London - verdens navle med Nazneen Khan-Østrem (høst 2021)

Status:
Program/pris kommer

En reise til London utenfor turistløypa

 

Reiseperiode: høst 2021

Alt som skjer i verden, skjer i London. Bli med forlagsredaktør og tidligere journalist i Aftenposten, Nazneen Khan-Østrem til et annerledes London – til et London utenfor turistløypa. Glem Big Ben og Buckingham Palace et øyeblikk og oppdag et London fylt med spennende historier fra hele verden. Nazneen Khan-Østrem er aktuell med den kritikerroste boken "London" som også er utgangspunktet for denne turen. Her kan du lese anmeldelsen hun fikk i Aftenposten.

Noen av høydepunktene på turen til London:
  • Notting Hill før Hugh and Julia: Karibiske London
  • Stamford Hill og Oldhill Street: Jødisk landsbyliv i Nord-London
  • Brick Lane: Fortapte sjømenn, barnepiker og hipstere
  • Tooting: Fortellinger fra indiske London
  • Brixton: En unik rebelsk øy


Vi besøker Nord-London der ortodokse jøder jobber hardt for å bevare sin unike kultur og til Tooting, der indiske restauranter ligger på rekke og rad. Og visste du at Notting Hill en gang var et slumområde preget av opptøyer? Eller at Brixton i Sør-London er en rebelsk øy fylt med karibisk musikk? Ingen annen by er fylt med så mye verdenshistorie som den britiske hovedstaden – og på denne turen blir du kjent med London på et helt unikt vis.

Nazneen Khan-Østrem er forfatter av boken London. Blant gangstere, rabbiner, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet - og forlagsredaktør med en Master i International Relations fra London School of Economics and Political Science. Khan-Østrem har også jobbet som journalist i Aftenposten og som programleder i NRK. Hun var i flere år høgskolelektor ved Journalistutdanningen på OsloMet.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Program/pris kommer