Kunsttur til Roma med Tommy Sørbø

Bestill reise

Reiseperiode:

19 - 23 oktober 2023

Dager:

5

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
17 750,-

Tommy Sørbø

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 

Reiseperiode:

19 - 23 oktober 2023

Roma etter alle kunstens regler

 

Reiseperiode 19. - 23. oktober 2023

Roma er en verdensby, men også et verdensteater, der ulike tidsepoker, religioner og herskere i over totusen år har prøvd å overbevise sitt publikum ved hjelp av arkitektur, byplanlegging og kunst. Og det har de greid. Roma er byen vi stadig vender tilbake til og aldri blir ferdige med, rett og slett fordi den er en del av oss selv og vår egen kultur og historie.

 

Høydepunkter:

 • Romas største severdigheter
 • Kunstskatter av Caravaggio, Michelangelo, Bernini, Velazquez, Tizian og Rafael
 • Galleria Doria Pampiljs fantastiske kunstsamling
 • Tommy Sørbøs engasjerende kåserier
 • Godt 4-stjerners hotell med fin hage

 

På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Han har selv bodd i Italia, og er svært opptatt av den billedkunsten som byen har å by på. Sørbø er generalist, han tenker tverrfaglig og liker å sette ting inn i en større historisk, idehistorisk, religiøs og kunsthistorisk sammenheng. Det finnes vel knapt et sted på denne planeten som mer innbyr til det enn nettopp Roma. For det er ikke bare alle veier som fører hit, men også tanker, ideer og forestillinger.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

19 - 23 oktober 2023

Dager:

5

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
17 750,-

Program

Dag 1 – torsdag 19. oktober: Pantheon og kirkebesøk med Caravaggios hovedverk

Måltider inkludert: M
Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 07.00 direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 10.10. Felles transport til vårt hotell; Ponte Sisto, som ligger i det historiske sentrum like ved broen Ponte Sisto. Vi setter fra oss bagasjen og utforsker våre nærmeste omgivelser. Pantheon står selvfølgelig på programmet, byggverket som i dag er verdens største og best bevarte tempel fra antikken. Derfra går vi til renessansekirken San Luigi dei Francesi for å se nærmere på tre av maleren Caravaggios hovedverk, som alle tar for seg dramatiske hendelser i evangelisten Matteus sitt liv. 
Vandringen avsluttes i den mektige barokkirken San Ignazio, der Sørbø tegner og forteller om motreformasjonens malerier, dekorasjoner og tant og fjas, et himmelsk show som får både protestanter, modernister og minimalister til å måpe av undring.
Vi møtes igjen for felles velkomstmiddag på en tradisjonsrik restaurant. 

Dag 2 – fredag 20. oktober: Peterskirken og Vatikanet

Måltider inkludert: F / L
I dag står kristenhetens viktigste monument på programmet, Peterskirken. 
Kl. 09.30 går vi til Vatikanet med Tommy Sørbø på øret, som ved hjelp av mikrofon og headset overdøver gatestøyen i Roma. Underveis får vi høre om keiser Konstantin den stores omvendelse, og hvordan kristendommen fra å være en suspekt liten menighet for fattigfolk og spesielt interesserte, til slutt ble en statsbærende ideologi og verdensreligion. I Peterskirken ser vi nærmere på Michelangelos ungdomsverk Pieta, Berninis tabernakel, Sankt Peters trone og mange av de andre fantastiske kunstverkene i dette som er verdens største kirke.   

Lunsj på et hyggelig sted nær Peterskirken. 
Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon, men tilbud om felles middag vil bli gitt.

NB! Vi går ikke inn i Vatikanmuseene. Om noen ønsker dette etter lunsj, bør det forhåndsreserveres i god tid før avreise siden det er stor etterspørsel. Billettene legges ut for salg 2 måneder i forveien, må bestilles med navn og kan ikke endres eller refunderes.  

Dag 3 – lørdag 21. oktober: erotikk og religion

Måltider inkludert: F / L
Første del av denne dagen handler om erotikk og religion. 
Vi starter vår vandring kl. 09.30 og går sammen til barokkirken Santa Maria della Vittoria. Kirken inneholder et av barokkens mest spektakulære, men også underligste skulpturgrupper, nemlig Den hellige Theresas ekstase av Bernini. Kunstverket byr på noe så sjeldent som en blanding av religiøs fromhet og erotisk sanselighet. Sørbø snakker om den katolske kirkens brudemystikk, og forestillingen om hvordan det hellige og det verdslige smelter sammen i en kjærlighetsakt.
Vi spiser lunsj før vi får litt tid på egenhånd til å hvile beina.
På ettermiddagen går vi sammen til Trastevere for å utforske en av de hyggeligste og mest pittoreske delene av Roma. Vi får med oss Piazza Navona, Campo de Fiori og Michelangelos Palazzo Farnese. Vandringen avsluttes på en av Romas høyder med fantastisk utsikt over byen. Middag på egen regning, men tilbud om å spise med reiselederne vil bli gitt.

Dag 4 – søndag 22. oktober: Galleria Doria Pampilj, Capitol og Trevifontenen

Måltider inkludert: F / M
Etter frokost går vi kl. 09.30 sammen til Galleria Doria Pampilj, som er privateid 1700-talls palass midt i Roma. Det inneholder en fantastisk kunstsamling med hovedverk av blant andre Tizian, Bernini, Caravaggio, Velazquez og Rafael. Palasset er ikke bare et galleri, men bolig for en av Italias mest fornemme og skandaleombruste adelsfamilier. Å vandre omkring her er som å være med på en vakker-grotesk Fellinifilm, der man når som helst venter at en spøkelsesaktig gammel principessa skal dukke opp og fortelle om fortidens storhet.  

Etter audiensen i palasset spaserer vi sammen til Verdens Sentrum, Caput Mundi, eller Capitol som det i dag er kjent som. Her ser vi nærmere på Michelangelos Palazzo dei Conservatori og den antikke rytterstatuen av keiseren Marcus Aurelius. Vi får et glimt av Forum Romanum og Colosseum, og får høre hvordan Sigmund Freud sammenliknet denne fantastiske samlingen av romerske ruiner med menneskets bevissthet. 
Vi rusler bort til Fonta di Trevi, der vi blant annet høre får om hvordan slike offentlige plasser ble brukt til fester, seremonier og høytideligheter opp gjennom historien. 
Dagen avsluttes med felles middag.

Dag 5 – mandag 23. oktober: hjemreise

Måltider inkludert: F
Felles transport til flyplassen om formiddagen. Avreise med Norwegian kl. 10.55 direkte til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 14.05. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17 750,- som inkluderer:

 • Fly Oslo - Roma tur/retur med Norwegian
 • Flyskatt
 • Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
 • Byvandringer og inngangsbilletter ifølge program
 • 2 lunsjer inkl. drikke (L)
 • 2 middager inkl. drikke (M)
 • Tommys Sørbøs lystige kåserier
 • Harald Hesmyr teknisk reiseleder 


Tillegg for dobbeltrom benyttet alene     kr 2950,-

Tilslutningsfly til Oslo på forespørsel.

Hotel Ponte Sisto (4*) 
www.hotelpontesisto.it

Hotellskatt € 6 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan gå 5 km i normalt gangtempo daglig.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Maksimum antall deltakere er 23.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad