Pris fra:
14 450,-
Dager:5
Bestill reise

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Reiseperioder 14. - 18. september og 19. - 23. september 2017

Høsten 1517 ble det skrevet verdenshistorie i den tyske småbyen Wittenberg. Om det var Martin Luther selv eller en av hans medarbeidere som hengte opp de berømte 95 tesene på kirkedøra, strides de lærde. Men at de var forfattet av den opprørske munken, er alle enige om.

Luthers kritikk av pavekirken var en brannfakkel som splittet det kristne Europa og utløste grusomme religionskriger. Og resten er historie, som det heter.
 
Høsten 2017 er det altså 500 år siden den store begivenheten, og Temareiser Fredrikstad vil markere jubileet med en fem dagers reise til Wittenberg og Berlin. Den største attraksjonen på reisen er Slottskirken i Wittenberg, der de berømte tesene skal blitt hengt opp, og der Martin Luther ligger begravet. Vi skal også i Lutherhaus, der Luther hadde sitt hjem, og der vi nå finner verdens fremste museum over reformasjonen. I Berlin besøker vi den viktigste av de mange utstillingene i forbindelse med jubileet – i Deutsches Historisches Museum.

Men dette er bare en liten del av programmet, og for all del: Man må verken være religiøs eller spesielt opptatt av reformasjonen for å ha glede av turen. For Martin Luther var et europeisk åndsmenneske som bør oppta alle med interesse for kultur og historie.

Veiviser og kjentmann på turen er Arnt Stefansen, som var NRKs første korrespondent i Berlin, og som har jobbet i mange år i Tyskland. Mange av våre gjester vil også kjenne ham fra de rundt 40 turene han har ledet for Temareiser Fredrikstad.  

Turen arrangeres i samarbeid med: