Skip to main content

Musikalsk dypdykk i London med Kjell Petter Askersrud og Kai Lofthus


- konsert med Smokie, Suzi Quatro, David Essex og Les McKeowns Bay City Rollers

Reiseperiode 10. - 13. april 2019

Mange har vært i London, men under overflaten er det musikkhistoriske artefakter som gir et inntrykk av byen som er få forunt å oppleve. Der noen kun ser en bygning eller en gate ser musikkjennere en myteomspunnet smeltedigel av låtskrivere, musikere og artister.

I midten av april reiser vi til en av verdens største og viktigste musikkbyer for så godt det går å gjenoppleve de svingende 60-årene og mer rockete 70-årene. Det blir konsert, pubquiz, musikkhistorisk sightseeing og mye mer.

På kvelden 11. april er vi på Wembleys SSE Arena med rundt 12.500 andre musikkelskere for å høre Smokie, Suzi Quatro, David Essex og Les McKeowns Bay City Rollers. Det blir rift om billettene til konserten, så vi oppfordrer til å være tidlig ute med bestillingen slik at en garanteres plass.

Det legges opp til en spasertur gjennom det musikalske Soho, hvor blant andre Paul McCartney fortsatt driver sin forretningsvirksomhet og vi finner flere steder hvor artister har gjort uslettelige inntrykk. Blant stedene vi vil få med oss er Palladium, der the Beatles spilte sin første London-konsert og som var vertskap for stjerner som Sammy Davis, Johnny Cash og Slade.

Vi ser Regent Sound Studios og andre adresser i selveste Denmark Street, der artister som Rolling Stones, the Beatles, Genesis, Black Sabbath, David Bowie, Small Faces, Elton John & Bernie Taupin og Sex Pistols hadde sine virker. Ronnie Scott’s Jazz Club, Bill Wyman’s restaurant Sticky Fingers og mye mer står også på agendaen, i tillegg til egentid til shopping og sightseeing på egen hånd.

Reisen ledes av bransjeveteranene Kjell Petter Askersrud og Kai Lofthus.

Askersrud har siden 1980 jobbet med musikk i platebutikk, hos musikkgrossist, i plateselskap og vært redaktør for musikkbladet Hits. Han har jobbet med nye artister, i tillegg til at han har hatt ansvar for Universal Musics katalog med artister som ABBA, the Beatles, Sex Pistols, Rolling Stones, Guns'n Roses osv. Han har stor kjennskap til musikkhistorien og god kunnskap om London.

Lofthus har vært lidenskapelig engasjert i formidling av musikk siden 1986. Han har jobbet i radio, platebutikker, plateselskaper, bransjebladene Billboard og Music & Media, samt egen virksomhet.

Opplegget er under kontinuerlig utarbeidelse og det taes derfor forbehold om justeringer for en optimalt uforglemmelig reise.

Bestill reise

Reiseperiode:

10 - 13 april 2019

Dager:

4

Reiseleder:

Kjell Petter Askersrud

Kjell Petter Askersrud har jobbet med musikk siden 1980 i platebutikk, hos musikkgrossist, i plateselskap og vært redaktør for musikkbladet Hits. Han har jobbet med nye  artister, i tillegg til at han har hatt ansvar for Universal Musics katalog med artister som Abba, The Beatles, Sex Pistols, Rolling Stones, Guns'n Roses osv. Han har stor kjennskap til musikkhistorien og god kunnskap om London. 


Pris fra:
11 850,-

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 10. april
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 15.05 med SAS til London, der vi ankommer kl. 16.25 lokal tid. En buss venter oss ved ankomst, og vi kjører til vårt bosted The Strand Palace Hotel som ligger «midt i smørøyet» med tanke på det vi skal se og oppleve, nemlig i Covent Garden. Vi spiser middag sammen, og blir litt kjent. (M)

Dag 2 – torsdag 11. april
Vi møtes etter frokost for å få en guidet tur på norsk gjennom engelsk musikkhistorie i Soho. Varighet ca. 2 timer.
Kl. 16.30: Møtes vi på hotellet for felles avreise til SSE Arena med tuben til Wembley Park Station.
Kl. 17.00: Vi tar en tur innom den irske puben «Parish bar…where legends drink» for en forfriskning for dem som ønsker. Noen vil kanskje heller gå direkte til Wembley Arena hvor England spiller hjemmekampene sine i fotball for å ta den i øyensyn.
KL. 18.30: Innslipp konsert
Etter konserten. Vi tar felles tube tilbake til hotellet.

Husk at det er fire artister som skal spille så konserten vil vare lenge. Spis derfor godt i forkant. (F)

Dag 3 – fredag 12. april
Dagen disponeres som man vil etter frokost. London har «alt», og vi kan f.eks. anbefale Royal Albert Hall tour, Victoria and Albert Museum eller Jimi Hendrix` første leilighet som nå er museum. Reiselederne har massevis av gode tips å komme med. Om kvelden spiser vi middag på Bill Wyman`s Sticky Fingers. (F/M)

Dag 4 – lørdag 13. april
Etter frokost er dagen til fri benyttelse. Om ettermiddagen busser vi til flyplassen på Heathrow for avreise med SAS kl. 17.30 med ankomst Oslo Gardemoen kl. 20.40. (F)


Mer om artistene her:
SUZI QUATRO – Mellom 1973 og 1980 var Suzi på de engelske hitlistene intet mindre enn 101 uker. Hun har solgt mer enn 55 millioner plater. Hitene inkluderer titler som:  ‘Can The Can’, som solgte over to og en halv million eksemplarer på verdensbasis og ‘Devil Gate Drive’.’48 Crash’, ‘Too Big’, ‘Daytona Demon’, ‘The Wild One’, ‘She’s In Love With You’, ‘If You Can’t Give Me Love’, ‘Stumblin In’ som er en duett med Chris Norman. 

Fra 77-79 spilte hun Leather Tuscadero I tv-serien “Happy days” mot Henry Winkler og Ron Howard. Etter dette spilte hun I serier som:, ‘Minder’, ‘Dempsey and Makepeace’,  ,‘Absolutely Fabulous’ og  ‘Midsomer Murders’ som vi nordmenn kjenner godt fra NRK. Hun har sitt egt radioprogram på BBC2 og lager også spesialprogram om andre artister som Elvis Presley, Otis Redding, Janis Joplin, Jim Morrison og Patsy Cline. 
www.suziquatro.com

DAVID ESSEX – har gått fra å ha hitlåter til å være med I hit musikaler. Han har skrevet, innspilt og produsert album og singler som har solgt millioner av eksemplarer rundt om i verden. Bare i England har han hatt 33 topp 30 singler, Han hadde nummer 1 singler med ‘Hold Me Close’ og ‘Gonna Make You A Star’,. Andre hits var ‘Lamplight’, ‘Silver Dream Machine’, ‘A Winter’s Tale’, ‘Stardust’, ‘Rock On’ , ‘Oh What A Circus’, ‘Tahiti’ & ‘Rolling Stone’. Han har spilt I filmene  ‘Silver Dream Racer’, ‘That’ll Be The Day’ og ‘Stardust’,og har fått en Order of the British Empire av dronning Elisabeth.
www.davidessex.com

LES McKEOWN’S BAY CITY ROLLERS – Bandet ble superstjerner allerede med sin første single ‘Keep On Dancing’, som ble fulgt opp av  ‘Remember: Sha La La La’, ‘Shang-A-Lang’, ‘Summerlove Sensation’ og ‘All Of Me Loves All Of You’ alle top 5 hits i England.. ‘Bye Bye Baby’, utgitt i 1975, var deres første nr. 1 som igjen ble fulgt opp av ‘Give A Little Love’,  ‘Love Me Like I Love You’, ‘Money Honey’ og ‘I Only Want To Be With You’.  Debutalbumet ‘Rollin” ble det første av en rekke nr 1 album. Mellom 1975 og 1978 turnerte de verden over bla I USA, Japan, Storbritannia, New Zealand, Australia og også i Norge i oktober 1975..
OBS sangeren Les McKeown er den eneste fra originalbandet.
www.lesmckeown.com/home

SMOKIE – De kjente gutta i Smokie er en fryd å oppleve hjemme i sitt kjære England. Gutta har spilt rock’n roll siden tidlig 70 tall, med noen utskiftninger underveis, og frem til i dag. De fikk sin første hit med topp 3 låta  “If You Think You Know How To Love Me” which som solgte millioner over hele verden. Andre låter vi elsker er  “Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me”, “Living Next Door To Alice”, “Oh Carol”, “Needles & Pins”, “It’s Your Life” og “For A Few Dollars More”. “Living Next Door To Alice (Who the F**K is Alice)” med komikeren Roy Chubby Brown ble en hit for bandet igjen i 1995 etter at originalen var en stor hit i 1976. 
http://smokie.co.uk/

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 11.850,- som inkluderer:

- Fly Oslo-London tur/retur med SAS 
- Flyskatt (utgjør kr 1.203,- pr. oktober 2018)
- Overnatting i dobbeltrom  
- All transport i flg. program
- Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program  
- Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *  
- Norske reiseledere (Kjell Petter Askersrud og Kai Lofthus)

Tillegg for enkeltrom                          kr  1.375,-
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge        kr  1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Strand Palace Hotel 3* 

Påmelding senest 1. februar 2019.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 15. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
10/4Kjell Petter AskersrudMusikalsk dypdykk i London11 850,-Bestill

Hotell

Reisekalender

20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-