Skip to main content

Julestemning i Wien


Julestemning i Wien-

med julemarkeder og wienerkonsert

Reiseperiode 23. - 26. november 2020

Wiens tradisjonelle julemarkeder har vært viden kjent siden 1295, og byens mer enn 15 julemarkeder regnes som noe av det beste i Europa. Turister fra hele verden strømmer til et julepyntet Wien hvert år fra midten av november til romjulen for å føle den ekte og tradisjonelle julestemningen på pulsen. Hele byen er pyntet til jul og advent, og stemningen og atmosfæren i julegatene Graben og Kohlmarkt er ved flere anledninger kåret til Europas fineste og mest sjarmerende!

Julemarkedene i Wien kalles Weihnnachtsmarkt og Christkindlmarkt, og vi vil besøke de tre mest kjente:
 • Wiens klassiske julemarked foran Rådhuset med mer enn 250 salgsboder. Rådhusets fasade blir verdens største julekalender.
 • Schönbrunn slott med mer enn 100 boder og utendørs julekonserter.
 • Spittelberg i Wiens historiske sentrum med 100 boder med tradisjonell håndverkskunst


På julemarkedene myldrer det av salgsboder med håndlaget julepynt og håndverkskunst av meget høy kvalitet, og duften av glühwein, punsj og julebakst, glade og forventningsfulle barn og juleverksteder, setter garantert julestemningen. I Wien er ukene før jul romantiske, stille og idylliske og man føler på forventningene til det som skal komme.

I løpet av disse hyggelige førjulsdagene i Wien, får vi også mulighet til både konsert, byrundtur og middag på Wiens eldste og mest særegne restaurant. Vi kjører også en tur til Burgenland og slottet Esterhazy siste dag.

Velkommen til en klassisk julstemning – velkommen til Wien!

Bestill reise

Reiseperiode:

23 - 26 november 2020

Dager:

4

Reiseleder:

Harald Hesmyr

Ekte reiselivsmann med bred erfaring fra turproduksjon og reiseledelse. Har ledet reisegrupper over store deler av verden, spesielt på de tyskspråklige områdene i Europa. Jobber som teknisk reiseleder i Temareiser Fredrikstad.


Pris fra:
9 890,-

Søk reise

Program

Dag 1: mandag 23. november – Avreise

Måltider inkludert: F / M
Avreise fra Oslo Gardermoen kl 13.40 med Austrian direkte til Wien, hvor vi ankommer kl. 16.05.  Etter ankomst Wien blir vi møtt av vår skandinavisktalende lokalguide som vil vise oss noen av byens viktigste severdigheter, blant annet Ringstrasse med Staatsoper, Parlamentet, Hofburg og Rådhuset. Vi krysser Donau og får se de fantastiske nye byggeprosjekter som vokser frem som ”det nye og moderne Wien”, før vi besøker det berømte og særegne Hundertwasser Haus.
Etter denne første del av byrundturen i Wien sjekker vi inn på Hotel Post, kun 5 minutters gange fra Stephansdomen. Hotellet har en perfekt beliggenhet i Altstadt med gåavstand til det meste.
Vår første felles middag serveres på restaurant Augustinerkeller, en av Wiens mest kjente og kjære restauranter.

Dag 2: tirsdag 24. november – byrundtur i Wien

Måltider inkludert: F / M
Etter en velsmakende frokost på hotellet, samles vi til avtalt tid for annen del av byrundturen i Wien. Sammen med vår lokale guide, vil bussen ta oss ut til Schloss Schönbrunn, Habsburgernes storslagne sommerslott, sannsynligvis Østerrikes viktigste kulturelle monument og største turistattraksjon og vi skal besøke et tyvetalls storslagne rom og saler i slottet.
Etter besøket i slottet, er det bare å glede seg til julemarkedet på plassen foran slottet. Hvilken atmosfære og julestemning, med duften av glühwein og julebakst og pølser, intime og meget stemningsfulle julekonserter mellom julebodene, glade og forventningsfulle mennesker, vi kommer garantert i julestemning. Lunsj er på egenhånd, enten man vil ta noe ”enkelt” ute ved bodene, eller inne på den store wienercafèen ved slottet.
Til avtalt tid bringer bussen oss tilbake til vårt hotell i sentrum, og vi får litt tid for oss selv. 
Kanskje frister et besøk med Mozart i Figaro-/Mozart Haus kun kort gange fra hotellet?
Denne kvelden skal vi få oppleve en ekte wiener konsert med både Mozart og Strauss.
Middag ikke inkludert, men reiseleder arrangerer gjerne felles middag.

Dag 3: onsdag 25. november – fridag på julemarkedene

Måltider inludert: F / M
Denne dagen tilbringes på julemarkedene i sentrum. Vi møtes til avtalt tid på hotellet, og går samlet til Rådhuset hvor byens største julemarked tradisjonen tro ønsker oss velkommen med en julestemning det er vanskelig å forestille seg. Hele fasaden på Europas vakreste rådhus blir omgjort til verdens største julekalender, og hver dag blir en luke åpnet med festivitas av en av Wiens kjente personligheter. Bodene er fylt opp med håndlagde juledekorasjoner og fristelser av alle sorter.
Dagens lunsj er ikke inkludert, men vi kan anbefale det berømte Cafè Landtmann , et av de fremste eksempler på en klassisk wienercafè hvor en rekke celebriteter har vært stamgjester opp gjennom historien.
Ettermiddagen anbefales å tilbringe på julemarkedet Spittelberg beliggende i Wiens historiske kvarter, en kort spasertur fra Rådhuset. Dette julemarkedet blir av østerrikerne regnes som ”det absolutt beste”, med sitt store og rike utvalg av tradisjonell håndverkskunst. Selv om det er mange mennesker så vil man garantert føle den spesielle og behagelige stemningen, gleden og roen på disse julemarkedene, noe man helt sikkert har behov for med tanke på de hektiske uker mange har foran seg….
Om kvelden går vi samlet til restaurant Reichenberger Griechenbeisl for middag. Denne Wiens eldste restaurant fra 1447 er helt spesiell med sin arkitektur, atmosfære, sjarm og gode kjøkken, og gjester fra hele verden besøker stedet hele året .
Wiens pyntede julegater er for øvrig om mulig enda vakrere om kvelden i sin duse og vakre opplysning, og er vi heldige så faller noen snøfnugg på våre stemningsfulle kveldsvandring…

Dag 4: torsdag 26. november – Tur til Burgenland og hjemreise

Måltider inkludert: F
Vi har god tid til frokost og litt tid på egenhånd til å se noen av de små julemarkedene nær hotellet. Bussen henter ved hotellet kl 12.00 og kjører til Burgenland (ca 1 times kjøring), som er den østligste delstaten i Østerrike. Burgenland domineres av åpne sletter og bølgende åser. Her skal vi se slottet Esterhazy, en av de vakreste barokkslottene i Østerrike, og det gir oss et imporerende innblikk i det tidligere glamorøse livet ved hoffet til Prinsene av Esterhazy . Etterpå kjører vi inn til Eisenstadt, hvor vi får litt tid til å rusle rundt på egenhånd. Det finnes flere bakerier og kafeer, hvor man kan nyte en god lunsj.
Utover ettermiddagen kjører vi til en vingård, som området er meget godt kjent for, og her får vi en omvisning og smak av gårdens viner. Deretter videre til flyplassen og avgang med Austrian kl 20.50 direkte til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 23.15.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 9.890,- som inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Wien med Austrian t/r
 • Flyskatter 
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
 • All transport med buss
 • Bysightseeing med buss og skandinavisktalende lokalguide i Wien
 • Entre Schönbrunn med omvisning
 • Entre slottet Esterhazy
 • 2 middager (M)
 • Reiseleder Harald Hesmyr

 

Minimum antall deltakere er 20 personer - max 25.

Depositum kr. 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Tillegg for enkeltrom       kr. 1.200,-

Tillegg for wienerkonsert og middag dag 2 kr. 1.150,- (må bestilles samtidig med reisen) enten i Kursalon eller i Hofburg (programmet er ikke klart enda og vi kan derfor ikke si før nærmere avreise på hvilket av stedene det blir)

Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.
Flybilletter til Oslo: kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
23/11Harald HesmyrJulestemning i Wien9 890,-Bestill

Reisekalender

3/9Kristin Lavransdatters verden - en oppdagelsesreise! Fra 13 450,-
23/9Hellas - en vandretur på Pelion-halvøyaFra 19 400,-
12/10Sigrid Undsets RomaFra 18 270,-
19/11Høsttur til Bordeaux og CognacFra 12 650,-
23/11Julestemning i WienFra 9 890,-