Pris fra:
15 950,-
Dager:8
Bestill reise

Karsten Alnæs

Journalist og forfatter, kjent for sine populære bokserier om Norges og Europas historie. Prisbelønnet skjønnlitterær forfatter.

Reiseperiode 30. januar - 6. februar 2018

Funchal er kjent for sin bacalao og sitt bacalaoakademi og for sitt ypperlige kunstgalleri med flamske mestre fra 1400- og 1500- tallet. Den portugisiske fado-sangen blir også vel tatt vare på i en av de historiske spisestedene i gamlebyen. Karsten Alnæs vil holde innledende foredrag om både klippfisken, sangen og kunsten.
Dessuten vil vi se snøfjell og spirende blomster, en trivelig middelalderlig hovedstad med myldrende shoppinggater og et utrolig museum med keramiske fliser fra de siste 2000 år, fra Persia, Kina, Hellas, Roma og Europa. Temperaturen i januar i Funchal ligger mellom 19 og 13 grader, temperaturen i sjøen er i gjennomsnitt 18.

Velkommen til en tilrettelagt natur- og kulturreise til Madeira når en tidlig vårvarme begynner å krype oppover bena allerede i januar. Vi skal bo på det Pestana Park Hotel, tegnet av Oscar Niemeyer, arkitekten bak Casino like ved, verdensberømt som skaperen av den spektakulære hovedstaden Brasilia. Hotellet vender fasaden mot Atlanterhavet og brer seg ut i en blomsterrik park, der skulpturen av den østerrikske keiserinnen Elisabeth troner ved inngangen.

Turen er lagt opp med henblikk på kulturinteresserte mennesker og inneholder ingen anstrengende turer langs bratte skrenter, men som gjerne vil nyte kulturperler, og vandre på en av de små vakre stiene som går langs de berømte vanningskanalene. Her vil de bli overveldet av de mange blomstene og trærne, som Madeira er så kjent for. De vil også lære å kjenne de tre parkene (hager) like ved hotellet, som alle byr på stedegne planter fra Madeira og på de frodige innvandrende blomstene og trærne fra Kina, Australia, Sør-Amerikas, Afrika og mange andre steder. Videre står en busstur rundt øya på programmet, først vestover fra Funchal, deretter langs den steile, ville uforglemmelige nordsiden, der vi spiser lunsj i en av Madeiras aller mest pittoreske byer og besøker en by berømt for sine A-formete, halmdekte hus, tatt inn i verdensarven UNESCO er satt til å forvalte.
Funchal har en magnifikk gotisk domkirke, et kunstmuseum fylt av skatter fra nederlandsk kunst fra 1500-tallet, et fiske-, kjøtt-, blomster- og grønnsaksmarked som syder, et flott og delikat museum for keramikkfliser, som også er et delikat være-i-et-fornemt-hjem-museum.

Alt dette skal vi oppleve sammen med Karsten Alnæs, som er lommekjent på øya, og dessuten snakker portugisisk. Han vil dessuten ta oss med til pilegrimskirken Monte, der jomfru Maria viste seg for en jente for 500 år siden, og til den helt utrolige canyon, Nonnenes dal, der nonnene fra Santa Clara-klosteret i 1569 søkte ly for grådige franske sjørøvere.