Kulinariske fristelser i Italia med Amund Polden Arnesen

Bestill reise

Reiseperiode:

24 - 29 mai 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Amund Polden Arnesen

Med en nysgjerrighet for smak har Amund Polden Arnesen sjelden latt en sjanse til å prøve noe nytt går fra seg. 
I dag driver han bryggeriet Eik & TID og underviser i øl ved flere av landets mest anerkjente øl- og vinutdanninger. På hjemmefronten har han dykket dypt ned i fermentering av mat og drikke med en grenseløs nysgjerrighet. Amund elsker å kombinere sin dype kunnskap med engasjerende formidling for å vise folk hvor fascinerende mat- og drikkeverdenen kan være.


Pris fra:
27 850,-

Amund Polden Arnesen

Med en nysgjerrighet for smak har Amund Polden Arnesen sjelden latt en sjanse til å prøve noe nytt går fra seg. 
I dag driver han bryggeriet Eik & TID og underviser i øl ved flere av landets mest anerkjente øl- og vinutdanninger. På hjemmefronten har han dykket dypt ned i fermentering av mat og drikke med en grenseløs nysgjerrighet. Amund elsker å kombinere sin dype kunnskap med engasjerende formidling for å vise folk hvor fascinerende mat- og drikkeverdenen kan være.

Reiseperiode:

24 - 29 mai 2023

Bli med til verdens episenter for kulinariske opplevelser!


Reiseperiode 24. - 29. mai 2023

Parmesanost, balsamico, parmaskinke, Lambruscovin og mye mer står på menyen når vi smaker oss gjennom Emilia Romagna-regionen i Nord-Italia og besøker produsenter av klassiske delikatesser. 

Et høydepunkt blir besøket på ALMA, som er verdens ledende internasjonale utdannings- og opplæringssenter for italiensk mat. Her skal vi ta del i en masterclass signert italiensk mat, og selv om du kommer med helt blanke ark, garanterer vi at du plukker opp et tips eller to før vi reiser derifra.  

Dette er en eksklusiv, skreddersydd tur i matens tegn, hvor vi beveger oss utenfor turistløyene i stor grad. 

Det blir rikelig med både mat og kulturopplevelser signert et av verdens mest fascinerende matland.  

 

Høydepunkter:

  • Alma - The International School of Italian Cuisine - Italias mest anerkjente kulinariske institutt 
  • Middag i særklasse på KEKOJI  - innovativ produsent som fusjonerer Japan og Italia
  • Paltrinieri Wines med smak av berømte Lambrusco viner 
  • Birrificio Ca' del Brado – et bryggeri utenom det vanlige 
  • Ypperste klasse av  parmaskinke 
  • Produsentbesøk, se hvordan man lager parmesan og balsamico
  • Invitasjon inn til Amund Arnesens unike nettverk 
     

Faglig reiseleder er fermenteringsekspert og smaksnerd Amund Polden Arnesen. Under sine utallige reiser til Italia har han truffet likesinnede og bygget seg opp et nettverk som åpner dører til unike opplevelser for reisedeltakerne. Det blir et dypdykk inn i Italiensk matkultur og vi nyter et hav av gode smaksopplevelser! 

Bestill reise

Reiseperiode:

24 - 29 mai 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Amund Polden Arnesen

Med en nysgjerrighet for smak har Amund Polden Arnesen sjelden latt en sjanse til å prøve noe nytt går fra seg. 
I dag driver han bryggeriet Eik & TID og underviser i øl ved flere av landets mest anerkjente øl- og vinutdanninger. På hjemmefronten har han dykket dypt ned i fermentering av mat og drikke med en grenseløs nysgjerrighet. Amund elsker å kombinere sin dype kunnskap med engasjerende formidling for å vise folk hvor fascinerende mat- og drikkeverdenen kan være.


Pris fra:
27 850,-

Program

Dag 1 - onsdag 24. mai 

Måltider inkludert: L/M 
Møtes på Gardermoen i god tid før avreise til Milano kl.09.40. Vi lander kl.12.30 og bussen vår tar oss inn til sentrum.
Milano er porten mellom Italia og det sentrale Europa og er et maktsenter for kultur, mote og finansindustrien. Byen er en moderne metropol og på mange måter annerledes enn andre Italienske byer. Her er elegante kvartaler og avenyer hvor du finner de beste og mest fasjonable butikkene i verden.
Men den har også sitt bohemkvarter hvor du finner smale sjarmerende gater, små piazzaer og koselige restauranter som er så typisk for Italia.
På veien inn til hotellet vårt stopper vi på en Agriturismo, en gård der det produseres matvarer og vin av et visst omfang. Det blir et interessant besøk der vi lærer om gårdens produksjon og vi nyter en hyggelig lunsj basert på gårdens egne råvarer og egen produksjon. 
Deretter fortsetter vi mot hotellet og har egentid frem til vi går samlet til felles middag på kvelden.

Dag 2 - torsdag 25. mai - Parma og ALMA

Måltider inkludert: F/L     
Etter frokost i dag setter vi kursen sørover til provinsen Parma og til Alma - The International School of Italian Cuisine. 
ALMA er verdens ledende internasjonale utdannings- og opplæringssenter for italiensk mat. De utdanner kokker og vinkelnere fra hele verden, og har treningsprogram på høyeste nivå, utført av verdens ledende lærere. Skolen ligger i  et gammelt hertugpalass, i nærheten av Parma, nylig valgt av UNESCO til "Creative City of Gastronomy", midt i den italienske matdalen.

Her skal vi delta i en masterclass hvor vi lærer oss noen triks i kokkelering med italienske råvarer. Vi skal blant annet lære hvordan vi forbereder og koker ekte italiensk pasta. Dette er et unikt sted som vanligvis ikke tar imot turistgrupper. Men vår cicerone på turen, Amund, har kjente som åpner dørene for oss.

Her får vi et historisk foredrag om Italiensk mat, og vi nyter alle smaksprøvene til lunsj den dagen. Noe søtt frister også, så etter lunsj får vi sjokoladekurs med Alberto Simionato – Chocolatier, Pastry Chef.

Etter dette spennende besøket kjører vi til Parma som blir vårt bosted de neste dagene. Vi utforsker byen selv denne kvelden og spiser middag på egenhånd. Våre reiseledere har selvsagt tips på restaurant, så de som vil slå følge med han gjør selvsagt det. 

Dag 3 - fredag 26. mai - smak av ost og spekeskinke

Måltider inkludert: F/L
I dag har vi et viktig klokkeslett å forholde oss til når vi skal besøke Parmigiano Reggiano. Vi skal nemlig være på plass rett før kl.09.00 som er det magiske klokkeslettet da osten fødes. Vi får en guidet tur på engelsk og selvsagt må vi prøvesmake! 

Og hvis vi ikke har smakt oss mette på den deilige osten går nå turen vider til en eksklusiv lunsj og vinsmaking på storgården Antica Corte Pallavicio. Denne gården har blitt restaurert og bygd opp til både restaurant og overnatting. Her kan vi rusle rundt i en stor hage med eiketrær og bare nyte atmosfæren. Høydepunktet vårt her er å smake på den eksepsjonelle skinken Culatello di Zibello DOP. Dette er spekeskinken som til og med setter den mer velkjente parmaskinken i skyggen. En av verdens virkelige unike smaksopplevelser.

Gode og mette går turen tilbake til hotellet og vi har kvelden fri.

Dag 4 - lørdag 27. mai - balsamico og vin

Måltider inkludert: F/L
I dag skal vi besøke Giusti Balsamico, som er det eldste balsamico-produsenten i Italia. Det blir omvisning i museet, vi får høre hvordan den populære eddiken lages, og selvsagt får vi her også smake på produktet. Siden det syttende århundre har Giusti-familien produsert balsamicoeddik, og med en finurlig harmoni av smaker har deres eddik blitt svært populær over hele verden.

Fra balsamico i verdensklasse skal vi videre til vin i verdensklasse. Barbara og Alberto Paltrinieri ønsker oss velkommen til sin vingård der tradisjon, lidenskap og kjærlighet
gjør at de kan skilte med en av verdens beste Lambruscoviner.
Som de selv sier; "Vi har et løfte i horisonten, som går utover oss selv, og trosser tiden.
Som et drikketrau hugget i stein".
I tillegg til å få en smak av nydelig vin skal vi også få omvisning både i vinkjelleren og blant vinrankene. 
Etter middagen og kvelden har vi på egenhånd.

Dag 5 - søndag 28. mai - Bologna og KEKOJI

Måltider inkludert: F/L/M
Etter frokost setter vi kursen mot Bologna. Her skal vi til en annen av Amunds favoritter, Ca` del Brado som serverer oss egenprodusert øl. Bryggeriet er et av de beste i Italia til å lagre øl på eikefat og på å utnytte lokale bær og frukter i ølet sitt. Dette er noe av det beste og mest eksklusive man kan få tak i av øl i Italia.

Så kan vi ikke forlate Bologna uten å ha fått med oss en guidet vandring i byen med skandinavisktalende guide, selvsagt også dette i matens tegn. Vi snuser inn byens atmosfære mens vi vandrer mellom delikatessene, og smaker på alt fra oster, brød, frukt, rød og hvitvin, kaffe på tradisjonelt vis og ikke minst et utvalg av charkuteri, italiensk pålegg.

Og vår kulinariske dag stopper ikke med det. For i kveld skal vi nemlig unne oss en helt spesiell middag i særklasse!
Middag med KEKOJI, italiensk produsent som jobber med japansk koji for å skape smaker i det italienske kjøkken. Ved å forene innovative japanske matlagingsteknikker med det Italienske skaper innehaver Davide Belli en helt eksepsjonell smaksopplevelse skreddersydd for anledningen.

Dag 6 - mandag 29.mai - hjemreise

Måltider inkludert: F
Vi våkner opp til reisens siste dag, antakelig fortsatt mette etter matopplevelsen kvelden før. Men litt frokost er det alltid plass til før bussen tar oss til flyplassen i Milano.
Flyavgang kl.14.40 direkte til Oslo, med planlagt ankomst Gardermoen kl.17.15.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 27 850,- som inkluderer følgende:

  • Flyreise Oslo-Milano tur/retur med SAS
  • All transport og utflukter under oppholdet
  • Overnatting i delt dobbeltrom
  • 5 frokoster, 5 lunsjer og 2 middager 
  • Alle innganger nevnt i program
  • Spesiell inngang til ALMA international school
  • Amund Polden Arnesen som reiseleder på hele turen
  • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Tillegg for enkeltrom kr. 3 000,-

Hoteller:
Hotell Manin Milano

Hotel Sina Maria Luigia, Parma

Vi tar forbehold om endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold, nedstenging 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad