Nevada, Arizona og New Mexico

Bestill reise

Reiseperiode:

18 - 28 september 2023

Dager:

11

Reiseleder:

Ole Torp

Ole Torp

Ole Torp er journalist - han var to ganger USA-korrespondent, både for NRK og Dagbladet. 
Han er en erfaren programleder, kulturjournalist og utenrikskorrespondent, og har rapportert fra store deler av verden. Ole har 20 par cowboystøvler!


Pris fra:
49 900,-

Ole Torp

Ole Torp

Ole Torp er journalist - han var to ganger USA-korrespondent, både for NRK og Dagbladet. 
Han er en erfaren programleder, kulturjournalist og utenrikskorrespondent, og har rapportert fra store deler av verden. Ole har 20 par cowboystøvler!

Reiseperiode:

18 - 28 september 2023

Reiseperiode 18. - 28. september 2023

Bli med Ole Torp på en reise til  hans favoritt-område i USA, de sør-vestlige delstatene. Her skal vi oppleve den unike kulturen og folkloren på nært hold, med urfolk-landsbyer, cowboy-byer, og den sterke spanske og meksikanske innflytelsen på levesett, arkitektur og mat. Vi skal til Nevada, Arizona og New Mexico.

 

Noen høydepunkter:

 • Las Vegas – ofte kalt «Sin City». Spill, spis og se alt det rare som fins i underholdningsbyen i ørkenen.
 • Grand Canyon – en av verdens villeste, vakreste canyons, gravd ut av fjellet av den mektige Colorado-elven.
 • Den historiske western-byen Gallup på berømte Route 66, åsted for innspilling av mange cowboyfilmer.
 • Pueblos – der amerikansk urbefolkning («indianere») lever slik de har gjort i århundrer.
 • Produksjon av håndvevde tepper, tradisjonsrik keramikk og vakre smykker. Oppleve tradisjonelle danser.
 • Los Alamos – der amerikanske vitenskapsmenn oppfant verdens første atombombe på 1940-tallet
 • Santa Fe – en av USAs eldste og vakreste byer, hovedstad i New Mexico. Berømt for sitt rike kulturliv.

 

Vår veiviser Ole Torp er journalist og reisevant i USA, der han har vært korrespondent to ganger, både for NRK og Dagbladet. Han er en erfaren programleder, kulturjournalist og utenrikskorrespondent, og har rapportert fra store deler av verden. Ole eier 20 par cowboystøvler!

Påmeldingsfrist 15. juni.

Bestill reise

Reiseperiode:

18 - 28 september 2023

Dager:

11

Reiseleder:

Ole Torp

Ole Torp

Ole Torp er journalist - han var to ganger USA-korrespondent, både for NRK og Dagbladet. 
Han er en erfaren programleder, kulturjournalist og utenrikskorrespondent, og har rapportert fra store deler av verden. Ole har 20 par cowboystøvler!


Pris fra:
49 900,-

Program

Dag 1 – mandag 18. september – reisedag og en smakebit av Las Vegas

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.10 med SAS til New York hvor vi foretar passkontroll. Vi bytter fly og fortsetter med United Airlines til Las Vegas. Etter ankomst kl. 20.20 lokal tid blir vi hentet av buss som kjører til vårt hotell Luxor Las Vegas. Noen har kanskje lyst til å få en smakebit av “Syndens by” med The Strip hvor mange av verdens største hotell, casinoer og handlesenter ligger. Verdt å få med seg er den berømte Bellagio-fontenen, Eiffeltårn-kopien samt en kopi av Venezia og Markusplassen.  

Dag 2 – tirsdag 19. september – Grand Canyon og Route 66

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost setter vi kursen mot et av turens høydepunkter – nasjonalparken Grand Canyon i delstaten Arizona. Parken står på UNESCOs liste over verdensarven og er litt av et skue. Et stykke av veien kjører vi Route 66 – «alle veiers mor», anlagt på 1920-tallet, da den strakte seg gjennom tre tidssoner og åtte delstater, opprinnelig fra Chicago helt ut til Los Angeles, 4000 km lang. Vi gjør et stopp i den lille byen Seligman – litt gammeldags «Americana», og overnatter på Canyon Plaza Hotel i Tusayan i Grand Canyons sør-østlige hjørne.

Dag 3 – onsdag 20. september – Tuba City, Window Rock og Gallup

Måltider inkludert: F / M
Inn i Navahoenes reservat – med Tuba City og den naturlige sandsteinsklippen Window Rock, besøker Navaho Code Talker museum – under 2. verdenskrig klarte verken tyskere eller japanske soldater å knekke koden når amerikanske urfolksoldater snakket sitt språk. Vi krysser delstatsgrensen til New Mexico og inn til den klassiske «cowboy og indianer»-byen Gallup. Navahoene, USA største urfolk-stamme, er berømt  for sine vakre vevnader, og i Gallup finnes et rikt utvalg tepper, smykker, kreamikk og annet kunsthåndverk.
Vi overnatter på historiske El Rancho Hotel, base for alle de store filmstjernene. Rom, drinker og retter er oppkalt etter dem – hva med en John Wayne beef eller en Ronald Reagan tequila?

Dag 4 – torsdag 21. september – Puebloer, landsbyer – og Santa Fe

Måltider inkludert: F / M
Vi krysser The Continental Divide, der vannretningen deles mellom Stillehavet og Atlanterhavet, og setter kurs mot Santa Fe, USAs nest eldste by og hovedstad i New Mexico. Byen er stor nok til en spennende utforskning, men liten nok til å få sett det meste: Flotte restauranter, kunstgallerier, elegant arkitektur i meksikansk og spansk stil. På veien skal vi også innom indianske landsbyer og puebloer, som er kjent for sine flotte keramikk-arbeider. 
Vi overnatter på hotel Hilton Santa Fe Historic Plaza, midt i byen. Her skal vi være i fire netter.

Dag 5 – fredag 22. september – Georgie O`Keeffe Museet

Måltider inkludert: F / M
Vi starter dagen med en byvandring i Santa Fe. Etterpå går vi til Georgie O`Keeffe Museet –et “must” for alle som er opptatt av billedkunst. Georgia O'Keeffe født i 1887, er en av de mest betydningsfulle kunstnerne i det 20. århundre, kjent for sitt bidrag til moderne kunst – og det mange tolker som erotisk kunst.

Dag 6 – lørdag 23. september – Manhattan Project, Bradbury Science Museum og Taos Pueblo

Måltider inkludert: F / L 
Etter frokost kjører vi ca. 30 minutter til Los Alamos og The Manhattan Project National Historic Park. Det var her verdens første atombombe som ble sluppet over Hiroshima i august 1945, ble konstruert. Etter felles lunsj fortsetter vi til Taos Pueblo, den mest berømte av urfolkbosettingene som anses å være et av de eldste kontinuerlig bebodde samfunnene i USA, og står på UNESCOs verdensarvliste. 

Dag 7 – søndag 24. september – Pecos National Historical Park

Måltider inkludert: F / L 
I dag skal vi besøke Pecos National Historical Park – en kjøretur på litt over en halv time. Pecos er et kulturelt veikryss gjennom hvilket jegere og samlere, handelsmenn, erobrere og oppdagelsesreisende, innvandrere, soldater, ranchere og turister passerte. Vi kan gå stiene og forestille oss Pecos gjennom århundrene. 

Dag 8 – mandag 25. september – Albuquerque

Måltider inkludert: F / M
Vi sjekker ut fra vårt hotell og begir oss mot Albuquerque i delstaten New Mexico. Byen som ligger ved elven Rio Grande, har en sjarmerende gammel historisk bydel med kunstgallerier og restauranter, men er også en moderne by. Kjøreturen tar litt over en time. Etter ankomst får vi en bysightseeing. På ettermiddagen sjekker vi inn på Hilton Garden Inn Downtown, og samles til middag om kvelden.

Dag 9 – tirsdag 26. september – Albuquerque

Måltider inkludert: F
I dag har vi egentid til å oppleve Albuquerque. Gamlebyen er absolutt verdt et besøk. Eller kanskje vil noen ta taubanen som går til topps på Sandia Mountains og oppleve den spektakulære panoramautsikten. På ettermiddagen tar vi buss til flyplassen for avreise med Delta Air Lines til Los Angeles kl. 17.55. Overnatting på Fairfield Inn by Marriott.

Dag 10 – onsdag 27. september – hjemreise

Måltider inkludert: F
Etter frokost er det tid for å sjekke inn for hjemreisen. Avgang med SAS kl. 13.50 til København. 

Dag 11 – torsdag 28. september – ankomst Norge

Vi ankommer København kl. 09.35, bytter fly og fortsetter til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 12.55.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 49 900,- som inkluderer: 

 • Fly Oslo-New York-Las Vegas/Los Angeles-København-Oslo med SAS og United Airlines
 • Fly Albuquerque-Los Angeles med Delta Air Lines
 • Flyskatter 
 • Overnatting i dobbeltrom på gode hoteller
 • Måltider ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
 • All transport under oppholdet ifølge program
 • Alle utflukter ifølge program
 • Ole Torp gode kåserier
 • Mette Paulsen teknisk reiseleder 

 

Tillegg for dobbeltrom benyttet alene        kr 10 900,-

Depositum kr 7 500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 16. Maksimum antall 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Fly med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad