Skip to main content

På vikingtokt langs norskekysten med Hurtigruten

Foto: Pål Espolin Johnson
Foto:Kjell Ove Storvik
Foto:Kjell Ove Storvik
Foto: Lotta Källström

På vikingtokt langs norskekysten

Sagaentusiast Frode Rekve tar oss med på en helt spesiell historisk seilas gjennom vikingtida med MS Midnatsol.


Reiseperiode 26. september - 01. oktober 2020

Vi gjentar suksessen fra 2019! Da var Frode Rekve på vikingtokt langs norskekysten med Hurtigruten for første gang, og tilbakemeldingene fra gruppereisen var utelukkende positive! Norsk historie og de islandske sagaene er spekket med høydramatiske hendelser langs hele den norske kysten. Det var her slagene sto og Norges historie ble skapt. Med Hurtigruta seiler vi bokstavelig talt gjennom verdens viktigste kjerneområder fra vikingtida. Det var her, langs kysten i vårt eget land det meste skjedde.

Noen av høydepunktene på vikingtokt med Hurtigruten:
 • Lev deg inn i vikingtida på verdens vakreste sjøreise
 • Fengende foredrag ombord og fine utflukter underveis
 • God stemning og godt humør i en passe historieinteressert gjeng
 • Nyt Hurtigrutas fantastiske måltider


På denne snaue ukesturen fra Kirkenes til Bergen får vi gode, levende foredrag tilpasset dagens seilas. Om kveldene hygger vi oss med korte oppsummeringer, spørsmål og svar etter behov. Underveis går vi på dekk og ser med egne øyne der viktige begivenheter i vikingtida utspant seg. På utvalgte steder gjør vi strandhugg og vandrer i vikingenes fotspor.

Dessuten er jo Hurtigruta kjent for å være verdens vakreste sjøreise med gode komfortable lugarer, herlige måltider tre ganger om dagen og lekre salonger der alle kan slappe av og nyte utsikten mellom slagene. Å reise med Hurtigruta er en særskilt flott og egenartet opplevelse i seg selv. Det er ikke rart at mange passasjerer kommer tilbake år etter år.

Dette er bare noen av tilbakemeldingene på denne turen:

"Kombinasjonen Hurtigruten og Vikingenes historie langs kysten er suveren. Veldig bra! Frode Rekve er et funn, svært engasjert og dyktig foredragsholder. Hans bidrag til reisen over all forventning! Holdt faglig høyt nivå og var svært interessant."

"Vi hadde ein særs kunnskapsrik og entusiastisk førelesar/reiseleiar: Frode Rekve"

"Frodes foredrag var helt fantastisk engasjerende. Og, kombinasjonen med sellas med Hurtigruten der ting vi snakket om faktisk skjedde er glimrende!"

Bestill reise

Reiseperiode:

26 september - 1 oktober 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Frode Rekve

Frode har en lang fartstid som journalist og redaktør og er NRK Alltid Nyheters gudfar. Han har jobbet med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten i en årrekke og har vært i regionen mer enn 60 ganger. Frode jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han er en ekte vikingtidsentusiast som kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har 'fartstid' fra mer enn tjue turer ombord.

Om Frode Rekve sier kundene våre:

"Frode Rekve er et funn!"

"Ein særs kunnskapsrik og entusiastisk førelesar/reiseleiar."

 


Pris fra:
17 850,-

Søk reise

Program

Dag 1 – lørdag 26. september 

Måltider inkludert: L/M
Vi møtes på Gardermoen og flyr til Kirkenes kl. 0855 med ankomst kl. 1100. Egen buss kjører oss direkte til hurtigrutekaia, og det blir avgang kl. 1230 med
MS Midnatsol. Etter en god lunsj og en hvil samles vi til første orientering om turen og selve Vikingtida: Hva var nå egentlig det for en tid?

Dag 2 - søndag 27. september
Måltider inkludert: F/L/M

Etter frokost om bord i Honningsvåg, samles vi på møterommet vårt mens vi seiler mot Hammerfest, tar vi for oss Vikingtida i Østerled samt litt om vikingetokt i Finnmark og på Kolahalvøya. Flere vikingehøvdinger og konger hadde strabasiøse plyndrings- og skatteoppkrevingsferder til samenes riker og til Bjarmeland (Kola)

Om kvelden før middag, på vei mot Tromsø, tar vi en kaffe og en prat, svarer på spørsmål og oppklarer eventuelle uklarheter.

Dag 3 - mandag 28. september
Måltider inkludert: F/L/M

På vei fra Harstad til Risøyhamn tar vi for oss Håløygene, Tore Hund og Ottars sjøreise i åpent vikingskip til England. Bare å glede seg!
Om kvelden, når vi kommer til Svolvær, står bussen klar og kjører oss til Norges fineste Vikingtidsmuseum (utenom skipene på Bygdø) - Lofotr på Borg. Her blir det et eget spesialtillaget program. Vi blir kjørt tilbake til vårt skip, og går ombord igjen før MS Midnatsol reiser fra Stamsund kl. 22.30.
Denne kvelden er det fri seating i restauranten fra kl. 1730 – for de som skal på utflukt.

Dag 4 - tirsdag 29. september 
Måltider inkludert: F/L/M

I dag seiler vi langs Helgelandskysten og vi starter dagen med å ta for oss Eigil Skallagrimssons fantastiske saga. Super reiselektyre, forresten! Og i Sandnessjøen går vi en kjapp tur på land og «hilser» på noen av hovedpersonene - Torolv Kveldulvsson og Sigrid. Etter Brønnøysund må vi en tur på dekk og ta den historiske gården Torget og Torghatten i øyesyn. Før middag på vei mot Rørvik tar vi en kjapp økt med spørsmål og svar for dem som vil.

Dag 5 - onsdag 30. september
Måltider inkludert: F/L/M

Frokost ombord i Trondheim, og så suser vi på land og tar en egen vikinghistorisk sightseeing til fots i trønderhovedstaden. Temaer blir Ladejarlenes betydning, Olav Trygvasson og kristningen av Norge. Vi besøker selvsagt Nidarosdomen. Utpå kvelden på vei mot Molde tar vi for oss sjøslaget mot Jomsvikingene i Hjørungavåg. Et skjellsettende slag der nordmennene jaget hele den danske vikingflåten som kom for å ta Norge.

Dag 6 - torsdag 01. oktober
Måltider inkludert: F/L

Seilasens siste etappe. Etter frokost i Florø blir temaet samlingen av Norge, Harald Hårfagre, Eirik Blodøks og kanskje viktigst, Gulatinget og tingsystemet i landet vårt. Denne spiren til dagens norske demokrati med folkestyre og medbestemmelse er trolig den stolteste arven vi har fra vikingtida. Vi ankommer Bergen ca kl.14.30, og vi har egen buss som kjører oss til Flesland for flyreisen tilbake til Gardermoen. Avgang kl. 17:30 med ankomst Gardermoen kl. 18:20.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.850,- som inkluderer: 

 • Flyreise Gardermoen-Kirkenes/Bergen-Gardermoen med SAS 
 • Flyskatt
 • Overnatting i utvendig dobbeltlugar (kat. L2-Polar, begrenset eller ingen utsikt)
 • Transport og utflukter ifølge program

 • Helpensjon om bord
 • Reiseleder Frode Rekve
 •  

Tillegg pr. person:
Kat. N2 – Polar utvendig dobbel                   kr 790
Kat. N2 – Polar utvendig enkel                     kr 5270
Kat. P2 – Arctic utvendig dobbel                  kr 1650
Kat. P2 – Arctic utvendig enkel                    kr 6550    

Dekk 3 – lugarkategori L 
Dekk 4 – lugarkategori L og N
Dekk 6 – lugarkategori P

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Spesielle avbestillingsregler gjelder:
Ved avbestilling mellom 2. mars  og 7. august beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved avbestilling etter 8. august beholder arrangøren 100% av reisens pris.
Ved avbestilling frem til 2. mars  gjelder våre generelle vilkår. 
 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
26/9Frode RekvePå vikingtokt langs norskekysten med Hurtigruten17 850,-Bestill

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-