www.piervini.it/index.php/en/. En familiedrevet vingård som produserer anerkjente Barbaresco og Langhe-viner. Etter en omvisning, blir det vinsmaking og en lett lunsj.  

Vi kjører videre til Barbaresco, der vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien og til Produttori del Barbaresco. Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten over landskapet og elven Tanaro ved det berømte tårnet (adgang opp i tårnet på egenhånd). Vi besøker også det spesielle enoteket (vinutsalget) før avreise. 

Vi kjører videre til en annen perle i Langhe; Neive, regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med sin historie tilbake til romertiden. 
Middag i kveld er på egenhånd, men tilbud om felles bespisning vil bli gitt.

Dag 4 – søndag 4. oktober / historiske opptog og eselrittet i Alba

Måltider inkludert: Frokost, lett lunsj, vinsmaking og middag med vin
Denne dagen arrangeres det historiske opptog i Alba. Det årlige eselrittet «Palio» er høydepunktet, der de ni bydelene konkurrerer i festlige rammer i middelalder-stemning midt i byen. Vi har tribunebilletter og opplever historie og fest! Avskjedsmiddag på en restaurant i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vin, vann og kaffe er inkludert.

Dag 5 – mandag 6. oktober / hjemreise

Måltider inkludert: Frokost
Frokost og utsjekk fra hotellet. Buss fra hotellet til Milano og flyplassen Malpensa. Direktefly med Norwegian. Avgang kl. 14.05 og ankomst Oslo Gardermoen kl. 16.45. 
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 14.495,- som inkluderer;

 • Rutefly Oslo Gardermoen – Milano tur/retur med Norwegian
 • Flyskatt
 • All fellestransport under oppholdet ifølge program
 • 4 overnattinger i dobbeltrom inkl. frokost
 • Utflukter og måltider ifølge program (2 lunsjer og 3 middager inkl. vin)
 • Billetter til eselrittet «Palio»
 • Reiseleder Finn Kolderup


Tillegg enkeltrom                    Kr. 1 100,-

    
Hotel Savona (4*) ligger i sentrum av Alba
Hotellskatt € 1.50 pr. person/natt (ikke inkludert) betales direkte til hotellet ved avreise.


Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 18. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutning med Norwegian til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.
 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
1/10Finn KolderupPiemonte: vinhøst, festival og kulturopplevelser14 495,-Bestill

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-