Skip to main content

Peru og Bolivia med Øystein Kock Johansen (november 2024)


Peru og Bolivia - det genuine Sør-Amerika


Reiseperiode: November 2024

Peru og Bolivia er to land som aldri slutter å fascinere. De to landene er innbyrdes også svært forskjellige, selv om de har flere historiske fellestrekk og deler Titicacasjøen mellom seg. Før-kolonitiden har sin egen særpregede historie med minnesmerker i verdens ypperste klasse, samtidig som tre århundrer som spanske kolonier har etterlatt seg markante spor i begge landenes språk, religion og arkitektur.

 

Landene byr på et veritabelt lappeteppe av fargerike og spektakulære severdigheter. Maleriske og dramatiske landskap, unike kulturskatter, stemningsfulle storbyer og landsbyer med rikt folkeliv er kjernen i denne turen. Ingen kommer uberørt hjem etter en innholdsrik reise som dette!

For å ta Peru først: Her starter vi i Lima og besøker de viktigste severdighetene byen har å by på. Oppe i Andesfjellene ligger gåtefulle Machu Picchu, inkaenes siste skjulested, et «må-se-sted» for alle som kommer til Peru. Cuzco, inkarikets hovedstad, fremstår i dag som en svært sjarmerende by. Cuzco blir vår base i flere dager, og vi skal gjøre oss godt kjent med byen. Vi får selvfølgelig med oss de viktigste severdighetene i denne delen av Peru, den ene mer imponerende enn den andre. Inkaenes byggekunst kan ta pusten fra noen og enhver! 

Fra Peru forflytter vi oss til Bolivia. Landet har verdens høyest beliggende hovedstad, La Paz, på 3640-meters høyde. Byen ligger spektakulært til i en kløft på Andesplatået på den vestlige siden av fjellkjeden Cordilerra Real med flott utsikt til snøkledde fjell, ikke minst til Illimani (6442 moh.), som er Bolivias nest høyeste fjell. Vi skal gjøre oss bedre kjent med byen og dens attraksjoner på vår rundtur i Centro. By- og tempelkomplekset Tiahuanaco og Puma Punku oppe på Andeshøysletten med sine mange berømte anlegg, deriblant den såkalte Kon-Tiki-porten, er et av turens mange høydepunkter. Den nevnte porten var et viktig incitament for Thor Heyerdahls berømte flåteferd i 1947. Vi skal naturligvis også ta en båttur på Titicacasjøen, verdens høyeste farbare innsjø (3812 moh.). Der tar vi oss i land på Isla del Sol (Soløya), der vår guide har drevet arkeologisk feltarbeid. Det var fra Titicacasjøen Thor Heyerdahl hentet Uru-indianerne som bygget Ra og Tigris. Indianerne her bygger fremdeles sine båter av siv, noe vi vil erfare ved selvsyn.

På denne mangefasetterte og fargerike reisen kunne vi ikke fått en bedre veiviser enn professor, dr. philos. Øystein Kock Johansen, arkeolog og religionshistoriker. Han arbeidet i mange år som ekspedisjonsleder for Thor Heyerdahl, og har gjort arkeologisk feltarbeid blant annet i Sør- og Mellom-Amerika, ikke minst i nettopp Peru og Bolivia.

Program og pris under utarbeidelse
 

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-