Skip to main content

Opera i Verona med Tommy Sørbø

Pris fra:
18 895,-
Dager:6
Bestill reise

Reiseperiode:

22 - 27 august 2018

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Like å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 

Italia er operaens hjemland, hvor også arkitekturen er scenisk, hvor historien stadig spiller opp sine tablåer i vår hverdag, og hvor mat- og vinkultur har hatt like gode vekstvilkår som kunstlivet.

Med utgangspunkt i Veneto-regionen i Nord-Italia, hvor vi bor i Lazise ved Gardasjøen, tilbyr vi berikende opplevelser av natur og kultur gjennom bussturer, byvandringer, operaforestillinger og måltider. Hver dag har vi gleden av å bli veiledet gjennom ulike epoker av kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist Tommy Sørbø. Han har store kunnskaper om musikk og musikkhistorie, er en entusiastisk formidler, og liker å sette så vel musikk som kunst inn i et større idéhistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Han har også skrevet en operalibretto.

Med sine utendørs operafestspill i det romerske amfiteatret, er Verona en musisk og magisk by hvor vi får høre og se operaforestillinger sammen med 24 000 andre tilskuere i de mest fantastiske kulisser. Vi får vi oppleve ”Aida” av Giuseppe Verdi og ”Carmen” komponert av Georges Bizet. Vi stifter nærmere bekjentskap med Romeo og Julie hvis kjærlighet og tragedie er uløselig knyttet til denne byen og en viss balkong. Vi går i Dantes fotspor, både i Verona og på en vingård i nærheten.
Vi besøker flere småbyer hvor diktning og realitet har satt like sterke spor etter seg gjennom 2000 års historie, deriblant Bergamo som var pave Johannes XXIIIs fødeby. Og ikke minst den idylliske renessansebyen Mantova hvor vi blant annet får smakebiter fra et av Tommy Sørbøs skuespill.

Turen arrangeres i samarbeid med

 

 

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 22. august
Avreise med Norwegian kl. 10.40 direkte til Milano (Malpensa flyplass) hvor vi ankommer kl. 13.20. Tommy Sørbø kåserer i bussen på vei til Bergamo, hvor vi foretar en liten byvandring og spiser lunsj for egen regning på en av byens hyggelige trattoriaer før vi fortsetter til Gardasjøen og vårt Hotel Lazise, i den lille byen ved samme navn. Vårt velkomstmåltid nytes på en restaurant ved vannkanten hvor vi regner med å sitte ute. (M)

Dag 2 – torsdag 23. august
På formiddagen busser vi til en vakker og velholdt vingård, Serego Alighieri, i Valpolicella-egnen. Vi nyter utsøkt vin og mat, og hører Tommy Sørbø kåsere om Dantes betydning for italiensk kulturhistorie. Etter lunsj og siesta begir vi oss til Verona, hvor Tommy Sørbø vil servere oss smakebiter fra byens historie og kunst. Vi er blant annet innom Piazza del Erbe, der det har vært marked siden romersk tid, og vi besøker den ulykkelige kjærlighetens tempel; det huset der Julie i Shakespeares “Romeo og Julie” skal ha bodd. Før kveldens operaforestilling “Aida” på Arena di Verona, blir det tid til middag på egenhånd. Felles busstur hjem til hotellet etter operaen. (F/L)

Dag 3 – fredag 24. august
Etter frokost går turen til den idylliske renessansebyen Mantova. Mantova er en by med få turister, men fantastiske kunstskatter fra renessansen og barokken. Her skal vi se nærmere på blant annet Gonzagafamiliens gigantiske hertugpalass med fresker av den kjente 1400-talls kunstneren Massacio, og vi skal besøke Palazzo Te, verdens første lystslott. Besøk på byens teater står også på programmet, et teater der Mozart spilte som liten gutt, og hvor Tommy Sørbø vil servere oss smakebiter fra et av sine skuespill. Det blir en felles lunsj på den hyggelige rådhusplassen midt i byen omgitt av hus fra middelalderen. I bussen tilbake snakker Sørbø om skikk og bruks historie, siden verdens første trykte skikk og bruk er forfattet nettopp i denne byen. Kvelden til fri disposisjon, men tilbud om felles middag vil bli gitt. (F/L)

Dag 4 – lørdag 25. august 
På formiddagen vandrer vi ned til havnen i Lazise, og begir oss ut på en båttur til Sirmione. Båtturen tar ca. 1 time. Sirmione ligger på en landtunge som har vært bebygd og bebodd siden romersk oldtid, og hvor dikteren Catullus og operastjernen Maria Callas er blant dem som fant sitt paradis. Deretter begir vi oss ut på en byvandring i Lazise. Vi ser på den gamle landsbykirken, byporten og bymuren, og får høre om våre forfedres liv og tro. Tommy Sørbø forteller om hvordan middelalderens mennesker leste skaperverket som en bok full av mystiske tegn og formler, og han funderer på om det kanskje er en dimensjon ved tilværelsen som vi i dag har mistet. På ettermiddagen er det bussreise til Verona, der vi denne kvelden skal oppleve “Carmen” på Arena di Verona. (F)

Dag 5 – søndag 26. august
Dagen i dag er til fri disposisjon. Noen vil kanskje nyte hotellets svømmebasseng? Det blir felles middag om kvelden. (F/M)

Dag 6 – mandag 27. august
Etter frokost kjører vi til Malpensa flyplass i Milano. Avreise med Norwegian kl. 13.55 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 16.35. (F)

Operaforestillingene vi skal oppleve er;
23. august: “Aida” av Giuseppe Verdi
25. august: “Carmen” av Georges Bizet

Operaforestillingene begynner kl. 20.45, og slutter mellom kl. 24.00 og 00.30.
Det er mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18.895,- som inkluderer:
- Fly direkte Oslo-Milano tur/retur med Norwegian
- Flyskatt
- Buss under hele oppholdet i følge program
- Overnatting i dobbeltrom
- Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program
- Måltider inkl. drikke i flg. program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)*
- Billetter og transport til operaforestillingene
- Nummererte sitteplasser med polstret rygg og polstret sete til operaforestillingene (billett-type Poltrona)
- Norske reiseledere

- Tips er ikke inkludert

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.
 
Tillegg for enkeltrom        kr 1.250,-
Tillegg for dobbeltrom benyttet som enkelt    kr 2.175,-
Tillegg for billett-type Poltronissima til begge operaforestillingene  kr 800,.-
Tillegg for billett-type Poltronissima Gold til begge operaforestillingene kr 1.400,-

På forespørsel:
Tillegg pr. person i dobbeltrom med balkong og sjøutsikt   kr 750,-
Tillegg for dobbeltrom benyttet som enkelt med balkong og sjøutsikt  kr 3.590,-

Hotel Lazise 3* www.hotellazise.it
Hotellskatt (€ 1 pr. person/natt) betales direkte til hotellet.      

Påmelding senest 14. mai 2018.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs.
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutning med Norwegian til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Rabatt for A-kortmedlemmer kr 750,-

Arena di Verona

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
22/8Tommy SørbøOpera i Verona
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kort nummer i kommentarfeltet.
18 895,-Bestill

Hotell