Legenden Elvis; Nashville, Memphis og Tupelo

Bestill reise

Reiseperiode:

24 - 30 september 2020

Dager:

7

Reiseleder:

Tor Andersen

Tor Andersen er kåret til Norges beste programleder og har 2 år på rad blitt kåret til Norges radiostemme av VG`s lesere. 
Han har fått hedersprisen i Elvisklubben Norge for sine populære, årlige Elvis-netter på P4.
 


Pris fra:
28 950,-

Tor Andersen

Tor Andersen er kåret til Norges beste programleder og har 2 år på rad blitt kåret til Norges radiostemme av VG`s lesere. 
Han har fått hedersprisen i Elvisklubben Norge for sine populære, årlige Elvis-netter på P4.
 

Reiseperiode:

24 - 30 september 2020

NYHET! Legenden Elvis; Nashville, Memphis og Tupelo

Reiseperiode: 24.-30.september 2020

En av våre mest kjente og kjære radiopersonligheter og Elvis-entusiaster; Tor Andersen, leder vår tur i Elvis` fotspor. På denne turen vil han vise oss et spennende USA som de fleste av oss bare kjenner fra TV og radio. Han tar oss med til Rockelegendens hjemby og deler gode historier fra førstehånds kilder. Tor kjente flere av musikerne til Elvis, og har gode personlige historier å dele. Vi får også kanskje møte en av Elvis sine gamle musikere som Tor kjenner, hvis helsen holder. 


Noen høydepunkter:

 • Besøk til Graceland, med inngang til alle museene
 • Besøk til Elvis` fødeby Tupelo
 • Sun Studio og Studio B
 • Downtown Memphis med B.B King`s Blues Club
 • «Tribute to the King through the years» show
 • Norges fremste Elvis ekspert, Tor Andersen, med på hele turen
   

Tupelo, Elvis` fødeby, er det naturlige stedet å begynne. Elvis kom fra enkle kår, og Tupelo blir en interessant og annerledes opplevelse. Her skal vi besøke huset hvor Elvis bodde som  barn, og vi skal innom Tupelo Hardware Store, der moren til Elvis kjøpte hans første gitar.

Etter en dag i Tupelo går turen til Memphis. Vi får anledning til å glede oss over Beale street med sine restauranter, barer og levende musikk. Et besøk i det legendariske ”Sun studio» hvor Elvis gjorde sine første innspillinger står også på programmet. Både Carl Perkins, Jerry Lee Lewis og Johnny Cash har benyttet dette studioet. Vi har god tid i Memphis, og kan se fram til både shopping, sightseeing og besøk på andre Elvis ”landmarks”.

Siste stopp på turen er musikkbyen Nashville hvor vi blant annet kan glede oss til å besøke Music Row og Country Hall of Fame og Studio B. Nashville har også en sjarmerende musikkgate der live-musikken starter tidlig på dagen.
 

Bestill reise

Reiseperiode:

24 - 30 september 2020

Dager:

7

Reiseleder:

Tor Andersen

Tor Andersen er kåret til Norges beste programleder og har 2 år på rad blitt kåret til Norges radiostemme av VG`s lesere. 
Han har fått hedersprisen i Elvisklubben Norge for sine populære, årlige Elvis-netter på P4.
 


Pris fra:
28 950,-

Program

Dag 1 – torsdag 24.september

Måltider inkludert: M
Avreise fra Gardermoen med SAS/AC til Memphis. Derifra tar vi en busstur på ca 2 timer og ankommer Tupelo, Elvis sin fødeby. Her spiser vi middag og sjekker inn på hotellet.

Dag 2 – fredag 25.september

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost skal vi ut og se hvor alt startet. Elvis vokste opp med sin familie i et to-roms hus i Tupelo. Dette huset besøker vi. Vi rusler også bort til Museum in scenic Elvis Presley park og ser på «Elvis at 13» statuen. Assembly of God Church, Elvis Presley Driving Trail, Elvis Guitar Trail, Larger than life statue of Elvis.
Et «must» er også en stopp innom Tupelo Hardware Store, der moren til Elvis kjøpte hans første gitar. Etter felles lunsj på en lokal Tupelo-restaurant har vi egentid før vi kjører til Memphis. Vår buss kjører oss ned til downtown etter innsjekk, og vi har egentid og middag på egenhånd. Vi anbefaler den livlige musikk-gaten Beale Street, der musikkpuber og gode restauranter ligger på rekke og rad. For den som er glad i god live-musikk er BB Kings Blues Club en veldig fin opplevelse.
Vår reiseleder vil foreslå et egnet sted for middag, for de som vil være med han å spise.

Dag 3 – lørdag 26.september

Måltider inkludert: F/M
I dag er det den store Graceland-dagen. Dette er det nest mest besøkte huset i USA, slått av Det Hvite Hus i Washington. Elvis kjøpte dette huset i 1957 og bodde der til sin død i 1977. 
Her har vi god tid og får med oss Meditation Park, bilsamlingen og flyet. Et lenger stopp må vi også ha på det nye utstillings- og aktivitets senteret Elvis Presley`s Memphis. Her er det samlet flere utstillinger som tar for seg pop-kongens barndom, filmkarriere, samarbeid med andre etc. Der spiser vi lunsj i egen regi.
Etter at vi er fulle av inntrykk og ny informasjon om The king of rock`n roll, kjører vi tilbake til downtown Memphis og har ettermiddagen og kvelden fri. Vi anbefaler et besøk til
The Lansky Brothers (Elvis kjøpte klærne sine hos The Lansky Brothers) og til den mektige Mississippi elven. Vi kan også anbefale et besøk til Peabody Hotel, der hotellets ender entrer lobbyen kl 17.00 hver kveld (andedam midt i lobby`n).
Vi samles til felles middag senere på kvelden. 

Dag 4 – søndag 27.september

Måltider inkludert: F/L
Vi spiser frokost før vi drar til Sun Studios, det legendariske studioet hvor Elvis gjorde sine første innspillinger. Og ikke bare Elvis; Carl Perkins, Jerry Lee Lewis og Johnny Cash gjorde også noen av sine første innspillinger her. Vi får en omvisning, og besøker museet. Vi spiser en felles lunsj på vei til musikkbyen Nashville. 
Det er bare ca. 4 timers busstur unna, men det blir en helt annen verden som åpenbarer seg for oss her. Vi sjekker inn på Holiday Inn Vanderbilt Hotel. På kvelden anbefaler vi en rusletur på den populære Broadway Street. Her finner man garantert et godt valg for middag når sulten melder seg og det er god livemusikk å få med seg på en Honky Tonk Saloon. 

Dag 5 – mandag 28.september

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost tar vi en sightseeing i Nashville med lokalguide. Vi kjører innom blant annet 1525 McGavock Street, der superhiten Heartbreak Hotel ble spilt inn i 1956, Spence Manor Hotel der Elvis ofte frekventerte, og der han leide hele toppetasjen for å spille inn plate. Etter omvisningen kan vi rusle rundt på egenhånd i disse områdene, men samles til lunsj før vi drar videre til Opryland på ettermiddagen. I dette området ligger Opry Mills Mall, et senter med over 200 butikker og resturanter under samme tak. Her har vi egen tid til shopping og middag på egenhånd, før vi går på det populære showet «A Tribute to the King through the years» på Texas Troubadour Theater. Dette er et populært show som tar for seg 30 av Elvis sine største hits, fremført av legenden John Beardsley. Les mer om Nasville-King her; http://www.thenashvilleking.com/Bio.htm

Dag 6 – tirsdag 29.september

Måltider inkludert: F/M
Etter en god frokost starter vi dagen i Studio B, bygd i 1957. Det var her både Elvis, Dolly Parton og mange andre spilte inn sine hits og formet den musikksjangeren vi kjenner så godt i dag. Etter omvisning rusler vi rundt og spiser lunsj på egenhånd, før vi kjører videre til fantastiske Country Music Hall of fame. Her finner vi den største samlingen av country-musikk gjenstander i verden. Elvis var også sterkt knyttet til countrymusikken og ga ut flere countryplater. Vi vandrer gjennom «Hall of Fame», et monument som hedrer countrymusikkens store kunstnere, deriblant Elvis. En liten kuriositet å få med seg er Elvis sin gull-cadillac som er malt i «diamond dust pearl», en miks av 24 karat gull og annet materiale. Denne kvelden samles vi til avskjedsmiddag der vi kan dele inntrykk og opplevelser om turen. Tor er selvsagt med, svarer på spørsmål og deler gode historier.

Dag 7 – onsdag 30.september

Måltider inkludert: F
Etter frokost har man litt egentid for en siste rusletur rundt i Nashville før bussen tar oss til flyplassen. Avgang med SAS/AC ut på ettermiddagen.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 28 950,- som inkluderer:

 • Fly med SAS/AC tur/retur Oslo-København – Toronto -Memphis  
 • All fellestransport i følge program
 • 6 overnattinger i dobbeltrom inkl. frokost
 • Utflukter og inngangsbilletter ifølge program
 • 3 lunsj, 3 middager
 • Lokalguide i Nashville
 • Inngang «Tribute to the King through the year show»
 • Elvis-ekspert Tor Andersen er med på hele reisen

 

Minimum antall deltakere 20 personer.

Depositum kr. 4.000,- pr. person faktureres ved mottakelse av skriftlig påmelding.

Tillegg for enkeltrom kr. 4370,-

Vi kan hjelpe til med tilslutningsfly fra andre steder i Norge

Hilton Garden Inn, Tupelo
The Courtyard by Marriott Memphis Airport Hotel
The Holiday Inn Vanderbilt
 
Husk reiseforsikring! 
Husk elektronisk pass og ESTA for reise til USA!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og programendring.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad