Pris fra:
15 595,-
Dager:6
Bestill reise

Ragnhild Eikli

Førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.

- fra Dickens til Charleston og Churchill - og en beryktet dronning

Reiseperiode 13. - 18. august 2018

 

Det sørøstlige England med grevskapene Kent og Sussex er blant det britiske øyrikets mest innholdsrike områder, og det vakre landskapene her, som kalles ”Englands hage”, har huset mange kjente personligheter. Hele området er spekket med sjarmerende småbyer breddfulle av historie, og steder som har inspirert statsledere, forfattere og kunstnere av alle slag.
En av de aller mest berømte forfatterne med tilknytning til Kent, er Charles Dickens. Vi skal innom stedene som ga inspirasjon til udødelige klassikere som Store forventninger og David Copperfield, og vi skal spise på en av stampubene hans.

Vi skal til Canterbury, som med sin storslåtte katedral har vært pilegrimsby siden middelalderen. Herfra tar vi turen ut til Broadstairs, som har vært en populær ferieby ved kysten helt siden viktoriatiden, og der Dickens ofte kom med sin store familie.

På grunn av den nære beliggenheten til kontinentet så vel som til London har Kent vært et naturlig hjem for flere av landets mest innflytelsesrike personligheter. Her ligger slottene og herregårdene som perler på en snor, og vi skal gjøre oss kjent med et knippe av dem. Vi skal til slottet Hever Castle, setet til den mektige Boleyn-familien, først og fremst kjent hos oss på grunn av Anne Boleyn, som kong Henrik 8. ble hodestups forelsket i, og som veltet ikke bare kongens ekteskap, mens også den engelske kirkens forhold til pavekirken i Roma. Videre skal vi besøke Sissinghurst Castle, hjemmet til forfatteren Vita Sackville-West, der hun anla sin berømte hage. Og sist, men ikke minst, skal vi til Chartwell, som var Winston Churchills hjem fra 1922 og inntil hans død i 1965. Her kommer vi tett på den store statsmannen, for huset er innredet slik at det føles som om han bor der fremdeles.

På denne turen skal vi også få med oss et par av dette områdets mest særpregede kunstnerhjem. Den såkalte Bloomsbury Group besto av noen av de mest nyskapende kunstnere og forfattere på begynnelsen av 1900-tallet, og vi skal besøke modernisten Virginia Woolfs hjem, Monks House, og Charleston, det unike huset til hennes søster, maleren Vanessa Bell. Fra 1916 ble dette et samlingssted for Bloomsbury Group når de hadde behov for å komme bort fra Londons hektiske liv, og ingen som besøker Charleston, vil noensinne glemme det. 
Gjennom hele reisen beveger vi oss gjennom det frodige engelske hagelandskapet, og selvfølgelig skal vi innom en og annen erke-engelsk pub!

Med oss som reiseleder, har vi Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo.