Skip to main content

Lofoten med Røst - Norges vakreste øyrike


Lofoten med Røst– en vakker reise!

Reiseperiode 12. - 16. juni 2023

Bli med marinbiolog og fjellklatrer Einar Osland på en innholdsrik tur i vakker Nordlandsnatur. Første stopp etter at vi lander i Bodø er sjarmerende Kjerringøy som er et unikt og godt bevart handelssted fra 1800-tallet. Vi stopper innom mektige Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. På Hamarøy besøker vi Hamsun-senteret og spiser lunsj på Tranøy Fyr. 

Vi tilbringer tiden i et praktfullt landskap, hvor vi kjører Lofoten på langs, og drar på fisketur rundt den idylliske øya Skrova. Det som skiller denne turen fra andre Lofoten-turer er at vi også besøker den litt utenforliggende øyperlen Røst. Øya som ligger ytterst og lengst sørvest i Lofoten, omtrent der Vestfjorden møter Norskehavet.
 

Noen av høydepunktene på turen til Lofoten og Røst:
 • Fisketur med fiskeskøyte rundt Skrova-øya
 • RIB-tur på Røst
 • Det romantiske fiskeværet Henningsvær
 • Tranøy Fyr
 • Saltstraumen
 • Det gamle handelsstedet Kjerringøy
 • Marinbiolog Einar Osland er med på hele turen


Dette er ofte steder man ikke har anledning til å besøke selv. Det blir lokale vandreturer og innblikk i havets biologi. På Røst får vi blant annet en båtsafari til fuglefjell – garantert Havørn å se! Vi legger ut på fisketur med MS Symra fra Svolvær og ut rundt Skrova-øya. Vi kjører gjennom et langstrakt Lofoten og får med oss sjarmerende småsteder på veien.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

12 - 16 juni 2023

Dager:

5

Reiseleder:

Einar Osland

Einar Osland er utdannet marinbiolog fra universitet i Bergen. Han har arrangert toppturer og aktive turer i mange år og har klatret flere av de høyeste toppene på tre kontinenter. I tillegg har han jobbet som brefører for Den norske turistforening. En god turkamerat gjennom flere år har vært Cato Zahl Pedersen.


Pris fra:
19 850,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 12. juni

Måltider inkludert: L/M
Flyavgang fra Oslo Gardermoen kl.08.40. Ankomst Bodø Lufthavn kl. 10.05 der vi hentes med buss og setter kursen mot Kjerringøy, et historisk og sjarmerende handelssted fra 1800-tallet. Nå kanskje best kjent for TV-seere fra innspillingen av “Hver gang vi møtes” på TV2. Her spiser vi lunsj og får også litt egentid. Deretter håper vi å rekke riktig tidspunkt for å oppleve Saltstraumen, verdens kraftigste tidevannsstrøm. Denne strømmen skaper helt spesielle forhold for alle levende organismer som lever der. Vår reiseleder Einar Osland vil gi en grundig innføring i tidevannets betydning og om havets mangfold.
Turen går videre til Fauske der vi tar inn på Scandic Fauske Hotell og får servert kveldens middag.

Dag 2 – tirsdag 13.juni 

Måltider inkludert: F/L/M
Etter en god frokost setter vi kursen mot Hamarøy og Knut Hamsuns rike. Her besøker vi først Hamsun-senteret viet til forfatteren Knut Hamsun, hans liv og forfatterskap. Det ligger på Presteid og stod ferdig 4. august 2009 i forbindelse med 150-årsjubileet for Hamsuns fødsel. 
Et lite stykke unna ligger Tranøy Fyr. I 1936 ble det 20 meter høye fyrtårnet i støpejern flyttet fra Moholmen i Lofoten til Tranøy, og den gamle lykta ble heist opp i tårnet. Utover 1970-tallet fulgte en gradvis modernisering, og i 1994 gikk den siste fyrvokteren av vakt. Repertoaret på Tranøy Fyr er alt fra sommerlig lystspill av late bølger og solgangsbris til vinterlig melodrama av storm og uvær. Kulissene er overdrevent teatralske, men serveringen er upåklagelig. Så her bestiller vi fiskesuppe til lunsj før vi kjører videre.
Turen går videre til Svolvær. Litt avhengig av fergetider, ser vi hvordan ruten blir litt nærmere. I Lofoten er det lange avstander og ikke alltid ferger nås etter planen, så her må vi være litt fleksible. Når vi gjester Lofoten er det de særegne rorbuene som står sentralt. Vi sjekker inn på Thon Hotel Svolvær, det nyeste hotellet i Svolvær med nydelig havutsikt og eget fiskebruk. Der spiser vi middag på kvelden. 

Dag 3 – onsdag 14.juni

 Måltider inkludert: F/Matpakke/M

I dag skal vi ut på fisketur!
Etter frokost går vi om bord på MS Symra, en fiskeskøyte i ekte Lofoten-stil som tar oss med ut på fisketur. På veien får vi historier fra førstehåndskilder om fiskerlivet til havs.
Vi smører også matpakke ved frokosten på hotellet, da vi nyter matpakke-lunsj i det fri når vi kommer til Nyvågar etter fisketuren.
Etter litt mat spaserer vi opp til Lofoten Akvariet og lærer litt om lofottorsken, den østatlantiske torsken som hver vinter vandrer fra Barensthavet til Lofoten for å gyte.  Du kan også få oppleve å se sel og oter, samt andre arter som lever langs kysten i Lofoten. Vi skal også besøke Galleri Espoling og Lofoten Museum.
På ettermiddag reiser vi videre til Henningsvær. Her kan man spasere gjennom det romantiske lille fiskeværet, mange flotte små lokale butikker og fine plasser for å ta flotte bilder. 
Vi  kjører til Leknes hvor vi sjekker inn på Scandic Leknes Hotel etter en lang og innholdsrik dag, og samles til felles middag på hotellet. 

Dag 4 – torsdag 15.juni

Måltider inkludert: F/L/M
I dag er det tidlig opp da turen går til Røst – helt ytterst i Lofoten, ti mil ut i havet fra fastlandet. Her bor det rundt 550 mennesker, side om side med en av Europas største sjøfuglkolonier og en av verdens rikeste fiskebestander.
Vi får servert deilig bacalao-lunsj på på Røst Bryggehotell, en norsk klippfiskrett med opprinnelse fra Portugal.  

Vi deler oss i to grupper:
Den ene gruppen drar på Ribtur rundt øyene på Røst. Her vil dere få oppleve fuglefjellene, nykene og Skomvær fyr. Skomvær er den ytterste øya i Lofoten og er den mest isolerte øya i Norge. Vi vil få se både lundefugl, skarv, alke og havørn. 
Den andre gruppen har egentid på Røstlandet, eller kan bli med til Tørrfisklageret. Det er et interessant besøk om historien, utviklingen og utfordringene med tørrfiskproduksjon. Vi bytter underveis, slik at begge grupper får både båttur og egentid/tørrfiskbesøk på Røst.
Middag og overnatting på Røst Bryggehotell.

Dag 5 – fredag 16.juni

Måltider inkludert: F
Vi nyter en sen start og en god frokost. Etter frokost får den som vil litt egentid, alternativt om man vil være med reiseleder Einar på en runde rundt på øya. Fergen tilbake til Bodø går kl.13.00 der vi har avgang med SAS kl. 19.25. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 20.50. 

Praktiske Opplysninger

Pris pr. person kr. 19.850,- som inkluderer:

 • Fly Oslo – Bodø tur/retur med SAS
 • Flyskatt
 • Fellestransport hele veien, buss/alle ferger/RIB-tur
 • Overnatting i dobbeltrom inkl frokost (F)
 • Båttur med mulighet for fiske rundt Skrova
 • Inngang museer/akvariet i henhold til program
 • 4 frokoster, 4 middager og 4 lunsjer (derav 1 matpakke)
 • Reiseleder Einar Osland med på hele turen
   

Minimum antall deltakere er 17

Depositum kr 3000,- pr. person betales inn senest 10 dager etter påmelding

Tillegg for enkeltrom kr. 2.100,-

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Scandic Fauske Hotel
Thon Hotel Svolvær
Scandic Leknes Hotel
Røst Bryggehotell

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
12/6Einar OslandLofoten og RøstFullbooket, venteliste19 850,-Book på venteliste

Bosted

Scandic Fauske Hotel

Scandic Fauske Hotel

Scandic Fauske | Hotell i Fauske | Scandic Hotels
Scandic Leknes Lofoten

Scandic Leknes Lofoten

Scandic Leknes Lofoten | Hotell i Lofoten | Scandic Hotels

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-