Kent og Sussex med Ragnhild Eikli

Bestill reise

Reiseperiode:

10 - 15 april 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Ragnhild Eikli

Førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.


Pris fra:
17 250,-

Ragnhild Eikli

Førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.

Reiseperiode:

10 - 15 april 2019

Reiseperiode 10. - 15. april 2019

- fra Dickens til Charleston og Churchill - og en beryktet dronning

Det sørøstlige England med grevskapene Kent og Sussex er blant det britiske øyrikets mest innholdsrike områder, og det vakre landskapene her, som kalles ”Englands hage”, har huset mange kjente personligheter. Hele området er spekket med sjarmerende småbyer breddfulle av historie, og steder som har inspirert statsledere, forfattere og kunstnere av alle slag.
En av de aller mest berømte forfatterne med tilknytning til Kent, er Charles Dickens. Vi skal innom stedene som ga inspirasjon til udødelige klassikere som Store forventninger og David Copperfield, og vi skal spise på en av stampubene hans.

Vi skal til Canterbury, som med sin storslåtte katedral har vært pilegrimsby siden middelalderen. Herfra tar vi turen ut til Broadstairs, som har vært en populær ferieby ved kysten helt siden viktoriatiden, og der Dickens ofte kom med sin store familie.

På grunn av den nære beliggenheten til kontinentet så vel som til London har Kent vært et naturlig hjem for flere av landets mest innflytelsesrike personligheter. Her ligger slottene og herregårdene som perler på en snor, og vi skal gjøre oss kjent med et knippe av dem. Vi skal til slottet Hever Castle, setet til den mektige Boleyn-familien, først og fremst kjent hos oss på grunn av Anne Boleyn, som kong Henrik 8. ble hodestups forelsket i, og som veltet ikke bare kongens ekteskap, mens også den engelske kirkens forhold til pavekirken i Roma. Videre skal vi besøke Sissinghurst Castle, hjemmet til forfatteren Vita Sackville-West, der hun anla sin berømte hage. Og sist, men ikke minst, skal vi til Chartwell, som var Winston Churchills hjem fra 1922 og inntil hans død i 1965. Her kommer vi tett på den store statsmannen, for huset er innredet slik at det føles som om han bor der fremdeles.

På denne turen skal vi også få med oss et par av dette områdets mest særpregede kunstnerhjem. Den såkalte Bloomsbury Group besto av noen av de mest nyskapende kunstnere og forfattere på begynnelsen av 1900-tallet, og vi skal besøke Virginia Woolfs hjem, Monks House, og Charleston, det unike huset til hennes søster, maleren Vanessa Bell. Fra 1916 ble dette et samlingssted for Bloomsbury Group når de hadde behov for å komme bort fra Londons hektiske liv, og ingen som besøker Charleston, vil noensinne glemme det. 
Gjennom hele reisen beveger vi oss gjennom det frodige engelske hagelandskapet, og selvfølgelig skal vi innom en og annen erke-engelsk pub!

Med oss som reiseleder, har vi Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo.

Bestill reise

Reiseperiode:

10 - 15 april 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Ragnhild Eikli

Førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.


Pris fra:
17 250,-

Program

Dag 1 – onsdag 10. april
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.55 med SAS til London, der vi ankommer kl. 09.20.   
En buss venter oss ved ankomst, og første stopp er lunsj på The Leather Bottle i Cobham. Denne tradisjonsrike puben var en av Charles Dickens’ favoritter, og etter lunsj skal vi ta en liten byvandring gjennom Rochester, som har mange spor etter sin verdensberømte forfatter. Utpå ettermiddagen ankommer vi Canterbury, der vi sjekker vi inn på Canterbury Cathedral Lodge, et hyggelig hotell som ligger inne på selve katedralområdet. Vi samles til felles middag på hotellet om kvelden. (L/M)

Dag 2 – torsdag 11. april
Etter frokost kjører vi ut til Broadstairs, en populær badeby på østkysten allerede i viktoriatiden. Her finner vi et Dickens-museum og flere andre steder med tilknytning til forfatteren, og vi skal spise lunsj på Royal Albion Hotel, der Dickens bodde på mange av sine besøk. Etter lunsj kjører vi tilbake til Canterbury, der vi får en omvisning i den berømte katedralen. Etter drapet på biskop Thomas Becket i 1170 ble denne kirken Englands fremste pilegrimsmål, udødeliggjort i Geoffrey Chaucers livlige beretning The Canterbury Tales.  Kvelden er fri til egen disposisjon, men de som ønsker kan bli med reiselederen og spise middag. (F/L)

Dag 3 – fredag 12. april
Vi sjekker ut fra vårt hotell, og får litt tid på egen hånd i Canterbury før vi setter kursen vestover. Første stopp er Sissinghurst Castle, som var hjemmet til forfatteren Vita Sackville-West, som overtok dette godset i 1930-årene. Hun hadde en aristokratisk oppvekst, og da hun sammen med sin mann flyttet til Sissinghurst, skapte hun det som i dag blir regnet som en av Englands mest berømte hager. Det er derfor hagen vi først og fremst skal konsentrere oss om her, for av selve herskapshuset er det bare forfatterens skrivetårn som er åpent for publikum. Herfra kjører vi videre til Royal Tunbridge Wells, som skal være vår base de tre siste nettene. Denne sjarmerende byen ble en populær kurbadby i viktoriatiden, og selveste dronningen kom hit for å drikke av den mineralholdige og helsebringende kilden. Vi tar inn på vårt hotell, The Spa Hotel, hvor vi spiser felles middag. (F/M)

Dag 4 – lørdag 13. april
Denne dagen er viet to berømte søstre, forfatteren Virginia Woolf og maleren Vanessa Bell. Etter frokost kjører vi til Charleston, et unikt kunstnerhjem som det er en stor opplevelse å komme inn i. Vanessa Bell og hennes homofile samboer, Duncan Grant, gjorde dette huset til et samlingspunkt for kunstnerne, forfatterne og filosofene i The Bloomsbury Group de første tiårene av 1900-tallet. Vi spiser lunsj på puben The Cricketers’ Arms, før vi kjører drar videre til Monks House, hjemmet til Virginia Woolf og hennes mann Leonard. Med romaner som Mrs. Dalloway og To the Lighthouse regnes Woolf som en av de mest sentrale modernistene i britisk litteratur, og vi skal bli kjent med hennes liv og forfatterskap. Om kvelden samles vi til felles middag. (F/L/M)

Dag 5 – søndag 14. april
Vi starter dagen med et besøk til Hever Castle, setet til den innflytelsesrike Boleyn-slekten, og der kvinnen som skulle bli en av England mest berømte (og skjebnesvangre) dronninger, Anne Boleyn, vokste opp. Kong Henrik 8. var en hyppig gjest, og forholdet til Anne skulle som kjent få enorme konsekvenser for kongeriket. I begynnelsen av 1900-tallet ble Hever Castle overtatt av den amerikanske mangemillionæren William Waldorf Astor, som flyttet inn her. I dag er godset ikke lenger bebodd, men det er åpent for publikum, og vi kan boltre oss i husets rikholdige skatter. Etter lunsj kjører vi den korte veien videre til Chartwell, som var Winston Churchills hjem i over førti år. Huset er innredet slik det var på 1930-tallet, og gir et fascinerende innblikk i Churchills liv. Å male ble en av statsmannens kjæreste hobbyer, og vi kommer inn i hans atelier – fascinerende, det også. Vi kjører tilbake til Royal Tunbridge Wells, der vi samles til felles avskjedsmiddag. (F/M)

Dag 6 – mandag 15. april
Formiddagen fri før vi kjører til flyplassen på Heathrow for avreise med SAS kl. 15.35 med ankomst Oslo Gardemoen kl. 18.45. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.250,- som inkluderer:
- Fly Oslo-London tur/retur med SAS 
- Flyskatt (utgjør kr 1.121,- pr. juli 2018)
- Overnatting i dobbeltrom  
- All transport i flg. program
- Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program  
- Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *  
- Norsk reiseleder (Ragnhild Eikli)
- Tips 

Tillegg for enkeltrom                          kr  2.740,-
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge        kr  1.200,-
(Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Canterbury Cathedral Lodge 4* i Canterbury www.canterburycathedrallodge.org
The Spa Hotel 4* i Royal Tunbridge Wells www.spahotel.co.uk

Påmelding senest 7. januar 2019.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 18. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.