Skip to main content

New York - et storbyparadis


En spennende gruppereise til byen som aldri sover

Reiseperiode 16. - 21. november 2020

New York – selveste storbydrømmen for mange! Byen som aldri sover, eller «The Big Apple» som den også blir kalt. Byen som selv etter mange besøk ikke slutter å overraske. På denne gruppereisen skal vi ha akkurat passe med program og akkurat passe med egentid. Bli med til reiseleder og flyvertinne Mette Paulsen sin storbyfavoritt!

Gode grunner til hvorfor du bør bli med oss til New York:
 • Opplev ikoniske steder som Empire State Building, Chelsea Market, The High Line, Brooklyn Bridge, Harlem, 5th Avenue og mange flere
 • Alle frokoster, 1 lunsj og 3 middager er inkludert
 • Vi vandrer gjennom deler av i Central Park
 • Vi bor sentralt – rett i nærheten av Times Square
 • Du får oppleve den spektakulære utsikten fra Top of the Rock
 • Det blir norsk eller svensk guide på Manhattan (buss/til fots)
 • Reiseleder Mette Paulsen er meget godt kjent i New York
Bestill reise

Reiseperiode:

16 - 21 november 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Mette Paulsen

Mette er purser i SAS og har en enorm reiseerfaring. Hun er en svært godt likt reiseleder som har jobbet for Temareiser Fredrikstad i flere år.


Pris fra:
19 895,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 16. november: Utreise

Måltider inkludert: Flymat / M
Vi flyr direkte med SAS fra Oslo Gardermoen kl 11.00 med ankomst New York 13.25, lokal tid. Vi blir hentet i buss på flyplassen og kjørt rett til hotel Westgate New York City, midt i hjertet av Manhattan. Hotellet ligger ikke så langt fra Times Square med både restauranter, butikker og severdigheter i nærheten. Vi går samlet til middag på Restaurant Sinigual like i nærheten. En mexikansk restaurant med god mat og hyggelig atmosfære. Dette blir trolig i 18.00 tiden, litt avhengig av trafikken og når vi er fremme på hotellet.

Dag 2 – tirsdag 17. november: Guiding på Manhattan med buss og til fots med norsk- eller svensketalende guide

Måltider inkludert: F / L
Etter en god frokost starter vi ferden for å utforske byen som har alt. Vi reiser kl 09.00 og setter kursen nordover mot bydelen Upper West Side. På veien passerer vi Colombus Circle og Lincoln Center før vi gjør vårt første stopp ved 72. gate/Central Park West. Her får vi se Dakota Building der John Lennon bodde og der han ble skutt utenfor sin egen port. Vi vandrer litt til fots i Central Park, til Strawberry Fields der vi får se minnesmerket som er bygget til ære for legenden Lennon. Vi fortsetter nordover langs Central Park West. Når vi kommer til Mornington Hights får vi blant annet se katedralen St. John the Divine og det verdenskjente Colombia University før vi kommer Harlem, med blant annet sitt ikoniske Apollo Theatre. Etter vårt besøk i Harlem kommer kjører vi videre til bydelen Upper East Side. Vi reiser sørover langs Central Park på velkjente 5th Avenue, forbi mange av New York’s velkjente museer og flotte historiske bygninger. Vi fortsetter forbi Rockefeller Center og forsøker å komme så tett på Times Square som mulig for å kjenne på den høyeste pulsen på Manhattan. Turen avslutter ca kl 13.00.

Etter mange inntrykk og opplevelser denne første formiddagen er det tid for felles lunsj kl 13.30. Denne dagen spiser vi felles lunsj på Bubba Gump Restaurant. Restauranten har skalldyr som sin spesialitet, men det finnes også masse annet godt på menyen. Ettermiddagen og kvelden er satt av til egentid.

Dag 3 – onsdag 18. november: Guiding på Manhattan med buss og til fots med norsk- eller svensketalende guide og besøk i Top of The Rock med byens beste utsikt

Måltider inkludert: F / M
Vi starter dagen med en god frokost, og møtes deretter kl 09.00 for dagens store utflukt. I dag setter vi kursen sørover. Vi passerer Empire State Building, Flatiron Building, samt Chelsea, hvor vi selvsagt avlegger et besøk på det velkjente Chelsea Market. Deretter vandrer vi til Meatpacking District og tar oss opp The High Line, som er et park- og stiområde som er opphøyet over selve byen. Deler av High Line er en nedlagt jernbanestrekning som nå er omgjort til en grønn, frodig og sjarmerende turløype. Vi fortsetter med buss gjennom bydelene Greenwich Village og Soho, før vi gjør et stopp ved Battery Park. Her tusler vi ned mot vannet hvor vi nyter duften av salt sjø og en flott utsikt over Frihetsgudinnen og Ellis Island. Vi gjør vårt neste stopp rett i nærheten, ved World Trade Center. Deretter fortsetter vi til den østre delen av Manhattan som ligger ved East River og får blant annet se South Street Seaport, Brooklyn Bridge og FN byggningen. Rundturen avsluttes ved hotellet. 

I nærheten er det flere muligheter for å få seg en god lunsj på egenhånd. Vi besøker selveste Rockefeller Center, også kalt Top of The Rock kl 15.30. Billetter er allerede inkludert så her er det bare å glede seg til det som må være en av de mest kjente utsiktspostene i verden.

På ettermiddagen blir det lagt opp til egentid, og vi møtes til middag kl 19.30 på Heartland Brewery med en deilig ekte amerikansk meny og et bredt utvalg av godt øl.


Dag 4 – torsdag 19. november: Egentid

Måltider inkludert: F / M
Dagen i dag er satt av til egentid i verdensmetropolen. Se liste lenger opp på siden over forslag til ting å gjøre. Vi møtes til felles avskjedsmiddag på Buca di Beppo, en italiensk restaurant med nydelig mat. Tips: Dersom du ønsker å oppleve en ekte Broadway-musikal er du nå like i nærheten.   

Dag 5 – fredag 20. november: Hjemreise

Måltider inkludert: F / Flymat
Formiddagen er satt av til egentid. Vi blir hentet med buss på hotellet for felles avreise til flyplassen. 

7 tips til hva du kan gjøre i New York:

 • Ta en spasertur over Brooklyn Bridge
 • Utforsk Harlem! Bydelen har gått fra å være et lite turistifisert område med mye kriminalitet til å bli attraktivt både for New Yorkere selv og turister. Mye spennende historie!
 • Ta t-banen til Brooklyn. Gå av på Bedford Avenue og tusle rundt i Williamsburg, et rolig, stille og sjarmerende område. Her finner du koselige restauranter, småbutikker, caféer og en fantastisk utsikt mot Manhattan. Besøk gjerne det etter hvert så svært kjente Brooklyn Brewery.
 • New York bugner av spennende museer som Guggenheim, MoMa (Museum of modern art), American Museum of Natural History, eller hva med Madame Tussauds?
 • Besøk Chinatown og Little Italy
 • Unn deg et ekte Broadwayshow
 • Er du interessert i shopping? Ta deg en tur til Soho, Macys (stort kjøpesenter), 5th Avenue og Century 21 (kjøpesenter). Ellers florerer byen av små og store butikker på hvert gatehjørne.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 19.895,- som inkluderer:

 • Fly direkte Oslo-Newark med SAS
 • Flyskatt
 • Overnatting i dobbeltrom  
 • All transport i flg. program
 • Guiding med buss og til fots med norsk- eller svensktalende guide  
 • Alle frokoster, 1 lunsj og 3 middager ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *
 • Tips i forbindelse med måltidene (ca 20%)
 • Norsk reiseleder Mette Paulsen

Tillegg for enkeltrom              kr  4.500,-

Tilslutning med fly til Oslo Gardermoen på forespørsel. 


* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Vi bor på:
Westgate New York City (4*)

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

VIKTIG: Husk at du må søke om visum /Esta) før innreise til USA, samt at passet må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreise fra USA.

Du kan søke om ESTA her.
 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
16/11Mette PaulsenNew York - et storbyparadis19 895,-Bestill

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-