Skip to main content

Møt våren i Roma med Kjell Arild Pollestad


Reiseperiode 7. - 11. mars 2019

Høydepunkter
• Byvandringer med Pollestad
• Peterskirken
• Kapitol og Forum Romanum
• Det historiske Roma
• Middager på tradisjonsrike restauranter
• Pollestads kåserier

«Alle veier fører til Rom», sier et gammelt ord, og det merker de fleste som drar dit. Køene er ofte lange foran monumentene, og menneskestrømmen går tett i de trange gatene i det historiske sentrum. Men så finnes det også tider da også den romerske pulsen slår i et mindre oppjaget tempo, og vi kan rusle mer uforstyrret i denne makeløse byen.

Pater Kjell Arild Pollestad, som har bodd flere år i byen, trivdes best om vinteren, selv i en uoppvarmet klostercelle fra 1500-tallet. Men alderens trang til makelighet kommer også til Kirkens menn, og nå er det den tidlige våren som er paterens beste tid i Den evige stad. Den kommer i god tid før påske, og gjerne et par uker før turiststrømmen. Da varmer solen på plassene, mens det er svalt og fredelig i gatene.

Pateren innbyr til et vårlig møte med Roma, til kåserier og byvandringer og solide og muntre middager.
Vi bor på et hotell like bak Pantheon, i hjertet av det gamle Roma, med gåavstand til «alt», fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.
Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag. Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Turen arrangeres i samarbeid med

Bestill reise

Reiseperiode:

7 - 11 mars 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Kjell Arild Pollestad

Katolsk prest og forfatter. Har studert i Oslo, Toulouse og ved Det pavelige institutt i Roma. Hans store produksjon av bøker spenner fra helgenbiografier til kokebøker, samt oversettelser av Snorre og Homer. En Italia-venn og Roma-kjenner.


Pris fra:
15 275,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 7. mars
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 07.55 til København. Flybytte og videre til Roma hvor vi ankommer kl. 12.30. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en byvandring rundt historiske gatehjørner som ender ved Pantheon. For dem som ønsker det, blir det god tid til en aperitiff på plassen foran templet, før velkomstmiddag. (M)

Dag 2 – fredag 8. mars
Dagen innledes med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter vandrer vi til Peterskirken. Etter omvisningen blir det anledning til å styrke seg med en pizza like ved Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og det anbefales å vandre litt rundt på egen hånd, for eksempel til Spansketrappen, som ikke påkaller noen kommentar, siden den simpelthen bare er en trapp full av unge mennesker. Om kvelden er alle velkommen til å delta i en felles stor romersk middag på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 – lørdag 9. mars
Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 – søndag 10. mars
Etter et tredje foredrag lørdag formiddag vandrer vi til Trastevere, går innom den praktfulle Mariakirken i hjertet av denne særegne bydelen, og fortsetter over Ponte Sisto til Piazza Farnese, Campo de’ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F)

Dag 5 – mandag 11. mars
Felles transport til flyplassen om formiddagen. Avreise med SAS kl. 13.20 til København. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 18.15. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15.275,- som inkluderer:
- Fly Oslo-København-Roma med SAS tur/retur
- Flyskatt (utgjør kr 1.640,- pr. juni 2018)
- Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
- Byvandringer i følge program
- 2 middager (M) inkl. drikke
- Norske reiseledere

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)   kr 1.200,-
Tillegg for dobbeltrom som enkelt    kr 2.300,-
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge  kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

A-kortrabatt kr 750,-

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.
Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.
   
Påmelding senest 3. januar 2019.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 25. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
7/3Kjell Arild PollestadMøt våren i Roma
Fordelspris med A-kortet.
15 275,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-