Pris fra:
14 900,-
Dager:5
Bestill reise

Kjell Arild Pollestad

Katolsk prest og forfatter. Har studert i Oslo, Toulouse og ved Det pavelige institutt i Roma. Hans store produksjon av bøkler spenner fra helgenbiografier til kokebøker, samt oversettelser av Snorre og Homer. En Italia-venn og Roma-kjenner.

Reiseperiode: 1. - 5. mars 2018

«Alle veier fører til Rom», sier et gammelt ord, og det merker de fleste som drar dit. Køene er ofte lange foran monumentene, og menneskestrømmen går tett i de trange gatene i det historiske sentrum. Men så finnes det også tider da også den romerske pulsen slår i et mindre oppjaget tempo, og vi kan rusle mer uforstyrret i denne makeløse byen.


Pater Kjell Arild Pollestad, som har bodd flere år i byen, trivdes best om vinteren, selv i en uoppvarmet klostercelle fra 1500-tallet. Men alderens trang til makelighet kommer også til Kirkens menn, og nå er det den tidlige våren som er paterens beste tid i Den evige stad. Den kommer i god tid før påske, og gjerne et par uker før turiststrømmen. Da varmer solen på plassene, mens det er svalt og fredelig i gatene.

Pateren innbyr til et vårlig møte med Roma, til kåserier og byvandringer og solide og muntre middager.
Vi bor på et hotell like bak Pantheon, i hjertet av det gamle Roma, med gåavstand til «alt», fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.
Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag. Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

Opplev
• Byvandringer med Pollestad
• Peterskirken
• Kapitol og Forum Romanum
• Det historiske Roma
• Middager på tradisjonsrike restauranter
• Pollestads kåserier

Turen arrangeres i samarbeid med: