Skip to main content

På vikingtokt langs norskekysten

Foto: Pål Espolin Johnson
Foto:Kjell Ove Storvik
Foto:Kjell Ove Storvik
Foto: Lotta Källström

Spesialcruise med Hurtigruta

Reiseperiode 14. - 19. oktober 2019

Norsk historie og de islandske sagaene er spekket med høydramatiske hendelser langs hele den norske kysten. Det var her slagene sto. Det var her Norges historie ble skapt. Med Hurtigruta seiler vi bokstavelig talt gjennom verdens viktigste kjerneområder fra vikingtida. Enkelte foretrekker å reise til utlandet for å studere vikingtida, men det var altså her, langs kysten i vårt eget land det meste skjedde.

* Lev deg inn i vikingtida på verdens vakreste sjøreise
* Fengende foredrag ombord og fine utflukter underveis i godt lag med resten av gruppa 
* Vi satser på god stemning og godt humør i en passe historieinteressert gjeng
* Nyt Hurtigrutas fantastiske måltider og sov godt i egen, komfortabel lugar
* Fly fra Oslo til Kirkenes og retur fra Bergen til Oslo er inkludert!
* To reiseledere - en faglig vikingentusiast og en som tar seg av alt det praktiske

På denne snaue ukesturen fra Kirkenes til Bergen får vi gode, levende foredrag tilpasset dagens seilas. Om kveldene hygger vi oss med korte oppsummeringer, spørsmål og svar etter behov. Underveis går vi på dekk og ser med egne øyne der viktige begivenheter i vikingtida utspant seg. På utvalgte steder gjør vi strandhugg og vandrer i vikingenes fotspor.

Dessuten er jo Hurtigruta kjent for å være verdens vakreste sjøreise med gode komfortable lugarer, herlige måltider tre ganger om dagen og lekre salonger der alle kan slappe av og nyte utsikten mellom slagene. Å reise med Hurtigruta er en særskilt flott og egenartet opplevelse i seg selv. Det er ikke rart at mange passasjerer kommer tilbake år etter år.

Vår reiseleder Frode Rekve:
Vikingtidsentusiast. Kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Reist mye i vikingområder i hele verden.
Mangeårig journalist og redaktør i pressen og NRK. NRK Alltid Nyheters gudfar. Har reist verden rundt som reporter og reiseleder for norske journalister.
Jobber i dag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad.
Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har «fartstid» fra mer enn tjue turer om bord.

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 19 oktober 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Frode Rekve

Vikingtidsentusiast. Kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Reist mye i vikingområder i hele verden.

Mangeårig journalist og redaktør i pressen og NRK. NRK Alltid Nyheters gudfar. Har reist verden rundt som reporter og reiseleder for norske journalister. Jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har 'fartstid' fra mer enn tjue turer ombord.


Pris fra:
17 995,-

Søk reise

Program

Dag 1 - mandag 14.oktober
Vi møtes på Gardermoen og flyr til Kirkenes kl. 0855 med ankomst kl. 1100. Egen buss kjører oss direkte til hurtigrutekaia, og det blir avgang kl. 1230 med MS Polarlys.
Etter en god lunsj og en hvil samles vi til første orientering om turen og selve Vikingtida: Hva var nå egentlig det for en tid?

Dag 2 - tirsdag 15.oktober
Etter frokost om bord i Honningsvåg, samles vi på møterommet vårt mens vi seiler mot Hammerfest, tar vi for oss Vikingtida i Østerled samt litt om vikingetokt i Finnmark og på Kolahalvøya. Flere vikingehøvdinger og konger hadde strabasiøse plyndrings- og skatteoppkrevingsferder til samenes riker og til Bjarmeland (Kola)

Om kvelden før middag, på vei mot Tromsø, tar vi en kaffe og en prat, svarer på spørsmål og oppklarer eventuelle uklarheter.

Dag 3 - onsdag 16.oktober
På vei fra Harstad til Risøyhamn tar vi for oss Håløygene, Tore Hund og Ottars sjøreise i åpent vikingskip til England. Bare å glede seg!
Om kvelden, når vi kommer til Svolvær, står bussen klar og kjører oss til Norges fineste Vikingtidsmuseum (utenom skipene på Bygdø) - Lofotr på Borg. Her blir det et eget spesialtillaget program. Vi blir kjørt tilbake til vårt skip, og går ombord igjen før MS Polarlys reiser fra Stamsund kl. 22.30.
Denne kvelden er det fri seating i restauranten fra kl. 1730 – for de som skal på utflukt.

Dag 4 - torsdag 17.oktober
I dag seiler vi langs Helgelandskysten og vi starter dagen med å ta for oss Eigil Skallagrimssons fantastiske saga. Super reiselektyre, forresten! Og i Sandnessjøen går vi en kjapp tur på land og «hilser» på noen av hovedpersonene - Torolv Kveldulvsson og Sigrid. Etter Brønnøysund må vi en tur på dekk og ta den historiske gården Torget og Torghatten i øyesyn. Før middag på vei mot Rørvik tar vi en kjapp økt med spørsmål og svar for dem som vil.

Dag 5 - fredag 18.oktober
Frokost ombord i Trondheim, og så suser vi på land og tar en egen vikinghistorisk sightseeing til fots i trønderhovedstaden. Temaer blir Ladejarlenes betydning, Olav Trygvasson og kristningen av Norge. Vi besøker selvsagt Nidarosdomen.
Utpå kvelden på vei mot Molde tar vi for oss sjøslaget mot Jomsvikingene i Hjørungavåg. Et skjellsettende slag der nordmennene jaget hele den danske vikingflåten som kom for å ta Norge.

Dag 6 - lørdag 19.oktober
Seilasens siste etappe. Etter frokost i Florø blir temaet samlingen av Norge, Harald Hårfagre, Eirik Blodøks og kanskje viktigst, Gulatinget og tingsystemet i landet vårt.
Denne spiren til dagens norske demokrati med folkestyre og medbestemmelse er trolig den stolteste arven vi har fra vikingtida.

Vi ankommer Bergen ca kl.14.30, og vi har egen buss som kjører oss til Flesland for flyreisen tilbake til Gardermoen. Avgang kl. 1835 med ankomst Gardermoen kl. 1925.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17 995,- som inkluderer: 
- Flyreise Gardermoen-Kirkenes/Bergen-Gardermoen med SAS 
- Flyskatt
- Overnatting i utvendig dobbeltlugar (kat. O2-Polar)
- Transport og utflukter ifølge program
- Helpensjon om bord
- Reiseleder Frode Rekve
- Teknisk reiseleder 

Tillegg pr. person:
Kat. P2-Arctic superior–utvendig dobbellugar        kr 300
Kat. N1-Polar – utvendig enkellugar                kr 3650

Dekk 3 – lugarkategori O og N
Dekk 5 – lugarkategori O og P

https://www.hurtigruten.no/skip/ms-polarlys/

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 25.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Særskilte avbestillingsregler
Spesielle avbestillingsregler gjelder:
Ved avbestilling mellom 10. juni  og 27. august beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved avbestilling etter 28. august beholder arrangøren 100% av reisens pris.

 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
14/10Frode RekvePå vikingetokt med Hurtigruten17 995,-Book på venteliste

Reisekalender

19/9Istanbul - der øst møter vestFra 13 750,-