Skip to main content

Nord-Spania, mytos og matmagi med Arnt Stefansen (høst 2022)


Nord-Spania, mytos og matmagi

Reiseperiode høst 2022

Arnt Stefansen inviterer til en 11 dager lang oppdagelsesreise – til Bilbao, San Sebastian, Burgos, Léon, Covarrubias og selvsagt: Santiago de Compostela. En reise i nord-spansk mytos og matmagi på leting etter Spanias sjel. Vi legger ut på en historisk reise i Nord-Spania full av mytos og symboler, og for å forstå dette landet må du reise til de nordlige områdene og til de gamle kongerikene Asturias, Galicia og León. 

Noen av høydepunktene på temareisen til Spania:
  • Guggenheim-museet 
  • Tapasens hjemby San Sebastian
  • Pilegrimsveien til Santiago
  • Santiago de Compostela 
  • Bilbaos` tapas-barer
  • Covadonga – Spanias "vugge"
  • Fantastiske fjellene i Asturias
  • Arnt Stefansens foredrag og kåserier


Det var her kimen til den spanske nasjonalstaten ble lagt – allerede tidlig i Middelalderen. De kristne styrkene i nordvest holdt stand da de muslimske maurerne erobret den iberiske halvøy, og det var herfra den historiske reconquista-en, gjenerobringen av landet, startet. En viktig del av mytosen rundt denne prosessen er knyttet til legenden om Santiago – Den hellige Jacob. Ifølge sagnet var det Jesu’ apostel Jacob (den eldre) som kristnet Spania, og han ble det viktigste symbolet for de kristnes gjenerobring. På det stedet man mener er apostelens grav, bygget man byen Santiago de Compostela, og pilegrimsveien til Santiago ble en av de viktigste i Middelalderen. 
  
Men nord-spansk mytos handler også om baskerne – det gåtefulle folket, som trolig har vært der de er lenger en noen av sine naboer. Det baskiske språk er et av verdens eldste, og dets opphav er fortsatt en gåte. Men baskerne har også utviklet en fantastisk matkultur – som preger dette samfunnet, fra hjemmekjøkkenet via de berømte pintxos- (tapas) barene til noen av verdens beste restauranter. Vi skal også på graven til en norsk prinsesse som dro til Spania for mer enn 750 år siden, og knyttet norsk-spanske vennskapsbånd som fortsatt består. 

Reiseleder er Arnt Stefansen – tidligere Europa-korrespondent for NRK, og forfatter av boken “Spania – historien, kulturen og menneskene”.

Hør Arnt Stefansen fortelle hvorfor han mener du bør reise på tur med han:

 

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

13/9Norgestur i TelemarkFra 14 200,-
20/9En historisk reise i middelalder-NorgeFra 13 850,-
27/10Faraoenes EgyptFra 37 750,-
14/11Venezia - en hemmelig labyrintFra 17 100,-
24/4Hellas - fra Akropolis til eurokrisenFra 19 350,-