Skip to main content

På tur med Merethe til Kreta!


Platanias Kreta

Reiseperiode 27. august til 10. september 2020

Merethe er igjen klar for en reise til sjarmerende Platanias på Kreta og ønsker velkommen til både nye og tidligere kunder! Hun vil legge opp til muligheter for mange forskjellige utflukter og opplevelser som man kan melde seg på dersom man ønsker det. Vil man heller gjøre ting på egenhånd, eller rett og slett gjøre så lite som mulig er det muligheter for det også. Du bestemmer selv! Men Merethe vil alltid være tilgjengelig om det skulle være noe du trenger hjelp til. Velkommen!

Slik beskriver Merethe turen:

Her skal vi slappe av og nyte deilige og late dager, og gjennomsnittstemperaturen er på ca. 25 grader. Men litt aktiviteter må vi ha. Jeg er godt kjent i området og vil arrangere utflukter under oppholdet. Den Botaniske hagen er fantastisk med sine frukttrær fra hele verden og massevis av urter-, medisin- og prydplanter. Så er det et flott marked i Chania som er verdt et besøk. For dere som er interesserte i vinproduksjon, så blir det mulighet til å besøke Manousakis Winery. Vi får kjennskap til produksjonen og vi hører om livet på vingården. Det er flere måter å oppleve kysten på, og vi tar toget, Fun Train. Den lille havnen i Kolymbari byr på et klosterbesøk, og vi toger gjennom små landsbyer med sine sterke historier. Olivenoljekunstens hemmeligheter blir også avslørt på denne turen, som tar ca. 3 timer og 30 minutter. På Hotel Majestic har de også et velutstyrt treningsrom – for dere som ønsker litt fysisk aktivitet i ferien!

Kommer du fra Østfold?
Vi setter opp buss t/r fra Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Korsegården til Gardermoen. Merethe blir med på hele reisen. 

Bestill reise

Reiseperiode:

27 august - 10 september 2020

Dager:

15

Reiseleder:

Merethe Angell-Jacobsen

Hun har siden 1981 fartet verden rundt som reiseleder. Merethe legger alltid vekt på at gjestene skal føle seg vel ivaretatt og trygge på hennes turer.


Pris fra:
16 700,-

Søk reise

Praktiske opplysninger

Pris pr. person er fra 16 700 som inkluderer:

  • Buss fra Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Korsegården til Gardermoen t/r
  • Fly Oslo Gardermoen – Chania t/r med Sunclass Airlines, tidl. Thomas Cook Airlines Scandinavia
  • Innsjekket bagasje (med Sunclass Airlines er det inkludert 20 kg bagasje -hvorav max 6kg kan være håndbagasje)
  • Mat om bord på flyet
  • Transport flyplass – leilighet t/r
  • Del i standard 2-roms leilighet mot bassengområdet
  • Frokost alle dager
  • Reiseleder Merethe Angell-Jacobsen

Tillegg:
Standard 1-roms leilighet, mot omgivelsene til bruk alene              kr 1500
Standard 2-roms leilighet, mot bassengområdet til bruk alene       kr 2990

Betales direkte ved innsjekk: €3 hotellskatt/leilighet/natt

Vi gjør oppmerksom på at ved spesielle behov må dette oppgis ved bestilling.

Depositum kr 2500 pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 25. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.
 

Om Hotel Majestic

Hotel Majestic er et leilighetshotell som ble bygget i 2005, men rommene ble renovert i 2016. Hotellanlegget består av 7 ulike bygninger og 3 etasjer (heis til de fleste leilighetene). Resepsjonen er åpen fra kl 08.00 - 22.00. Vaskeriservice mot betaling.

Leilighetene er lyse og fine, har aircondition, balkong eller terrasse, kjøkkenkrok med kokeplater og enkelt kjøkkenutstyr. Det finnes også kjøleskap, kaffetrakter, hårføner i leilighetene. Noen av leilighetene har dusj og andre har badekar med dusj.

Utfluktsforslag

Her er forslag til utflukter/hva man kan gjøre på Kreta:

CHANIA: MARKED
For de som har lyst tar vi enten lokalbuss eller taxi inn til det lokale markedet i Chania lørdag formiddag. Her er et yrende liv, hvor de lokale bøner tilbyr sine frukt og grønnsaker, honning, ost etc etc. Muligens noe tøy, lær og skinn. Vi reiser samlet inn, men hjem tar vi oss på egenhånd. Lokalbussen hjem går ca hver 20. minutt og stopper utenfor hotellet. De roper Alexandre Beach og du trykker for stopp og går av. Bussen koster €1,80 en vei.

RESTAURANT OLIVE TREE GARDEN, PLATANIAS
En av de bedre spisesteder i Platanias, ca 30 min gange fra Alexandra Beach. 5 minutter med taxi. Her på tavernaen er alle råvarer ferske hver dag, det være seg kjøtt eller grønt, lokale krydder og leverandører. Hyggelig atmosfære og fantastiske kelnere. Merethes favorittsted.

RESTAURANT METEORA, GAMLE PLATANIAS
Denne restauranten er et spesielt valg oppe på toppen av gamle Platanias. Verten Michalis ble Merethe kjent med for noen år siden, og har hvert år besøkt ham. Han arrangerer levende musikk 2 ganger i uken og dette i seg selv gir en fantastisk opplevelse. Det er alltid noen grekere som tar en dans eller synger med av full hals. Utsikten fra meteora er helt fantastisk og solnedgangen derfra er helt utrolig. Menykartet er ikke det største og beste, men det er glemt da vi allikevel blir mette og får en hyggelig kveld med gresk musikk.

BOTANISK HAGE
Vi besøker Kretas botaniske hage utenfor Chania. De har mottatt mange priser, seneste en flott utmerkelse i våres. Her er planter og trær i den kretiske fauna vakkert presentert. De har også en taverna som serverer egenproduserte produkter, slik som olje, krydder, urter osv.

LITTLE FUNTRAIN
Et koselig tøffetog som tar oss med på diverse turer rundt i distriktet og omegnen. Første tur western adventure tar oss med til følgende landsbyer; Maleme, Tavronitis, Rapaniana, fiskelandsbyen Kolymbari, Marathokefala med St John-kirken og Grotten. Og til slutt til Vouves hvor vi får se verdens eldste oliventre. Vi skal også prøvesmake Raki, som kan bli ekstra morsomt for enkelte av oss.

SECRET PLACE
Secret place er en 3 timers tur med 3 stopp. Vinsmaking, nonneklosterbesøk og fruktsmaking.

CRETAN BREWERY
Vi besøker et lokalt bryggeri utenfor Platanias og smaker på deres ølsorter, samt får en omvisning om hvordan ølet brygges.

RETHYMNON
Vi kjører buss til Rethymnon og blir satt av inne ved byens marked og gamle by. Her blir det noen timer til egen disposisjon for shopping eller bare vandre rundt og se denne vakre byen. Vi møtes på restaurant Lissus for sen lunsj, før vi blir plukket opp av bussen og kjørt hjem til hotellet. Rethymnon har alt av butikker. En super shoppingdag både på marked og i byen.

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
27/8Merethe Angell-JacobsenKreta - på tur med Merethe16 700,-Bestill

Reisekalender

19/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 37 975,-