Skip to main content

Piemonte og Trøffelfestivalen


Piemonte og Trøffelfestivalen

 

Periode 17. - 21. oktober 2019

Piemonte i nordvest Italia, er berømt for sin skjønnhet, sitt kjøkken og sine viner. På denne mat- og vinturen vil vi oppleve landskapet på sitt vakreste og maten og vinen på sitt beste.

Høydepunkter:

 • Alba

 • Barolo- og Barbarescovinene

 • Fantastiske, lokale måltider

 • Vingårdsbesøk

 • Trøffelmarkedet i Alba

 

Piemonte betyr “ved foten av fjell”, og fjellet er Alpene. Vi skal bo i Alba, den største byen i Langhe som er en sentral region i området og berømt bl.a. for sine Barolo- og Barbaresco-viner. Langhe er dessuten kjent for sin hvite trøffel, som fordi den stort sett er lokalisert rundt Alba, kalles Albatrøffel. Denne gangen reiser vi midt under trøffelfestivalen og får oppleve smaken av og begeistringen og livet rundt dette hvite ”gullet”. Dere som er interessert, kan bli med en trøffelhund på ”jakt”.

Vi skal besøke vingårder og selvsagt nyte god mat og drikke, men vi skal også få tid på egenhånd til å utforske gater og torg i byen Alba. Gode restauranter er plukket ut. 

Finn Kolderup fra Temareiser Fredrikstad er med på hele turen.

 

 

Bestill reise

Reiseperiode:

17 - 21 oktober 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Finn Kolderup

Finn har reiseerfaring fra over 50 land, og har de siste årene vært engasjert som reiseleder for flere grupper. Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt. Han snakker engelsk og tysk, og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk. Hans interesser omfatter i første rekke vin, musikk, ski, kultur og reiser


Pris fra:
14 500,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 17. oktober

Måltider inkludert: M
Vi har avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 10.40 direkte til Milano Malpensa med ankomst kl. 13.20.
Busstransport med egen turbuss til vårt bosted Hotel Savona i Alba.  Reiseleder orienterer om Piemonte underveis i bussen.  Vi tar en stopp underveis på den drøye 2 timer lange bussturen.
Etter innsjekking på hotellet i Alba får vi litt tid på egenhånd. Vi møtes i lobbyen på hotellet for en liten byvandring.
Velkomstmiddag på en hyggelig restaurant. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et godt utvalg av viner til maten.  

Dag 2 - fredag 18. oktober

Måltider inkludert: F / Vinsmaking/Lunsj / M
Etter en god frokost blir vi hentet av vår buss som tar oss ut av byen og mot borgen Grinzane Cavour, der de årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi møter vår lokalguide foran slottet og nyter en guidet tur i middelalderfestningen der den tidligere statsministeren i Savoy familien bodde en stund. Museet inne i slottet er en perfekt introduksjon ikke bare til den intrikate historien i regionen, men det forteller historier om lokale tradisjoner, kultur og produkter i området. På slutten av besøket får vi litt ledig tid i «Enoteca Regionale» med viner fra hele Piemonte.
Etter besøket setter vi kursen for La Morra, en sjarmerende landsby. Her tar vi en spasertur gjennom de trange gatene. Landsbyen har en fantastisk utsikt over landskapet og vi nyter utsikten og orienterer oss.
Deretter besøker vi den lille familiegården Cadia utenfor Roddi. Dette er en «tradisjonalistisk» vinprodusent plassert midt ute i Langhe-landskapet, hvor åsen Cadia har gitt navnet til gården. Her får vi en vinsmaking sammen med bl.a salami, oster og en tradisjonell pasta med ragu. 
Vi drar videre gjennom vinmarkene mot byen Barolo.  Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket der det er mulig å smake og handle de berømte Barolo-vinene.  Vi spaserer rundt slottet og borgen og i de sjarmerende gatene.  
Det blir felles middag i Alba.

Dag 3 – lørdag 19. oktober

Måltider inkludert: F 
Dagen til egen disposisjon i Alba:
Alba er «den hvite trøffelens hovedstad» og i helgen er det trøffel- og vinfestival i byen! Opplev folkelivet og det kjente lørdagsmarkedet i Alba, der hele gamlebyen er full av boder!  Smak og kjøp oster, pølser, skinker, alle tenkelige landsbruksprodukter - og trøfler! - fra boder og lokale produsenter.  Gå på jakt i mote- og delikatessebutikkene! Utforsk gamlebyen og kirkene! Og sitt ned og unn deg noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget.

Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i helgene i Alba i hele oktober, med mange historiske arrangementer som kan oppleves rundt i middelalderbyen.  Informasjon om dette vil gis deltakerne på reisen når program foreligger.

For dere som ønsker det, tilbyr vi følgende mot et tillegg i pakkeprisen: 
Trøffeljakt - kr 690,-. Avgang fra hotellet kl. 09.00, 1 time i terrenget med engelsktalende trøffeljeger m/hund, etterfulgt av smaking av trøffelprodukter, vin og vann.
Vi regner med å være tilbake i Alba ca. kl. 12.30. 

Dag 4 - søndag 20. oktober

Måltider inkludert: F / lett L / M
Etter frokost tar bussen oss ut av Alba og mot landsbyen Barbaresco. Vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien og til Produttori del Barbaresco.  Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det berømte tårnet (adgang opp i tårnet på egenhånd) over landskapet og elven Tanaro. Vi besøker også det spesielle enoteket før avreise.
Vi kjører videre til en annen perle i Langhe; Neive, regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med sin historie tilbake til romertiden. 
Vi fortsetter dagen med å kjøre til Treiso.  Der besøker vi vinprodusenten Pier Vitivinicola. En familiedrevet vingård som produserer Langhe-viner. Etter en omvisning, blir det vinsmaking og en lett lunsj.
Avskjedsmiddag på en restaurant i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vin, vann og kaffe er inkludert.

Dag 5 - mandag 21. oktober

Måltider inkludert: F
Frokost og utsjekk fra hotellet. Buss fra hotellet til Milano Malpensa.
Direktefly med Norwegian. Avgang kl. 14.05 og ankomst Oslo Gardermoen kl. 16.45. 
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 14 500,- som inkluderer:

 • Rutefly Oslo Gardermoen – Milano tur/retur med Norwegian
 • Flyskatt, refunderes ikke ved avbestilling
 • All fellestransport under oppholdet i følge program
 • 4 overnattinger i dobbeltrom inkl. frokost
 • Utflukter og måltider ifølge program (2 lunsjer og 3 middager inkl. vin)
 • Reiseleder Finn Kolderup

 

Lørdag 19. oktober tilbyr vi følgende mot et tillegg i pakkeprisen (ellers er dagen fri til å oppleve Alba og Trøffelfestivalen): 
Trøffeljakt - kr 690,- pr. person. 
Inkl. transport, 1 time i terrenget med engelsktalende trøffeljeger m/hund, etterfulgt av smaking av trøffelprodukter, vin og vann. 
Forutsetter et minimum antall på 10 personer.

Minimum antall deltakere er 18.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Tillegg enkeltrom                    Kr. 1 100,-

Hotel Savona (4*) ligger i sentrum av Alba
Hotellskatt € 1.50 pr. person/natt betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
17/10Finn KolderupTrøffelfestivalen i Piemonte14 500,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

19/9Istanbul - der øst møter vestFra 13 750,-