Skip to main content

Konsert med Placido Domingo i Verona


Konsert med Placido Domingo i Verona

 

Reiseperiode 2. - 6. august 2019

Den 4. august 2019 er det en enestående anledning til å stifte bekjentskap med verdens fremste tenor, Placido Domingo, som feirer sitt femtiårsjubileum som sanger med en stor konsert på Arena, det totusen år gamle romerske amfiteateret midt i Verona.     
I den anledning tilbyr Temareiser Fredrikstad en femdagers kul-tur til Gardasjøen, Verona og omliggende herligheter med forfatteren og folkeopplyseren Tommy Sørbø. Foruten selve konserten, står både besøk på vingård, vinsmaking, bussturer med morsomme kåserier, byvandringer, middager, lunsjer og båttur på programmet.

 

Høydepunkter:

 • Placido Domingo i de mest fantastiske kulisser 
 • Veronas mest berømte severdigheter
 • De pittoreske byene Bergamo, Lazise og Sirmione
 • Vingården Serego Alighieri
 • 3* hotell
 • Frokost hver dag, 1 lunsj, 3 middager
 • Tommy Sørbøs engasjerende kåserier


Vi besøker Bergamo som var pave Johannes XXIIIs fødeby, og hvor diktning og realitet har satt like sterke spor etter seg gjennom 2000 års historie. 

Vi bor rett utenfor den idylliske, lille landsbyen Lazise som ligger ved Gardasjøen. Det hyggelige familiedrevne hotellet vårt ligger et steinkast fra selve sjøen, og er blant annet utstyrt med aircondition og svømmebasseng. 

Tommy Sørbø er kjent som en entusiastisk, kunnskapsrik og humoristisk formidler med store kunnskaper om musikk og musikkhistorie. Og han liker å sette så vel musikk som kunst inn i et større idéhistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Han har også skrevet en operalibretto.

Festforestillingen er i sin helhet viet Verdi. En komponist som med sin blanding av melodiøs sjarm, sødmefylt romantikk og storslått drama er som skapt for Domingo Placdios stemme og spillestil. 
 
Vår helt synger hovedrollen som kongen i de to siste aktene av operaen «Nebucadnesar» (it. Nabuco). En opera som på kort tid gjorde Verdi til en av Europas mest berømte og populære operakomponister. Her får vi blant annet høre Domingos fløyelsmyke barytonstemme i den vakre duetten «Va pensiero» og den storslåtte arien «Dio di Giuda». 
 
Vi får også høre ham i første akt av den mer ukjente, men ikke mindre vakre operaen «De to Foscarier» (it. I due Foscari). Operaen er skrevet rett etter suksessen med Nebucadnesar, og er en sterk tåreperse om faren som ofrer alt for å beskytte familien sin mot verdens ondskap. 
 
Kveldens høydepunkt for mange blir sikkert siste akt av «Macbeth», der Domingo naturligvis har rollen som Macbeth. En rolle han har sunget et uendelig antall ganger tidligere i sin karriere, og som han mestrer som få andre. 

www.showcaseoperaandeventsblog.wordpress.com/2018/10/04/placido-domingo-at-arena-di-verona-2019/ 

Bestill reise

Reiseperiode:

2 - 6 august 2019

Dager:

5

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Like å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
17 695,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 2. august

Måltider inkludert: M
Avreise med SAS kl. 09.35 direkte til Milano (Malpensa flyplass) hvor vi ankommer kl. 12.15. Tommy Sørbø kåserer i bussen på vei til Bergamo, hvor vi foretar en liten byvandring og spiser lunsj for egen regning på en av byens hyggelige trattoriaer før vi fortsetter til Gardasjøen og vårt Hotel Lazise, i den lille byen ved samme navn. Vårt velkomstmåltid nytes på en restaurant ved vannkanten hvor vi regner med å sitte ute. 

Dag 2 – lørdag 3. august

Måltider inkludert: F 
På formiddagen vandrer vi ned til havnen i Lazise, og begir oss ut på en båttur til Sirmione. Båtturen tar ca. 1 time. Sirmione ligger på en landtunge som har vært bebygd og bebodd siden romersk oldtid, og hvor dikteren Catullus og operastjernen Maria Callas er blant dem som fant sitt paradis. Deretter begir vi oss ut på en byvandring i Lazise. Vi ser på den gamle landsbykirken, byporten og bymuren, og får høre om våre forfedres liv og tro. Tommy Sørbø forteller om hvordan middelalderens mennesker leste skaperverket som en bok full av mystiske tegn og formler, og han funderer på om det kanskje er en dimensjon ved tilværelsen som vi i dag har mistet. På ettermiddagen er det mulig for dem som ønsker, å dra til Verona for å oppleve «Aida» av Giuseppe Verdi på Arena di Verona. (NB! Må forhåndsbestilles.) 

Dag 3 – søndag 4. august

Måltider inkludert: F / M 
Formiddagen fri til egne aktiviteter. På ettermiddagen reiser vi til Verona med buss (ca. 50 minutter). Miniforedrag i bussen om operaens historie. Byvandring i Verona, en av verdens best bevarte middelalderbyer, der vi blant annet får med oss Julies hus. Det som skal ha vært boligen til den ene av hovedpersonene i Shakespeares Romeo og Julie, men som i dag nærmest fungerer som et tempel til dyrkingen av den ulykkelige kjærligheten. Felles middag før konserten med Placido Domingo på Arena di Verona. Sen retur til vårt hotell i Lazise. Frokost og middag inkludert. Reserverte sitteplasser er reservert til konserten. 

Dag 4 – mandag 5. august

Måltider inkludert: F / L / M 
Sen frokost før vi på formiddagen busser til en vakker og velholdt vingård, Serego Alighieri, i Valpolicella-egnen. Vi nyter utsøkt vin og mat, og hører Tommy Sørbø kåsere om Dante og hans betydning for italiensk kulturhistorie her på dette stedet hvor dikteren antagelig selv har vært. Tommy gir oss også enkelte smakebiter fra sitt eget tragikomiske teaterstykke «Dråges eventyrlege reise» (framført blant annet på Den Nationale Scene i Bergen.) Et stykke som blant annet handler om Dante. Tilbake til hotellet og Lazise i god tid før vår avskjedsmiddag. 

Dag 5 – tirsdag 6. august

Måltider inkludert: F 
Etter frokost kjører vi til Malpensa flyplass i Milano. Tommy kåserer underveis. Avreise med SAS kl. 13.05 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 15.40. (F)


Operaforestillingene begynner kl. 20.45, og slutter mellom kl. 24.00 og 00.30.
Det er mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.695,- som inkluderer:

 • Fly direkte Oslo-Milano tur/retur med SAS
 • Flyskatt (utgjør kr 1.046,- pr. september 2018)
 • Moderne turistbuss under hele oppholdet i følge program
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program
 • Måltider inkl. drikke i flg. program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)*
 • Nummererte sitteplasser (billett-type Gradinata Numerata Sector 2) og transport til operaforestillingen med Placido Domingo
 • Norske reiseledere (Tommy Sørbø og Nina Harreschou)

 

- Tips er ikke inkludert

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Rabatt for A-kortmedlemmer kr 750,-

Minimum antall deltakere er 20.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
 
Tillegg for enkeltrom                                                                                kr    800,-
Tillegg for dobbeltrom benyttet som enkelt                                              kr 1.765,-
Tillegg pr. person i dobbeltrom med balkong og sjøutsikt                          kr    600,-
Tillegg for dobbeltrom benyttet som enkelt med balkong og sjøutsikt        kr 2.900,-
Tillegg for operaforestillingen Aida billett-type Poltrona** samt buss t/r    kr 1.675,-

** Nummererte sitteplasser med polstret rygg og polstret sete til operaforestillingen Aida (billett-type Poltrona)

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Hotel Lazise 3* 
Hotellskatt (€ 1 pr. person/natt) betales direkte til hotellet.             

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Arena di Verona

VI HAR PLASSER I DE MØRKEGRØNNE FELTENE. 

Nummererte billetter. Plastsete og ryggstøe. Puter kan leies på arenaen for €3 pr stk.

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
2/8Tommy SørbøPlacido Domingo på Arena di Verona17 695,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

23/7Opplev Andrea Bocelli i Toscana - med Stavanger AftenbladFra 16 995,-