Skip to main content

Opera i Verona og konsert med verdenstenoren Jonas Kaufmann

© Gregor Hohenberg / Sony Music

Operaforestillingen 'Aida' og konsert med den verdenskjente tenoren Jonas Kaufmann

 

Reiseperiode 17. - 22. august 2023

Italia er operaens hjemland, hvor også arkitekturen er scenisk, hvor historien stadig spiller opp sine tablåer i vår hverdag, og hvor mat- og vinkultur har hatt like gode vekstvilkår som kunstlivet.

 

Høydepunkter:

 • Utendørs opera (AIDA) i Arena di Verona
 • Utendørs konsert med verdenstenoren Jonas Kaufmann i Arena di Verona
 • Båttur på Gardasjøen
 • Vinsmaking og lunsj på vingården Serego Alighieri
 • Utflukt til Mantova
 • Tommy Sørbøs engasjerende kåserier

 

For operavenner har navnet Verona en fantastisk klang! Tenk deg å sitte en mild, fløyelsaktig svart natt i den romerske arenaen omgitt av vakre stemmer innenfor de gamle veggene der. Å gå under Julies balkong i Veronas middelalderske sentrum... Vi bor ved Gardasjøen og nyter en herlig bris fra sjøens bølger.

Med utgangspunkt i Veneto-regionen i Nord-Italia, hvor vi bor ved Gardasjøen, tilbyr vi berikende opplevelser av natur og kultur gjennom bussturer, byvandringer, operaforestillinger og måltider. Hver dag har vi gleden av å bli veiledet gjennom ulike epoker av kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist Tommy Sørbø. Han har store kunnskaper om musikk og musikkhistorie, er en entusiastisk formidler, og liker å sette så vel som musikk som kunst inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Han har forøvrig også skrevet en operalibretto.

Med sine utendørs operafestspill i det romerske amfiteatret, er Verona en musisk og magisk by hvor vi får høre og se operaforestillinger sammen med 24 000 andre tilskuere i de mest fantastiske kulisser. Vi får oppleve 'Aida' av Verdi, samt en helt spesiell konsert med den verdenskjente tenoren Jonas Kaufmann.

Vi besøker flere småbyer hvor diktning og realitet har satt like sterke spor etter seg gjennom 2000 års historie.

Bestill reise

Reiseperiode:

17 - 22 august 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
25 950,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 17. august

Måltider inkludert: M
Avreise med SAS kl. 08.20 direkte til Milano, hvor vi ankommer kl. 11.00. Tommy Sørbø kåserer i bussen på vei til Bergamo, hvor vi foretar en liten byvandring og spiser lunsj for egen regning på en av byens hyggelige trattoriaer før vi fortsetter til Gardasjøen og vårt Hotel Lazise, i den lille byen ved samme navn. Vårt velkomstmåltid nytes på en restaurant ved vannkanten hvor vi regner med å sitte ute. 

Dag 2 – fredag 18. august 

Måltider inkludert: F / L
På formiddagen busser vi til en vakker og velholdt vingård, Serego Alighieri, i Valpolicella-egnen. Vi nyter utsøkt vin og mat, og hører Tommy Sørbø kåsere om Dantes betydning for italiensk kulturhistorie. Etter lunsj og siesta begir vi oss til Verona, hvor Tommy Sørbø vil servere oss smakebiter fra byens historie og kunst. Vi er blant annet innom Piazza del Erbe, der det har vært marked siden romersk tid, og vi besøker den ulykkelige kjærlighetens tempel; det huset der Julie i Shakespeares “Romeo og Julie” skal ha bodd. Før kveldens operaforestilling “Aida” på Arena di Verona, blir det tid til middag på egenhånd. Felles busstur hjem til hotellet etter operaen. 


Dag 3 – lørdag 19. august 

Måltider inkludert: F / L
Etter frokost går turen til den idylliske renessansebyen Mantova. Mantova er en by med få turister, men fantastiske kunstskatter fra renessansen og barokken. Her skal vi se nærmere på blant annet Gonzagafamiliens gigantiske hertugpalass med fresker av den kjente 1400-talls kunstneren Massacio, og vi skal besøke Palazzo Te, verdens første lystslott. Besøk på byens teater står også på programmet, et teater der Mozart spilte som liten gutt, og hvor Tommy Sørbø vil servere oss smakebiter fra et av sine skuespill. Det blir en felles lunsj på den hyggelige rådhusplassen midt i byen omgitt av hus fra middelalderen. I bussen tilbake snakker Sørbø om skikk og bruks historie, siden verdens første trykte skikk og bruk er forfattet nettopp i denne byen. Kvelden til fri disposisjon, men tilbud om felles middag vil bli gitt. 

Dag 4 – søndag 20. august

Måltider inkludert: F 
På formiddagen vandrer vi ned til havnen i Lazise, og begir oss ut på en båttur til Sirmione. Båtturen tar ca. 1 time. Sirmione ligger på en landtunge som har vært bebygd og bebodd siden romersk oldtid, og hvor dikteren Catullus og operastjernen Maria Callas er blant dem som fant sitt paradis. Deretter begir vi oss ut på en byvandring i Sirmione. Vi ser på den gamle landsbykirken, byporten og bymuren, og får høre om våre forfedres liv og tro. Tommy Sørbø forteller om hvordan middelalderens mennesker leste skaperverket som en bok full av mystiske tegn og formler, og han funderer på om det kanskje er en dimensjon ved tilværelsen som vi i dag har mistet. På ettermiddagen er det bussreise til Verona, der vi denne kvelden skal oppleve tenoren Jonas Kaufmann i Arena di Verona. 

Dag 5 – mandag 21. august 

Måltider inkludert: F / M
Dagen i dag er til fri disposisjon. Noen vil kanskje nyte hotellets svømmebasseng? Det blir felles middag om kvelden. 

Dag 6 – tirsdag 22. august

Måltider inkludert: F
Etter frokost kjører vi til Malpensa flyplass i Milano. Avreise med SAS kl. 13.15 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 15.50. 


Operaforestillingene begynner kl. 20.45, og slutter mellom kl. 24.00 og 00.30.
Det er mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen.

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 25 950,- som inkluderer:

 • SAS Oslo – Milano tur/retur inkl. flyskatt
 • Fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom med balkong mot sjøen på Hotel Lazise
 • Billett Poltrona til Aida i Arena di Verona
 • Billett Poltrona til konsert med Jonas Kaufmann i Arena di Verona
 • Båttur på Gardasjøen
 • Vinsmaking og lunsj på vingården Serego Alighieri
 • Omvisning i Palazzo Ducale og Palazzo Te
 • 6 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager
 • Tommy Sørbø som faglig reiseleder
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad
   

Tillegg for enkeltrom kr 500,- (OBS: enkeltrommene er med balkong på siden mot hagen)

Tilslutning med fly til Oslo Gardermoen på forespørsel. 
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20. Maksimum 28.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
17/8Tommy SørbøOpera i VeronaMer enn 825 950,-Bestill

Bosted

Reisekalender

3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-