Skip to main content

Opplev Europas fjellgiganter i Sveits og Frankrike med Einar Osland (23. - 29. august 2023)


Opplev Europas fjellgiganter i Sveits og Frankrike 


Reiseperiode 23. - 29. august 2023


Bli med fjellentusiast Einar Osland på en fantastisk togreise hvor vi opplever Europas mektige fjelltopper på nært hold.
Vi besøker vakre Chamonix og byr på nærkontakt med Mont Blanc. Turen tar oss videre til pittoreske Zermatt med Matterhorn ruvende rundt hjørnet.

Det blir lette fotturer i vakre omgivelser. Underlaget kan variere så vi anbefaler gode sko.
Velkommen ombord på en fantastisk reise!

 

Høydepunktene står i kø på togturen til Sveits:

  • Utsikt fra Aiguille du Midi
  • Chamonix ved foten av Mont Blanc
  • Gornergratbanen, den høyeste friluftbanen i Europa
  • Spennende «topptur» med tog til spektakulære Jungfraujoch
  • Fjellklatrer Einar Osland med på hele turen
     

Kabelbanen som vi skal ta opp til Aiguille du Midi (3800 m.o.h),Téléphérique de l'Aiguille du Midi, ble bygd i 1955, og var i tjue år den kabelbanen som nådde høyest i verden. Turen har en stiging på 2 800 meter og tar omtrent 20 minutter. Dette er beskrevet som en spektakulær naturopplevelse. Vi har formidabel utsikt i alle retninger, men spesielt til Mont Blanc. Selv om vi ikke skal prøve oss på å klatre til topps, vil Osland beskrive klatre-rutene som går til toppen av dette mektige fjellet. 

Vi skal besøke byen Zermatt som er et kjent vintersportssted, men er også et populært utgangspunkt for klatring og brevandring om sommeren.  Byen ligger ved enden av Matterdalen i en høyde av 1610 moh., og er kjent for sin beliggenhet nedenfor fjellet Matterhorn. Ved ankomst får vi servert en ekte, sveitsisk fondue-lunsj.

Så må nevnes Gornergratbanen som er den høyeste friluftbanen i Europa. Gornergrat ligger mellom Gornergletscher og Findelbreen med utsikt til mer enn 20 fjelltopper over fire tusen meter. Her har vi panoramautsikt,  spesielt mot Matterhorn. Vi tar en vandretur i området (3-6 km) og nyte de vakre omgivelsene.

Og et høydepunkt er selvsagt vakre Jungfraujoch! Vi tar toget til Grindelwald. Her bytter vi til et tog som går «rett opp» før det forsvinner inn i fjellet. Når vi kommer ut igjen er vi på Jungfraujoch (3454 moh) Her ser vi på utstillinger om blant annet Valaisian tradisjoner og fjellekspedisjoner.

Einar Osland er utdannet marinbiolog fra universitet i Bergen. Han har arrangert toppturer og aktive turer i mange år og har klatret flere av de høyeste toppene på tre kontinenter. I tillegg har han jobbet som brefører for Den norske turistforening. En god turkamerat gjennom flere år har vært Cato Zahl Pedersen.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

29/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 42 395,-
8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-