Skip to main content

Piemonte og Trøffelfestivalen fra Oslo

Pris fra:
14 740,-
Dager:5
Bestill reise

Reiseperiode:

18 - 22 oktober 2018

Finn Kolderup

Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.

Opplev Piemonte med Trøffelfestivalen - og det gode liv i Italia

Hva er det med dette landet? Vi nordmenn har en forkjærlighet for Italia og veldig ofte velger vi å legge reisen hit. Det er noe landet har, og som vi nordmenn jakter på; det gode liv. På denne turen bor vi i byen Alba, den største byen i Langhe og berømt blant annet for vinene fra Barolo og Barbaresco. Årets trøffelfestival går av stabelen under vårt besøk, og vi får oppleve begeistringen og livet rundt dette hvite "gullet".

Vi skal besøke vingårder og selvsagt nyte god mat og drikke, men vi skal også få tid på egenhånd til å utforske gater og torg i byen Alba. Gode restauranter er plukket ut. En reiseleder fra Temareiser Fredrikstad er med på hele turen.

Turen arrangeres i samarbeid med:

 

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 18. oktober:
Vi har avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 10.40 direkte til Milano Malpensa med ankomst kl. 13.20.
Busstransport med egen turbuss til vårt bosted Hotel Savona i Alba.  Reiseleder orienterer om Piemonte underveis i bussen.  Vi tar en stopp underveis på den drøye 2 timer lange bussturen.
Etter innsjekking på hotellet i Alba får vi litt tid på egenhånd.
Vi møtes i lobbyen på hotellet for en liten byvandring med orientering i Alba.
Velkomstmiddag på en hyggelig restaurant. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et godt utvalg av viner til maten.  
Måltider inkludert: middag 

Dag 2 - fredag 19. oktober:
Etter en god frokost blir vi hentet av vår buss som tar oss ut av byen og mot borgen Grinzane Cavour, der de årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi møter vår lokalguide foran slottet og nyter en guidet tur i middelalderfestningen der den tidligere statsministeren i Savoy familien bodde en stund. Museet inne i slottet er en perfekt introduksjon ikke bare til den intrikate historien i regionen, men det forteller historier om lokale tradisjoner, kultur og produkter i området. På slutten av besøket får vi litt ledig tid i «Enoteca Regionale» med viner fra hele Piemonte.
Etter besøket setter vi kursen for La Morra, en sjarmerende landsby. Her tar vi en spasertur gjennom de trange gatene. Landsbyen har en fantastisk utsikt over landskapet og vi nyter utsikten og orienterer oss.
Deretter besøker vi den lille familiegården Cadia www.cadia.it utenfor Roddi. Dette er en «tradisjonalistisk» vinprodusent plassert midt ute i Langhe-landskapet, hvor åsen Cadia har gitt navnet til gården. Her får vi en vinsmaking sammen med bl.a salami, oster og en tradisjonell pasta med ragu. 
Vi drar videre gjennom vinmarkene mot byen Barolo.  Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket der det er mulig å smake og handle de berømte Barolo-vinene.  Vi spaserer rundt slottet og borgen og i de sjarmerende gatene.  
Det blir felles middag i Alba.
Måltider inkludert: frokost, vinsmaking/lunsj og middag med vin.

Dag 3 – lørdag 20. oktober:
Frokost på hotellet.
Dagen til egen disposisjon i Alba:
Alba er «den hvite trøffelens hovedstad» og i helgen er det trøffel- og vinfestival i byen! Opplev folkelivet og det kjente lørdagsmarkedet i Alba, der hele gamlebyen er full av boder!  Smak og kjøp oster, pølser, skinker, alle tenkelige landsbruksprodukter - og trøfler! - fra boder og lokale produsenter.  Gå på jakt i mote- og delikatessebutikkene! Utforsk gamlebyen og kirkene! Og sitt ned og unn deg noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget.

Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i helgene i Alba i hele oktober, med mange historiske arrangementer som kan oppleves rundt i middelalderbyen.  Informasjon om dette vil gis deltakerne på reisen når program foreligger.
For dere som ønsker det, tilbyr vi følgende mot et tillegg i pakkeprisen: 
Trøffeljakt - kr 625,-. Inkl. transport, 1 time i terrenget med engelsktalende trøffeljeger m/hund, etterfulgt av «brunsj» med smaking av trøffelprodukter, vin og vann.

Middag –  kr 950,-. Inkl. transport, restaurantens sammensatte smaksmeny inkl. vin på L’Argaj i Castiglione Falletto. www.argajristorante.it 
L’Argaj er omtalt i Michelin guiden:
www.viamichelin.com/web/Restaurant/Castiglione_Falletto-12060-L_Argaj-490490-41102  

Måltid inkludert: frokost

Dag 4 - søndag 21. oktober :
Etter frokost tar bussen oss ut av Alba og mot landsbyen Barbaresco. Vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien og til Produttori del Barbaresco.  Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det berømte tårnet (adgang opp i tårnet på egenhånd) over landskapet og elven Tanaro. Vi besøker også det spesielle enoteket før avreise.
Vi kjører videre til en annen perle i Langhe; Neive, regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med sin historie tilbake til romertiden. 
Vi fortsetter dagens tur til Roero-distriktet på den andre siden av Tanaro. Der besøker vi vinprodusenten Massucco i Castagnito http://www.massuccowine.com. En vingård drevet av familien Massucco i fire generasjoner. Der får vi en omvisning i vinmarken og kjelleren. Besøket avsluttes med vinsmaking og lunch bestående av antipasti, pasta og dessert.
Avskjedsmiddag på en restaurant i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vin, vann og kaffe er inkludert.
Måltider inkludert: frokost, lett lunsj, vinsmaking og middag med vin.

Dag 5 - mandag 22. oktober:
Frokost og utsjekk fra hotellet. Buss fra hotellet til Milano Malpensa.
Direktefly med Norwegian. Avgang kl. 13.55 og ankomst Oslo kl. 16.35. 
Måltider inkludert: frokost

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 14 740,-, som inkluderer;
- Rutefly Oslo Gardermoen – Milano tur/retur med Norwegian
- Flyskatt, refunderes ikke ved avbestilling
- All fellestransport under oppholdet i følge program
- 4 overnattinger i dobbeltrom inkl. frokost
- Utflukter og måltider ifølge program (2 lunsjer og 3 middager inkl. vin)
- Norsk reiseleder 

Tillegg enkeltrom                                           Kr. 1 850,-
Rabatt for abonnenter av Aftenposten            Kr. 750,-

Lørdag 20. oktober tilbyr vi følgende mot et tillegg i pakkeprisen (ellers er dagen fri til å oppleve Alba og Trøffelfestivalen): 
Trøffeljakt - kr 625,-. 
Inkl. transport, 1 time i terrenget med engelsktalende trøffeljeger m/hund, etterfulgt av «brunsj» med smaking av trøffelprodukter, vin og vann. 
Forutsetter et minimum antall på 10 personer.

Middag –  kr 950,-. 
Inkl. transport, restaurantens sammensatte smaksmeny inkl. vin på L’Argaj i Castiglione Falletto. www.argajristorante.it 
L’Argaj er omtalt i Michelin guiden:
www.viamichelin.com/web/Restaurant/Castiglione_Falletto-12060-L_Argaj-490490-41102 
Forutsetter et minimum antall på 15 personer.
    
Hotel Savona (4*) ligger i sentrum av Alba www.hotelsavona.com 
Hotellskatt € 1.50 pr. person/natt betales direkte til hotellet ved avreise.

Påmelding senest 3 måneder før avreise.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 18. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
18/10Finn KolderupPiemonte
Fordelspris med A-kortet.
14 740,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

20/9Val di Fiemme avg. ÅlesundFra 12 950,-