Skip to main content

Lofoten med Røst - Norges vakreste øyrike


Lofoten med Røst– en vakker reise!

Reiseperiode: 12.-16. juni 2020

Marinbiolog Einar Osland inviterer til en innholdsrik gruppereise i vakker Nordlandsnatur. Første stopp etter at vi lander i Bodø er mektige Saltstraumen. På Hamarøy besøker vi Hamsun-senteret og spiser lunsj på Tranøy Fyr. En spennende kryssing av Vestfjorden tar oss til Svolvær. Vi tilbringer tiden i et praktfullt landskap hver dag, og får med oss den litt utenforliggende perlen Røst, samt fisketur rundt øya Skrova.

Noen av høydepunktene på turen til Lofoten og Røst:
 • Fisketur med fiskeskøyte rundt Skrova-øya
 • Overnatting og øyvandring på Røst
 • Saltstraumen
 • Galleri Espolin og Lofoten Museum
 • Besøk på Tranøy Fyr
 • Overnatting på sjarmerende rorbuhotell
 • Oppleve eventyrlige fiskevær
 • Marinbiolog Einar Osland er med på hele turen


Dette er ofte steder man ikke har anledning til å besøke selv. Det blir lokale vandreturer og innblikk i havets biologi. På Røst får vi blant annet en båtsafari til fuglefjell – garantert Havørn å se! Vi legger ut på fisketur med MS Symra fra Svolvær og ut rundt Skrova-øya. Vi kjører gjennom et langstrakt Lofoten og får med oss sjarmerende småsteder på veien.

Bestill reise

Reiseperiode:

12 - 16 juni 2020

Dager:

5

Reiseleder:

Einar Osland

Einar Osland er utdannet marinbiolog fra universitet i Bergen. Han har arrangert toppturer og aktive turer i mange år og har klatret flere av de høyeste toppene på tre kontinenter. I tillegg har han jobbet som brefører for Den norske turistforening. En god turkamerat gjennom flere flere år har vært Cato Zahl Pedersen.


Pris fra:
18 995,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 12. juni

Måltider inkludert: M
Flyavgang fra Oslo Gardermoen kl. 08.40 med SAS. Vi ankommer Bodø Lufthavn kl. 10.05. Her hentes vi med buss og setter kursen mot Saltstraumen, verdens kraftigste tidevannsstrøm. Dette skaper helt spesielle forhold for alle levende organismer som lever der. Vår reiseleder Einar Osland vil gi en grundig innføring i tidevannets betydning og om havets mangfold. Lunsj spiser vi på Saltstraumen hotell. 
Turen går videre til Fauske der vi tar inn på Scandic Fauske Hotell og får servert kveldens middag.

Dag 2 – lørdag 13.juni

Måltider inkludert: F/L/M
Etter en god frokost setter vi kursen mot Hamarøy og Knut Hamsuns rike. Her besøker vi først Hamsun-senteret viet til forfatteren Knut Hamsun, hans liv og forfatterskap. Det ligger på Presteid og stod ferdig 4. august 2009 i forbindelse med 150-årsjubileet for Hamsuns fødsel. 
Et lite stykke unna ligger Tranøy Fyr. I 1936 ble det 20 meter høye fyrtårnet i støpejern flyttet fra Moholmen i Lofoten til Tranøy, og den gamle lykta ble heist opp i tårnet. Utover 1970-tallet fulgte en gradvis modernisering, og i 1994 gikk den siste fyrvokteren av vakt. Repertoaret på Tranøy Fyr er alt fra sommerlig lystspill av late bølger og solgangsbris til vinterlig melodrama av storm og uvær. Kulissene er overdrevent teatralske, men serveringen er upåklagelig. Så her bestiller vi fiskesuppe til lunsj før vi kjører videre.
Vi tar fergen til Svolvær via Skutvik. Fergesambandet Skutvik – Skrova – Svolvær er en del av fylkesvei 81 og krysser Vestfjorden mellom Salten og Lofoten. Når vi gjester Lofoten er det de særegne rorbuene som står sentralt. Vi sjekker inn på Nyvågar Rorbuhotell, idyllisk plassert ved havet ved Storvågan, der vi også spiser middag. 

Dag 3 – søndag 14.juni

Måltider inkludert: F/L/M
I dag skal vi ut på fisketur!
Etter frokost på Nyvågar går vi om bord på MS Symra, en fiskeskøyte i ekte Lofoten-stil som tar oss med ut på fisketur. På veien får vi historier fra førstehåndskilder om fiskerlivet til havs.
Matpakke-lunsj i det fri når vi kommer tilbake til Nyvågar.
Når vi er tilbake på fastland spaserer vi opp til Lofoten Akvariet og lærer litt om lofottorsken, den østatlantiske torsken som hver vinter vandrer fra Barensthavet til Lofoten for å gyte.  Du kan også få oppleve å se sel og oter, samt andre arter som lever langs kysten i Lofoten. Vi skal også besøke Galleri Espolin og Lofoten Museum.
På sen ettermiddag reiser vi videre til Henningsvær. Her kan man spasere gjennom det romantiske lille fiskeværet, mange flotte små lokale butikker og fine plasser for å ta flotte bilder. 
Vi spiser felles middag før vi kjører til Moskenes hvor vi sjekker inn på Lofoten Rorbuhotell etter en lang og innholdsrik dag. 

Dag 4 – mandag 15.juni

Måltider inkludert: F/L/M
I dag reiser vi til Røst – helt ytterst i Lofoten, ti mil ut i havet fra fastlandet. Her bor det rundt 550 mennesker, side om side med en av Europas største sjøfuglkolonier og en av verdens rikeste fiskebestander.
Vi får servert deilig bacalao-lunsj på på Røst Bryggehotell, en norsk klippfiskrett med opprinnelse fra Portugal.  
Vi deler oss i to grupper:
Den ene gruppen drar på Båttur rundt øyene på Røst. Her vil dere få oppleve fuglefjellene, nykene og Skomvær fyr. Skomvær er den ytterste øya i Lofoten og er den mest isolerte øya i Norge. Vi vil få se både lundefugl, skarv, alke og havørn. 
Den andre gruppen vil få guidet tur på Røstlandet. Når den ene gruppa er tilbake bytter vi, slik at begge grupper får både båttur og vandring.
Middag og overnatting på Røst Bryggehotell.

Dag 5 – tirsdag 16.juni

Måltider inkludert: F
Vi nyter en sen start og en god frokost. Etter frokost får den som vil litt egentid, alternativt om man vil være med reiseleder Einar på en vandring rundt på øya. Fergen tilbake til Bodø går kl.13.00 der vi har avgang med SAS kl. 19.25. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 20.50. 
 

Praktiske Opplysninger

Pris pr. person kr. 18 995,- som inkluderer:

 • Fly Oslo – Bodø tur/retur med SAS
 • Flyskatt
 • Fellestransport hele veien, buss/alle ferger
 • Overnatting i dobbeltrom inkl frokost (F)
 • Fisketur rundt Skrova
 • Inngang museer/akvariet i henhold til program
 • 4 middager og 4 lunsj
 • Reiseleder Einar Osland
   

Minimum antall deltakere er 20

Depositum kr 3000,- pr. person betales inn senest 10 dager etter påmelding

Tillegg for enkeltrom kr. 3000,-

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Scandic Fauske Hotel
Nyvågar Rorbuhotell
Lofoten Rorbuhotell
Røst Bryggehotell

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
12/6Einar OslandLofoten og Røst - Norges vakreste øyrike18 995,-Bestill

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-