Skip to main content

Opplev Jazzens hovedstad! The Big Apple - New York

By Tom Marcello from WebsterNew YorkUSA_The Village Vanguard at Night.jpg
Pris fra:
20 600,-
Dager:9
Bestill reise

Reiseperiode:

12 - 20 november 2018

Tor Hammerø

Tor Hammerø har jobbet som journalist siden midten av 80-tallet – de siste 18 årene i TV 2. Han tok sluttpakke i 2015 og bruker nå mye tid på sin musikkhobby. Han er også konferansier på jazzfestivalene på Kongsberg og i Molde. Han driver sin egen blogg, Tor de Jazz – torhammero.blogg.no – der det kommer ferske omtaler av musikk og litteratur hver dag.

Velkommen til en jazztur litt utenom det vanlige!

Vi tar dere med til alle de kjente klubbene og konsertstedene som blant annet Village Vanguard, Blue Note, Jazz at Lincoln Center og 55 Bar.

Hvilke artister vi skal få se og høre er ikke klart ennå, fordi arrangørene ikke programsetter så tidlig, men vi garanterer at det blir artister i verdensklasse på alle scener. Det vi vet allerede er at åpningskvelden blir på verdens mest sagnomsuste jazzklubb, Village Vanguard, med et av verdens beste storband, Village Jazz Orchestra, som spiller der hver mandag. Avslutningsdagen blir det jazzbrunch på klubben B.B. King’s med selveste Harlem Gospel Choir.

Vi skal også besøke hjemmet til Louis Armstrong i Queens - hjemmet hans har nå blitt museum. Vi prøver også å få til det samme i hjemmet til John Coltrane på Long Island. Det blir lunsjmøte med kjente amerikanske jazzmusikere og jazzvitere og det samme med det norske jazzmiljøet i New York. 
Vi besøker også kanskje verdens beste jazzplatebutikk: Jazz Record Center. Derfra er det svært vanskelig å komme seg ut fra uten en “gullklump” eller ti! Reiseleder på turen blir Tor Hammerø, kjent for sin store interesse for jazz.

Søk reise

Dagsprogram

Mandag 12. november
Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 1100 direkte til New York og flyplassen Newark med ankomst lokal tid kl. 1325. Måltider serveres om bord. Felles transport til vårt sentralt beliggende hotell på Manhatten. Etter innsjekking på Washington Square Park Hotel har vi god til avslapping før vi møtes til en litt tidlig felles middag. Middag inkludert. 

Kveldens store start på turen blir til verdens eldste og mest berømte jazzklubb, Village Vanguard. Der spiller et av klodens beste storband, Village Jazz Orchestra, hver mandag. De følger opp en tradisjon som blei etablert av Thad Jones - Mel Lewis Orchestra allerede på 60-tallet - storbandkveld på Village Vanguard hver mandag med noen av verdens beste storbandmusikanter.

Tirsdag 13. november
Frokost. Vi tar turen til bydelen Queens og besøker hjemmet til Louis Armstrong som nå er gjort om til museum. Vi kombinerer besøket med en frivillig lunsj i nabolaget.
Kvelden tilbringer vi på en annen av New Yorks berømte jazzklubber, Blue Note. Denne kvelden er det pianoveteranen Bob James som spiller med sin trio. James har en karriere bak seg som har vart i over 50 år og i tillegg til å være en utmerket pianist, så er han også en komponist i superklassen når det gjelder musikk til film- og tv-serier. Frokost inkludert.

Onsdag 14. november
Frokost. Formiddagen tilbringer vi sammen med to kjente amerikanske jazzmusikere der vi kan få anledning til å bli kjent og snakke med musikerne om livet i New York og på turné. Hvem dette blir er foreløpig ikke klart, men vi lover musikere fra øverste hylle.

På kvelden går vi ned de få trinnene fra hotellet til intime 55 Bar der vi garantert får nærkontakt med musikken og musikerne - de står nemlig på gulvet rett ved bordene. Denne kvelden er det selveste supergitarist Mike Stern vi møter på hjemmebane. Frokost inkludert.

Torsdag 15. november
Frokost. Dagen fri til egen disposisjon men vår reiseleder vil foreslå noen utflukter man kan gjøre på egenhånd eller at vi gjør noe felles. Kvelden er satt av til et besøk på legendariske Birdland, opprinnelig etablert i 1949. Der er ikke programmet satt for november ennå, men det er alltid topp kvalitet. Frokost inkludert. 

Fredag 16. november
Frokost. Formiddagen fri til egen disposisjon. Vi møtes igjen for en hyggelig prat og en frivillig felles lunsj sammen med representanter for det norske jazzmiljøet i New York. Ganske mange norske musikere har bosatt seg og jobber i The Big Apple og vi kommer til å invitere flere av dem.

På kvelden går turen til en av de nyere klubbene på Manhattan, Jazz Standard. Heller ikke her er programmet fastsatt, men det er alltid topp kvalitet på denne klubben. Frokost inkludert.

Lørdag 17. november
Frokost. Vi tar en tur til en av verdens beste platebutikker for jazz - Jazz Record Center. Her er det vanskelig å komme seg ut uten å ha blitt den lykkelige eier av sjelden vinyl eller cd`er fra alle verdens hjørner.
Vi fortsetter videre til Dizzy's Club Coca Cola som ligger i Jazz at Lincoln Center. Jazzklubb med bedre musikk og bedre utsikt finnes neppe. Bak bandet - som vi heller ikke vet hvem er foreløpig - kan man skue utover hele Central Park gjennom de enorme panoramavinduene. Frokost inkludert.

Søndag 18. november
Frokost. Søndagen starter vi med soul-food brunch på B.B. King Blues Club. Ikke nok med det. Vi skal også få gleden av å oppleve verdensberømte Harlem Gospel Choir på klubben til King. Bedre start på søndagen er vanskelig å tenke seg.
Søndagskvelden trapper vi litt ned på den intime, lille klubben Mezzrow der smakfulle duoer av svært høy kvalitet spiller. Programmet er heller ikke klart for november der foreløpig. Frokost inkludert.

Mandag 19. november
Frokost. Vi sjekker ut fra legendariske Washington Square Park Hotel og inntar en bedre lunsj i Greenwich Village bør avreise til flyplassen i Newark og flyr hjem med SAS. Fellestransport fra hotellet til flyplassen. Avreise med SAS kl. 1855 direkte til Oslo med ankomst neste morgen. Måltider serveres underveis. Frokost inkludert.

Tirsdag 20. november 
Ankomst Gardermoen tidlig tirsdag morgen kl. 0815 etter en innholdsrik og inspirerende jazzuke i The Big Apple - New York!
 

Praktiske opplysninger

Pris per person kr 20 600.-  som inkluderer:

Flyreise Oslo-New York tur og retur med SAS på turistklasse.
Transport fra flyplassen i New York til hotellet tur og retur.
Overnatting i dobbeltrom på Washington Square Park Hotel på Manhattan.
7 frokost, 1 lunsj og 1 middag inkludert.
Diverse utflukter som nevnt i dagsprogrammet.
Egen reiseleder med fra Norge.

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet er dessverre så høyt som kr 8.950.-

-    Det vil bli lagt opp til flere felles måltider, men det må vi komme tilbake til når programmene på de forskjellige spillestedene er bestemt. 

-    Inngangsbillettene til klubbene er ikke inkludert i pakken. Dette må vi komme tilbake til så fort spillestedene har bekreftet sitt program. Temareiser Fredrikstad tar seg av billettbestillingene som helst bør bookes på forhånd for å være sikret inngang til konsertlokalene. 

Hvis dere har konkret spørsmål som gjelder de steder vi skal besøke og eventuelt navngitt jazzpersoner vi får møte, kan dere ta kontakt med Tor Hammerø på mail: hammero.tor@gmail.com 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
12/11Tor HammerøWashington Square Hotel, New York20 600,-Bestill