Påskecruise med Hurtigruten

Bestill reise

Reiseperiode:

7 - 12 april 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Merethe Angell-Jacobsen

Hun har siden 1981 fartet verden rundt som reiseleder. Merethe legger alltid vekt på at gjestene skal føle seg vel ivaretatt og trygge på hennes turer.


Pris fra:
14 450,-

Merethe Angell-Jacobsen

Hun har siden 1981 fartet verden rundt som reiseleder. Merethe legger alltid vekt på at gjestene skal føle seg vel ivaretatt og trygge på hennes turer.

Reiseperiode:

7 - 12 april 2020

Cruise med Hurtigruten i Påsken

Reiseperiode 7. - 12. april 2020

Bli med på Norges vakreste sjøreise! På denne turen langs norgeskysten, som vi har i samarbeid med ØstfoldAvisen, er det inkludert busstransport fra Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Follo til og fra Gardermoen. 

Vår tur går fra Kirkenes til Bergen hvor vi reiser fra det vinterhvite nord der solen er tilbake, til det grønne sør. Både navnet og interiøret på skipet vårt, MS Polarlys, er oppkalt etter fellesbetegnelsen for nordlys og sørlys. Skipet ble renovert i 2016 og har nå et moderne, arktisk-inspirert interiør.  Ute på dekk kan du nyte utsikten fra et av boblebadene og foran i skipet kan du nyte en drink i den hyggelige baren. Vi ser fantastisk natur og utsikten er mange steder helt uforandret fra da det første hurtigruteskipet seilte her for mer enn 100 år siden. Skipet har et eget ekspedisjonsteam og vi kan delta på interessante forelseninger inne på skipet eller ute på dekk. Spennende og lærerikt! 

Fra skipet arrangeres det også flere utflukter som man kan melde seg på ombord, hvor vi lærer enda mer om livet langs norskekysten. Reisen er lagt til april som er en flott tid på året å reise med Hurtigruten.

Bestill reise

Reiseperiode:

7 - 12 april 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Merethe Angell-Jacobsen

Hun har siden 1981 fartet verden rundt som reiseleder. Merethe legger alltid vekt på at gjestene skal føle seg vel ivaretatt og trygge på hennes turer.


Pris fra:
14 450,-

Program

Dag 1 – tirsdag 7. april
Måltider inkludert: L/M

Havneanløp: Vardø – Båtsfjord – Berlevåg
Vi blir hentet med buss i Østfoldbyene Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss, samt på Korsegården.  Flyavgang fra Gardermoen kl. 0855, og til Kirkenes tar det ca. to timer. Vi blir hentet med buss på flyplassen i Kirkenes og transportert for om bord-stigning på hurtigruteskipet ”MS Polarlys”.
Vi legger fra kai fra Kirkenes kl. 1230, ut Varangerfjorden og mot første anløp som er Vardø. Her besøker vi Vardøhus festning. Senere fortsetter turen til Båtsfjord og Berlevåg - kjent fra filmen «Heftig og begeistret». 
 

Dag 2 – onsdag 8. april 
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Kjøllefjord – Honningsvåg – Havøysund – Hammerfest – Øksfjord – Skjervøy – Tromsø
I løpet av natten runder skipet Nordkyn, det nordligste punktet på det europeiske fastland. Tidlig om morgenen klapper skipet til kai i Honningsvåg. Den videre ferd sørover går forbi Lyngsalpene og ved midnatt er M/S Polarlys i Tromsø. Her blir det mulighet for utflukt til Ishavskatedralen og en midnattskonsert der.
 

Dag 3 – torsdag 9. april (Skjærtorsdag)
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Finnsnes – Harstad – Risøyhamn – Sortland – Stokmarknes – Svolvær – Stamsund
Den tredje dagen våkner vi i Harstad. Vesterålen ligger foran oss, og ved anløp Stokmarknes kan du besøke det populære Hurtigrutemuseet, et helt hurtigruteskip som ligger på land. Mot kvelden passeres Raftsundet ved Trollfjorden (som vi besøker om været og tiden tillater det) og vi inntar Svolvær i Lofoten. Det blir tid til en spasertur på land før skipet kaster loss igjen. Det blir stopp i Stamsund før vi skal over Vestfjorden. 

Dag 4 – fredag 10. april (Langfredag)
Havneanløp: Bodø – Ørnes – Nesna – Sandnessjøen – Brønnøysund – Rørvik 
Helgeland er høydepunktet for mange, og langs kysten er det utallige øyer, holmer og strender. Vi opplever Svartisen, De syv søstre, Torghatten og Alstadhaug, før skipet legger til kai i Rørvik om kvelden. 

Dag 5 – lørdag 11. april (Påskeaften)
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Trondheim – Kristiansund – Molde
Natten til den femte dagen har vi seilt den lengste distansen som er mellom de to anløpsstedene. Etter frokost stevner skipet ut Trondheimsfjorden, forbi Munkholmen, og kursen settes sørover langs Hitra til Kristiansund, Molde og Ålesund.

Dag 6 – søndag 12. april (1. Påskedag)
Måltider inkludert: F/L

Havneanløp: Ålesund – Torvik – Måløy – Florø – Bergen
Etter morgenanløp i Florø denne siste dagen settes kursen mot Bergen. Smale passasjer, lange fjorder og kjente navn passeres, og på kaia i Bergen venter bussen som tar oss til flyplassen. Flyet lander på Gardermoen kl. 1830, og transporten går videre til Follo og Østfold.

Med oss på reisen, helt fra Halden, har vi reiseleder Merethe Angell-Jacobsen. Hun sørger for at vi alle får en flott opplevelse underveis langs kysten. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 14 450,- som inkluderer: 
- Flyreise Oslo Gardermoen-Kirkenes/Bergen-Oslo Gardermoen med SAS 
- Flyskatt (pr. juli 2019 - kr 904)
- Overnatting i utvendig uspesifisert dobbeltlugar (kat. Polar)
- All transport ifølge program (samt busstransport Østfold-Gardermoen t/r)
- Helpensjon om bord
- Reiseleder Merethe Angell-Jacobsen

Tillegg pr. person:
Kat. Polar - utvendig enkellugar (uspes.)                kr 2900
Kat. Arctic superior – utvendig dobbel (uspes.)       kr 2000
Kat. Arctic superior - utvendig enkellugar (uspes.)  kr 6200

Polar utvendig – dekk 2, 3 og 5
Arctic superior utvendig – dekk 3, 5 og 6

Depositum kr 2.500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Spesielle avbestillingsregler gjelder:
Ved avbestilling mellom 1. desember og 17. februar beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved bestilling etter 28. februar beholder arrangøren 100% av reisens pris.