Skip to main content

Nasjonalmuseets Venner til Stockholm - FULLTEGNET


Reiseperiode 10. - 12. mai 2019

OBS: TUREN ER FULLTEGNET MED LANG VENTELISTE

Velkommen til neste års Vennetur som går til Sverige, vår gode nabo i øst. Vi starter i Stockholm, som har vært landets politiske og økonomiske sentrum siden 1200-tallet, og avslutter i Mora, som ligger vakkert til ved sjøen Siljan i Dalarna i hjertet av svensk natur og kultur. 

Vi har lagt opp til et meget variert dagsprogram med alt fra «slottsbesøk» til museer – og til og med et lite «hjemme hos»-besøk hos Carl Larsson i Sundborn og Anderz Zorn i Mora. Tema for turen er svenske kunstnerhjem. 

Med oss som veiviser har vi Nasjonalmuseets kurator, Vibeke Waallann Hansen. Hun vil gi oss kjærkomment kunstfaglig påfyll under hele turen. 

Tone Vesti Wilse fra Nasjonalmuseets Venner er med som reiseleder og legger alt til rette for gruppen. 
Vi kan garantere at «Det er dejlig å være norsk – også i Sverige!»

Gode sko og gode bein er helt avgjørende på denne turen.    
Velkommen til en ny og spennende kulturreise med Nasjonalmuseets Venner i samarbeid med Temareiser Fredrikstad!

Denne turen er kun for medlemmer. Dersom du ikke er medlem av Nasjonalmuseets Venner - ta kontakt med dem for å melde deg inn før påmelding.

Bestill reise

Reiseperiode:

10 - 12 mai 2019

Dager:

3

Reiseleder:

Tone Vesti Wilse

Spesialrådgiver hos Nasjonalmuseet i Oslo


Pris fra:
7 300,-

Søk reise

Program

Dag 1 - Fredag 10. mai 2019
Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 07.45 direkte til Stockholm med ankomst kl. 08.50. Her står vår norske buss og sjåfør Arnfinn som skal være med oss under hele rundturen i Sverige. Vi setter kursen direkte mot vårt første museumsbesøk, det nyrenoverte Nationalmuseum. 
Her blir vi møtt av utstillingssjef Per Hedström, som ønsker velkommen og gir oss en kort introduksjon før vi går inn i den nye samlingsutstillingen med våre lokalguider. 
Nationalmuseum på Blasieholmen er Sveriges kunst- og designmuseum. Museets samlinger består av eldre maleri og skulptur, kunsthåndverk, tegninger og grafikk fra 1500-tallet fram til 1900-tallet og kunsthåndverk og design fram til i dag. 
Vårt neste museumsbesøk bringer oss til Sveriges største museum for moderne kunst. Moderna Museet kan skilte med en formidabel samling av internasjonal kunst fra 1900-tallet. 
Her skal vi nyte en god lunsj i museets kafé med Stockholms beste utsikt.  Det blir tid til en vandring i utstillingene før bussen bringer oss videre til vårt bosted midt i det historiske sentrum av Stockholm. Vi skal de kommende netter bo på Hotel Scandic Anglais ved Stureplan.  
Litt tid på egenhånd før vi møtes igjen til et glass og litt kunstnerisk påfyll før vi avslutter kvelden med en god middag på Restaurant Jamie Olivier i kort gangavstand fra vårt hotell.    
All transport, inngangsbilletter, omvisninger, lunsj og velkomstmiddag (inkl 2 glass vin) er inkludert. 

Dag 2 - Lørdag 11. mai 2019                                                                                    
Etter en lang og god frokost, er vi på vei til et av dagens høydepunkter, Prins Eugens Waldemarsudde, «Sveriges vackraste konstmuseum». Her vil museumssjef Karin Sidén ønske oss velkommen. 
Waldemarsudde er et av Sveriges mest besøkte kunstmuseer, beliggende på Djurgården i Stockholm. Museet består av hovedbygningen, «slottet», oppført 1903–1905 som bolig for Prins Eugen, og galleribygningen som ble oppført i 1913. Arkitekten var Ferdinand Boberg i samarbeid med prinsen selv.
Vi avslutter dagens museumsrunde på Thielska Galleriet, som ligger idyllisk til ytterst på Djurgården. Her kan dere rusle rundt på egenhånd og nyte en lunsj for egen regning.  
En spennende dag avsluttes med en frivillig middag på en av Stockholms mest kjente restauranter i Gamle stan, Den Gyldene Freden. 
Restauranten ble grunnlagt i 1722 og er Stockholms eldste bevarte bykro. Den har vært et populært tilholdssted for kulturpersonligheter som Jussi Björling, Carl Michael Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerström. På begynnelsen av 1900-tallet var Den Gyldene Freden også stedet for den svenske kunsteliten. Her vanket blant andre Anders Zorn, og da restauranten var på konkursens rand, kjøpte Zorn den og reddet skjenkestedet for ettertiden. Han donerte senere restauranten til Svenska Akademien, som fremdeles eier den.
www.thielskagalleriet.se og www.waldemarsudde.se og www.gyldenefreden.se
Frokost, omvisninger, inngangsbilletter samt felles busstransport er inkludert. Middagen på Gyldene Freden kommer i tillegg. 

Dag 3 - Søndag 12. mai 2019
Etter en tidlig frokost, gjør vi oss klare for avreise til Sundborn, ikke langt fra Falun og til en av Sveriges mest elskede kunstnere gjennom tidene, Carl Larsson. 
War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru!
Så står det over inngangen til Carl og Karin Larssons elskede «Lilla Hyttnäs» i Sundborn, et av verdens mest kjente og avbildede kunstnerhjem. Her blir det omvisning og lunsj i Restaurant Hyttstugan, som serverer Hyttstugans Världsarvsbuffé (lokale og nærproduserte råvarer). 
Etter en god lunsj, sier vi adjø til Carls Larsson og hans fru og setter kursen mot Mora og Anders Zorn, Sveriges største kunstner. 
Anders Zorn (1860–1920) blir ofte kalt malernes maler. Virtuos i alt han foretok seg, skapte han kunst som er både alvorlig og sensuell, hverdagslig og eksklusiv. Det blir omvisninger i Zorngården, som er et av Sveriges mest berømte kunstnerhjem. Rundt århundreskiftet 1900 ble gården bygget og innredet av Anders og Emma Zorn, og den står i dag nærmest urørt siden deres tid.  Det blir også tid til et besøk i Zornmuseet, som holder åpent kun for oss etter stengetid.  
Avreise fra Mora kl. 17.00. Det blir en «rolig» busstur hjem uten mer kunstfaglig påfyll😊. Vi gjør et stopp underveis for et varmt måltid. 
Vi kan også love at det blir tid til en liten hvil og en benstrekk, før vi ankommer Oslo og Nasjonalgalleriet ca. kl. 22.00.  Frokost, lunsj, middag, omvisninger og inngangsbilletter samt all transport er inkludert.

Praktiske opplysninger

Pris per person kr 7.300.- som inkluderer:

-    Flyreise Oslo-Stockholm en vei med SAS på turistklasse.
-    All transport under oppholdet med egen norsk turistbuss.
-    Inngangsbilletter og omvisninger ifølge dagsprogram. 
-    Overnatting i dobbeltrom på Scandic Hotel Anglais i Stockholm.
-    2 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager inkludert.   
-    Reiseledere med fra Nasjonalmuseet.

-    Tillegg for enkeltrom kr. 900,-
-    Tillegg for middag lørdag kveld på Restaurant Gyldene Freden i Gamla Stan kr 650,- per person (må forhåndsbestilles)

Vi har meget begrenset med plasser på turen, særlig gjelder det enkeltrom, så vær rask med din påmelding som skjer direkte til Temareiser Fredrikstad

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
10/5Tone Vesti WilseNasjonalmuseets Venner til Stockholm7 300,-Book på venteliste

Reisekalender

26/4Drømmetur med Hurtigruten MS Kong HaraldFra 14 990,-