Skip to main content

Klassiske Wien og Salzburg med Erling Dahl jr


Reiseperiode 10. - 15. september 2023

Bli med Erling Dahl på en reise i klassisk musikk. Turen går til Østerrike, og det blir selvsagt konserter underveis!

Selv om det vil være musikken som står i fokus på denne turen, vil vi også få med oss de viktigste severdigheter disse byene har å by på. Salzburg med Biskop Virgils barokke katedral fra år 767, St. Peters kloster og festivalhallene ved foten av Mönchsberg midt i gamlebyen. Wien med sin storslåtte arkitektur, palasser, monumenter og parker. Vi ser blant annet Gottfried Sempers nybarokke Burgtheater, Heinrich Ferstels universitet i nyrenessanse, Theophil Hansens parlaments-bygning og det nygotiske rådhuset av Friedrich von Schmidt. 

Erling Dahl, som har vært direktør for både Troldhaugen og Festspillene i Bergen, vil snakke om Den 2. Wienerskole der Mahler, Schönberg og ikke minst menneskesynet og kvinners sjelsliv ble satt under lupen og drøftet takket vært Sigmund Freud. Både Schönberg og Freud har sine museer i Wien, og et besøk på en av disse gir større perspektiv på musikkens utvikling og plass inn i det 20. Århundre.

 

Høydepunkter:

 • Byvandring med guide i Salzburg
 • Klassiske musikkopplevelser
 • Byvandring med guide i Wien
 • Museumsbesøk
 • Utflukt til Schloss Hellbrunn
 • Erling Dahl Jr sine interessante foredrag


Vi skal også bli bedre kjent med musikkgeniet Wolfgang Amadeus Mozart på denne turen. Mozart ble født i Salzburg 27. januar i 1756, og gjorde sine første komposisjoner allerede som 6-åring! Han lagde 22 operaer, 17 messer og over 40 symfonier. De fleste kjenner til hans mest kjente musikkstykker som for eksempel Tryllefløyten, Eine Kleine Nachtmusik og den såkalte “Elvira Modigan-konserten". Mozarts komposisjoner lever gjennom sine melodiske, rytmiske og dynamiske kontraster, og han regnes som en av verdens største komponister gjennom alle tider. 
 

Bestill reise

Reiseperiode:

10 - 15 september 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Erling Dahl jr

I tillegg til hans arbeid på og for Troldhaugen, har Dahl vært sterkt involvert i programkomiteen og styret for Bergen Filharmoniske Orkester og som rådgiver for Festspillene i Bergen. I 2003-2004 overtok han ansvaret for Festspillene, og var direktør for dem i 2004 og 2005. 
Dahl er cand.phil. med pedagogikk og musikk som kjernefag. Han har vært lærer i grunnskolen, spilt flere hundre skolekonserter i Rogaland, og i ti år var han ansatt ved Rogaland Musikkonservatorium.


Pris fra:
23 550,-

Søk reise

Program

Dag 1 – 10. september

Måltider inkludert: M
Avreise fra Gardermoen kl.07.15 med Lufthansa til München hvor vi ankommer kl.09.30. Bussen vår venter på flyplassen, og kjører til vårt hotell som ligger sentralt i det historiske Salzburg. Gangavstand til de fleste severdigheter. Vi gjør en vandring til fots for å bli litt kjent med byen. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes for et innlednings-foredrag av Erling Dahl Jr. og avslutter dagen med en velkomstmiddag. 

Dag 2 – 11. september

Måltider inkludert: F/M
Frokost på hotellet og deretter møter vi vår lokalguide i resepsjonen for å gjøre oss bedre kjent med byen. Salzburg by kom først inn under Østerrike i 1816. Her forenes historie, kultur og natur i en mytisk enhet med festningen Hohensalzburg høyt beliggende over byen med sin barokke frodighet. Og ikke minst er dette Mozarts fødeby. På programmet står både Getreidegasse 9; huset hvor Mozart ble født, Mozarteum museum og Tanzmeisterhaus hvor familien Mozart bodde fra 1773. Sightseeingen avsluttes ved lunsjtid. Vi møtes igjen på hotellet for sammen å vandre til kveldens mat- og musikkopplevelse Mozart Dinner Concert i Barocksaal Stiftskulinarum St. Peter. Her vil vi servert musikalske perler imellom rettene, og hver konsertdel er dedikert en velkjent Mozart opera, som Tryllefløyten og Don Giovanni.

Dag 3 – 12. september

Måltider inkludert: F/M
Etter frokost møter vi vår lokalguide kl. 10.00, og skal ut på en sightseeingtur utenfor byen. En fantastisk tur med nydelig utsikt over landskapet der åpningen av scenene fra Sound Of Music ble filmet. Først en stopp ved Schloss Leopoldskrohn (kjent fra Sound of Music) før vi kjører til Schloss Hellbrunn - et nydelig slott i barokkstil. Deretter gjennom praktfullt landskap til den pittoreske byen St Gilgen. Videre til Mondsee, hvor vi får se Domkirken hvor bryllupet i Sound of Music ble spilt inn. Dahl Jr. holder et foredrag før vi drar samlet til kveldens middag.

Dag 4 – 13. september

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost setter vi oss i bussen kl. 10.00 og kjører mot Wien - en tur gjennom et praktfullt landskap, lunsj på Stift Melk kl. 12.30, og som ender opp i hovedstaden, hvor vi skal tilbringe de neste dagene. Vi bor på det sentralt beliggende Hotel Wandl under vårt opphold. Besøk til Haus der Musik 
Ettermiddagen fri og middag på egenhånd.
Tilbud om billett til Staatsoper eller Volksoper vil bli gitt så snart programmet foreligger. Dette er kun som et tilbud til de som ønsker.

Dag 5 –14. september

Måltider inkludert: F/L/M
Etter frokost gjør vi oss bedre kjent i Wien. Vår lokalguide møter oss i resepsjonen og vi skal besøke flere av de kjente severdighetene byen har å vise frem gjennom en kombinert byvandring og sightseeing med buss. Felles lunsj på etter sightseeingen. Noen timer fri. Kvelden innledes med en tidlig middag og avsluttes med konsert i Musikverein.

Dag 6 – 15. september

Måltider inkludert: F
Etter en god frokost besøker vi Freud-museet der Erling vil fortelle hvilken påvirkning han har hatt for musikken.  Deretter setter vi kursen for flyplassen. Avreise med Austrian Airlines  kl. 18.15, via Frankfurt, med ankomst Oslo kl. 23.30.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 23 550,- som inkluderer:

 • Flyreise Oslo-München/Wien-Frankfurt-Oslo
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
 • All transport, utflukter, 2 konserter og foredraq ifølge program
 • Bysightseeing i Salzburg og i Wien
 • 2 lunsjer (L) og 4 middager (M)
 • Faglig reiseleder Erling Dahl Jr.
 • Teknisk reiseleder Harald Hesmyr

 

Star Inn Premium Salzburg Gablerbräu
Hotel Wandl Wien

Tillegg for enkeltrom kr. 3 950,-
 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
10/9Erling Dahl jrKlassiske Wien og SalzburgMer enn 823 550,-Bestill

Bosted

Star Inn Premium Salzburg Gablerbräu

Star Inn Premium Salzburg Gablerbräu

Übernachten mitten in Salzburg: Star Inn Hotel Salzburg Gablerbräu

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-