Skip to main content

Madrid og Toledo - hjertet av Spania med Arnt Stefansen


Reiseperiode 29. juni - 3. juli 2023

Bli med på en reise til det ”egentlige” Spania – den kastiljanske høysletta – der kongemakt og kunsthistorisk kraft har utfoldet seg i mer enn et halvt tusenår. 

 

Høydepunkter:

 • Middelalderbyen Toledo
 • Alcalá de Henares
 • Pradomuseet
 • Reina Sofia
 • Picassos Guernica
 • Palacio Real
 • Arnt Stefansens gode kåserier

 

Vi skal selvsagt utforske den spanske hovedstaden Madrid, med sitt intense gateliv, sin glitrende kunst og sine storslåtte monumenter over fordums storhet. Det blir byvandringer til Plaza Mayor og Puerta de Sol. Og vi skal oppleve to av verdens fremste museer: Prado og Reina Sofia. 

Madrid er også et sentrum for matlandet Spania. ”Det spanske kjøkken” er summen av de ulike regioners matkunst, og i hovedstaden kan du oppleve det hele. 

Men Madrid er bare ett reisemål på denne turen til Spania. Vi skal også besøke den praktfulle middelalderbyen Toledo. Det er blitt sagt om denne tidligere spanske hovedstaden at hvis du skal være bare én dag i Spania, så bør du tilbringe den nettopp her. Heldigvis har vi flere dager til rådighet!      

Og en av dagene tar vi turen til ”Cervantes-byen”, Alcalá de Henares, der ”alle romaners mor”, Don Quijote selvsagt står i sentrum. 

Reiseleder er Arnt Stefansen – tidligere Europa-korrespondent for NRK, og forfatter av boken ”Spania – historien, kulturen og menneskene”.

Bestill reise

Reiseperiode:

29 juni - 3 juli 2023

Dager:

5

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Om Arnt Stefansen sier kundene våre:

"Kunne ikke vært bedre."

"Svært kunnskapsrik og dyktig. Han var veldig hyggelig og opptatt av at gjestene skulle ha det bra."

"Meget kunnskapsrik, god formidler!"


Pris fra:
19 875,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 29. juni – Det kongelige palass

Måltider inkludert: L
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.50 med Norwegian direkte til Madrid hvor vi ankommer kl. 11.35. Her blir vi møtt av Arnt Stefansen, og vi busser til hyggelige Hotel Europa, som ligger på Puerta del Sol, midt i hjertet av den spanske hovedstaden, og som skal være vårt hjem de neste dagene. Etter innsjekk og litt tid for avslapping etter reisen vandrer vi gjennom Madrids gågater til vår velkomstlunsj på et tradisjonsrikt spisested, der Temareiser Fredrikstads gjester er blitt traktert på beste vis i nærmere 20 år.

Etterpå besøker vi Palacio Real – et monument over spansk kongemakt gjennom et halvt tusenår. Det enorme palasset, i sentrum av Madrid, har hele 2000 rom, og publikum har adgang til rundt 50 av dem. Et interessant innblikk i de indre gemakker til et av de mektigste kongehus i europeisk historie. 

Omvisning på Puerta del Sol, rett utenfor døra til vårt hotell. Deretter en kort vandring til Plaza Mayor, der Arnt forteller om denne plassens ruvende betydning som «Madrids storstue» i nærmere et halvt tusenår.
Middag for egen regning, men Arnt tilbyr seg å ta med ilbyr seg å ta med dem som ønsker på en tapas-runde like ved Plaza Mayor. 

Dag 2 – fredag 30. juni – Toledo og flamenco

Måltider inkludert: F / M
Etter frokost drar vi med buss til Toledo som ligger sju mil sør for Madrid. Med sine palasser, sin storslåtte katedral, sine synagoger og sitt festingsverk er Toledo som et museum over Spanias fortid. Hele landets storhet, tradisjoner og historie synes klemt sammen i denne byen som i dag teller rundt 60.000 sjeler – langt færre enn i senmiddelalderen og på 1500-tallet, da Toledo var Spanias og det spanske imperiets hovedstad. 

Toledo er summen av de store kulturene som har preget spansk historie. Byen har spilt en sentral rolle både for det kristne Spania, for den jødiske kulturen og for det arabiske storriket som dominerte her i mange hundre år. Vi besøker de mest kjente historiske monumentene, og nyter noen av de største kunstverkene til El Greco (grekeren), Toledos store kunstner, som er den første av "de tre store" i klassisk spansk malekunst. Vi tilbringer dagen i Toledo, og drar tilbake til Madrid om ettermiddagen. Middag med flamenco om kvelden.   

Dag 3 – lørdag 1. juli – Pradomuseet og Reina Sofia

Måltider inkludert: F / M
Museumsdag i Madrid – en av verdens fremste kunstbyer. Turen går først til Pradomuseet, der vi skal se spesielt på verker av gigantene Francisco Goya og Diego Velazques. Etter lunsj på egen hånd besøker vi “Reina Sofia”-museet, som egentlig heter “Dronning Sofia-senteret for moderne kunst”. Her finner vi et av kunsthistoriens viktigste og mest berømte verk: Pablo Picassos “Guernica” – der temaet er angrepet på “baskernes hellige by”, Guernica, i 1937. 

Etter besøket her, busser vi tilbake til hotellet. Felles middag på en av de eldste restaurantene i Madrid hvor vi skal glede oss over noen av Spanias store smaksopplevelser – den berømte Ibérico-skinken, og den herlige Cochinillo Lechal – den spanske pattegrisen.

Dag 4 – søndag 2. juli – Alcalá de Henares og Cervantes hus

Måltider inkludert: F / M
Etter frokost reiser vi til Alcalá de Henares – småbyen like utenfor Madrid der den store forfatteren Miguel de Cervantes ble født. På turen ut – og tilbake – vil Arnt Stefansen lese fra den norske utgaven av Don Quijote. I Alcalá besøker vi “Casa de Cervantes” – “Cervantes-huset” der forfatteren ble født i 1547. I tillegg får vi en omvisning i Alcalás gamle og berømte universitet. Byen Alcalá har fra 1998 hatt en plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi spiser lunsj for egen regning i Alcalá, før vi returnerer til Madrid. Om kvelden blir det middag i Madrid. 

Dag 5 – mandag 3. juli – hjemreise

Måltider inkludert: F 
Etter tar vi buss til flyplassen for avreise kl. 12.40 med Norwegian direkte til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 16.15. Arnt Stefansen følger oss til flyplassen, men reiser ikke hjem sammen med gruppen. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 19 875,- som inkluderer: 

 • Fly direkte Oslo-Madrid tur/retur med Norwegian 
 • Flyskatter
 • All transport i følge program
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost (F)
 • Byvandringer, utflukter og kåserier i følge program
 • Måltider ifølge program (L=lunsj/M=middag) inkl. drikke *
 • Byvandringer, inngangsbilletter, foredrag, kåserier og utflukter ifølge dagsprogrammet
 • Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Madrid

 

Tillegg for enkeltrom        kr 3950,-

Tilslutning med Norwegian til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad. 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.
 

Hotel Europa www.hoteleuropa.es

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20 personer. Maksimum 25.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
29/6Arnt StefansenMadrid og ToledoMer enn 819 875,-Bestill

Bosted

Reisekalender

8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-
3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-