Skip to main content

Magiske Sicilia


Reiseperiode 22. - 28. september 2019

Hun er en skjønnhet i Middelhavet, og i tre tusen år har de mektige kjempet om hennes gunst. 

Sicilia er Middelhavets største øy, og dens beliggenhet, rikdommer og klima har gjort den til et fristende bytte for grekere, romere, arabere, spaniere, germanere og normannere – bare for å nevne noen. 

I dag er det reiseglade feriegjester som inntar øya, og i september inviterer vi til en ukelang drømmetur, der historie, arkitektur, kunst og – ikke minst – vi skal spise god mat på hyggelige restauranter. 

Vi starter vårt reiseprogram i Sicilias hovedstad Palermo, som i dag er en trygg og hyggelig by for turister. Vi besøker monumenter som Palazzo dei Normanni – bygget av våre "franske forfedre" normannerne, og vi spiser lunsj ved den berømte katedralen Duomo di Monreale like utenfor byen. 

Men vår Sicilia-reise handler ikke bare om den ruvende fortiden. Vi skal også få et innblikk i dagens samfunn, der kampen mot mafia-en har hatt en viktig plass de siste årene. Vi tar turen til "mafia-hovedstaden" Corleone, der det såkalte Anti-mafia-museet er et viktig symbol på denne kampen.

Etter tre døgn i Palermo setter vi kursen østover til kystbyen Catania, der vi skal bo de siste dagene av turen. Vi besøker greske og romerske monumenter, bestiger den berømte vulkanen Etna, og avslutter turen med en herlig middag i det vakre Agrigento, i den sørlige delen av Sicilia.  

Sett av tid til nytelse og dannelse på vakre Sicilia. Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen – tidligere Italia-korrespondent for NRK. 

Bestill reise

Reiseperiode:

22 - 28 september 2019

Dager:

7

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.


Pris fra:
23 950,-

Søk reise

Program

Dag 1 – søndag 22. september
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 06.05 med Lufthansa til Frankfurt. Flybytte og videre til Palermo hvor vi ankommer kl. 12.10. Her møter vi vår cicerone Arnt Stefansen og Omero Fioroni, og busser til vårt lunsjsted. Deretter fortsetter vi til Eurostars Centrale Palace hvor vi skal bo de første tre nettene. Dette er et elegant 4-stjerneshotell i tradisjonell stil, med masse miljø i veggene, og det ligger midt i hjertet av Sicilias hovedstad. Det blir tid på egenhånd før velkomstmiddag på hotellets herlige takterrasse. (L/M)

Dag 2 – mandag 23. september
Etter frokost blir det «Grand Tour Palermo». Vi skal gjøre oss kjent i hotellets nærmiljø, som er preget av vakre piazza-er og bygninger, blant dem barokk-kirken Santa Catharina. Vi vandrer på hovedgaten Vittorio Emmanuele via Palermos katedral til byens mest kjente attraksjon, det enorme normannerslottet Palazzo dei Normanni. Deretter kjører vi buss til det lille stedet Monreale, like utenfor Palermo, og spiser lunsj på en restaurant som serverer spesialiteter fra Sicilias fremragende kjøkken. Etter lunsj besøker vi Moreales verdenskjente katedral, som ligger vegg i vegg med vår restaurant. Katedralen er en unik blanding av arabisk (maurisk), normannisk og barokk byggestil. Etter omvisningen kjører vi tilbake til hotellet. Ingen felles middag, men alle er hjertelig velkomne til å bli med reiselederne på en hyggelig restaurant i nærheten av vårt hotell. (F/L)
                                                                 
Dag 3 – tirsdag 24. september
Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører innover i det sicilianske bondelandet mot en småby som er kjent over hele verden, men dessverre av lite hyggelige årsaker. Corleone ble satt på verdenskartet gjennom "Gudfaren"-filmene på 1970-tallet, og er fødested for de fremste lederne i den fryktede sicilianske mafiaen Cosa Nostra. Men frykt ikke – de siste to tiårene er mafia-en blitt kraftig svekket, og vi skal besøke Corleones "Anti-mafia-museum", som symboliserer nye tider på Sicilia. Vi spiser lunsj utenfor Coleone før vi vender tilbake til Palermo. Det er ingen felles middag denne kvelden, men tilbud om felles bespisning vil bli gitt. (F/L)

Dag 4 – onsdag 25. september
Vi sjekker ut fra vårt hotell og kjører østover på Sicilia til byen Catania, der vi skal bo de siste dagene av turen. På veien stopper vi i småbyen Piazza Almeria, der vi finner de mest kjente kultursporene etter romernes lange styre på Sicilia. De vakre mosaikkene i Villa Romana er blant øyas største turistattraksjoner. Vi spiser lunsj i Piazza Almeria, før vi fortsetter til vårt hotell i Catania; NH Hotel Catania Centro. Det blir felles middag på en fremragende sjømatrestaurant like ved hotellet. (F/L/M)
                                                                                                  
Dag 5 – torsdag 26. september
Dette er dagen for Sicilia-turens store naturopplevelse: Et besøk på den mektige, mer enn 3000 meter høye vulkanen Etna, som ligger like nord for Catania. Vi reiser med buss opp til Refugio Sapienza, en liten bebyggelse i 2000 meters høyde, der det er kaféer, et lite museum m.m. Derfra kan de som ønsker det ta en gondolbane (teleférico) opp til ca. 2500 meter. (Ikke inkludert i prisen.) NB! For å komme helt til toppen på 3323 moh. må man gå eller bruke spesialkjøretøy, og dette er ikke lagt inn i vårt program. Fra Etna fortsetter vi med buss nordøstover til Taormina – Sicilias kanskje vakreste og mest idylliske by, hvor vi spiser lunsj. 
Deretter får vi en omvisning i Taormina, med lokal guide. Tilbud om felles middag. (F/L)

Dag 6 – fredag 27. september
Denne siste dagen på Sicilia-turen tar vi gjestene med på to spektakulære utflukter. Om formiddagen drar vi på en times busstur fra Catania til nabobyen Siracusa – en av de første bebyggelser på øya. Her får vi omvisning i gamlebyen. Og i likhet med de gamle grekere som kom hit sjøveien, så utforsker vi byen i båt. En hyggelig liten sjøreise med lunsj gir oss en oversikt over Siracusas arkitektur og historie. Etter lunsj drar vi tilbake til hotellet i Catania for en liten hvil, før vi legger ut på den siste utflukten på turen: Et besøk til de praktfulle greske templene i byen Agrigento, i den sørlige delen av Sicilia. Og med denne berømte attraksjonen som kulisse nyter vi en storslagen avskjedsmiddag, med gode historier og selvsagt: utsøkt mat og drikke! (F/L/M)                          

Dag 7 – lørdag 28. september
Vi sjekker ut fra hotellet og reiser den korte veien ut til flyplassen i Catania. Avreise med Lufthansa kl. 11.55 til München. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 18.10. (F) NB! Arnt Stefansen og Omero Fioroni sier farvel til gruppen på flyplassen.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 23.950,- som inkluderer:

- Flyreise Oslo-Frankfurt-Palermo/Catania-München-Oslo med Lufthansa
- Flyskatt (utgjør kr 1.938,- pr. november 2018)
- Overnatting i dobbeltrom 
- All transport ifølge program
- Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program  
- Måltider inkl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag)   
- Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Palermo
- Teknisk engelsktalende reiseleder (Omero Fioroni) som møter gruppen på flyplassen i Palermo

- Tips er ikke inkludert

De som ønsker å komme opp til krateret på Etna 3323 moh., må ta taubane, fortsette med buss og gå den siste biten opp til krateret. Det er et opplegg som krever at man har med skikkelig fottøy (fjellstøvler), varmt turtøy, og at man er i god fysisk form. Dette koster ekstra, og man vandrer med Etnas egne fjellførere. Det er ikke tillatt å ta seg opp til krateret uten. De som evt. velger å være med på dette, må ta seg tilbake til hotellet på egenhånd.

Tillegg for dobbeltrom benyttet alene        kr 4.575,-

Hotel Eurostars Centrale Palace 4*, Palermo 
NH Hotel Catania Centro 4*, Catania 

Hotellskatt 
I Palermo € 2 pr. person
I Catania € 1.5 pr. person
Hotellskatten betales direkte til hotellene ved avreise.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutning med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
22/9Arnt StefansenMagiske Sicilia23 950,-Bestill

Bosted

Reisekalender

28/5Fargerike Baltikum - Latvia og LitauenFra 13 790,-