Julemarkeder i København og i Tivoli

Bestill reise

Reiseperiode:

2 - 4 desember 2022

Dager:

3

Reiseleder:

Reiseleder fra Temareiser Fredrikstad


Pris fra:
11 700,-

Reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Reiseperiode:

2 - 4 desember 2022

Opplev julestemningen i København med besøk i Tivoli


Reiseperiode 2. – 4. desember 2022 

Julen er en magisk tid i København. I månedene før jul pynter København seg med julelys og vakkert dekorerte juletrær. På Strøget er det flittig handel i de flotte julepyntete butikkene, samt på de hyggelige julemarkedene rundt om i byen. Kronen på verket er Tivoli, som forvandles til et sant vintereventyr med ikke mindre enn 1200 juletrær pyntet med 60 000 julekuler! 
Vi skal også overvære den klassiske balletten Nøtteknekkeren i Tivoli konsertsal. 

 

Høydepunkter: 

 • Flere julemarkeder  
 • Besøke et julepyntet Tivoli 
 • Balletten Nøtteknekkeren i Tivoli Koncertsal 
 • Museet Louisiana 
 • Sightseeing i København 

 

Jul i Tivoli 
Tradisjon tro er Tivoli i førjulstiden utsmykket med magiske julelys og full av koselige juleboder. Her kan du få deilig dansk julemat, godteri, varm drikke, kjøpe fantastisk julepynt og julegaver - og nyte julestemning i lange baner.  
Den kjente danske designeren Jette Frölich, har sin egen julebutikk i Tivoli iår. Der viser hun frem sin elegante julepynt og interiørdesign. Hun har designet home decor og juletilbehør i Danmark i over 30 år og er kjent for sin unike, elegante og enkle stil.  

H.C. Andersens julemarked på Kongens Nytorv
Hver førjulstid forvandles de brosteinsbelagte gatene ved Kongens Nytorv til et eventyrlig julemarked, når H. C. Andersens julemarked går av stablen. Markedet er en av Københavns juleklassikere, og i hele førjulstiden kan du kose deg med ekte dansk julestemning i de historiske omgivelsene. 
Ta en pause fra shoppingturen på Strøget og nyt julestemningen og den fantastiske julepynten på Hotel D’Angleterres og Magasin Du Nord. Her kan du kjøpe julegaver til venner og familie, mens du nyter danske julekaker og en kopp varm gløgg ved den julepyntede kanalen. 

Julemarked på Højbro Plads 
I førjulstiden forvandles Højbro Plads midt i Indre By til et sant juleland med funklende julelys, juletrær, reinsdyr og julenisser - med andre ord alt som hører med. Her kan varme deg på en kopp rykende varm gløgg, og kose deg med tyske julekaker og italienske oster, pølser, sjokolade - og selvfølgelig de klassiske danske "æbleskiver". 

Jul på Bakken 
Rett nord for København ligger Klampenborg, og her finner du et av de aller koseligste julemarkeder i København. Midt inne i en koselig skog ligger verdens eldste fornøyelsespark, Bakken, som hver førjulstid pyntes opp med funklende lys og røde nisser, og byr på ekte julestemning i skogen. Her kan du kjøpe lekkert godteri og andre delikatesser, og kose deg med alskens julesnacks. 

Tivoli-Garden 
Med sin over 175-årige historie er Tivoli-Garden verdens eldste ungdomsgarde og en verdensberømt del av både Tivoli og Danmark. Tivoli-Garden er dessuten en helårs musikkutdannelse for barn på 7-16 år, som består opptaksprøvene. Tivoli-Garden består av et Musikkorps, Tambourkorps og Fanevakt. 

På samme måte som Tivoli er Tivoli-Garden kjent over store deler av verden og reiser ofte utenlands for å representere Tivoli og Danmark med sine oppvisninger. Uniformen med den gjenkjennelige bjørneskinnsluen, de røde jakkene og hvite bukser er et visuelt ikon, som på et øyeblikk signaliserer det eventyrlige Tivoli og det historiske Danmark. 

Bestill reise

Reiseperiode:

2 - 4 desember 2022

Dager:

3

Reiseleder:

Reiseleder fra Temareiser Fredrikstad


Pris fra:
11 700,-

Program

Dag 1 – fredag 2. desember

 Måltider inkludert: L  
Avgang med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 09.15 direkte til København, hvor vi lander kl. 10.30. 
Vi blir møtt av en lokalguide som skal vise oss København, samt at vi kjører til museet Louisiana som ligger litt nord for København. Louisiana er ikke bare en samling av samtidskunst, men også et samspill mellom kunst, arkitektur og landskap.  
Etter en deilig lunsj sjekker vi inn på hotellet og har resten av dagen fri til å oppsøke de julemarkeder man har lyst til å se nærmere på. Middag på egenhånd. 

Dag 2 – lørdag 3. desember

Måltider inkludert: F / M 
Etter deilig dansk ‘morgenmad’ begir vi oss mot et julepyntet Tivoli.  
Julen er et magisk eventyr i Tivoli! Tusenvis av funklende lyspunkter gir varme i det kalde vintermørket, juletrærne glitrer i flotte farger, og Tivoli-Garder fyller Haven med vakker musikk. 
Lukten av søte julegodter sprer seg, mens klassiske juleretter serveres i restaurantene. For å tilfredsstille lysten på noe søtt, så kan man kjøpe seg overdådige julekaker og nybakte ‘æbleskiver’ – helt perfekt i selskap med varm kakao, gløgg og årets juleøl. Blir man ekstra sulten kan vi anbefale et besøk på et av Havens mange spisesteder. 

Kl. 16.00 er det duket for balletten Nøtteknekkeren i Tivolis konsertsal.  
Dronning Margrethe er den kyndige hånd bak forestillingens scenografi og kostymer og Tivolis ballettchef Peter Bo Bendixen har skapt koreografien. Nøtteknekkeren akkompagneres av Tivolis eget symfoniorkester, Tivoli Copenhagen Phil, som ved hver forestilling har 68 musikere i orkestergraven. Denne versjonen av Nøtteknekkeren har Tivoli anno 1874 som ramme. 

Etter forestillingen går vi samlet til en av restaurantene i Tivoli for å spise en deilig middag. 

Dag 3 – søndag 4. desember 

Måltider inkludert: F 
I dag kan vi besøke de julemarkedene vi ikke rakk innom første dag. Men før vi forlater hotellet om morgenen, så sjekker vi ut og setter kofferten på oppbevaringen på hotellet. Vi møtes på hotellet igjen kl. 16.00 for å kjøre mot flyplassen. Avgang med Norwegian kl. 19.10 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 20.25. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 11.700,- som inkluderer: 

 • fly med Norwegian Oslo-København t/r 
 • flyskatter 
 • 2 overnattinger i dobbeltrom inkl. frokost 
 • entre til Louisiana 
 • 1 lunsj 
 • 1 3-retters middag i Tivoli 
 • billett til forestillingen ‘Nøtteknekkeren’ 
 • reiseleder fra Temareiser Fredrikstad 

 
Tillegg for enkeltrom kr. 500,- 

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltagere 20 personer. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap! 
 
Vi forbeholder oss retten til prisendringer ved kursendring på danske kroner samt programendring. 
 
Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad AS