Skip to main content

Julemarked i Krakow


Julemarked i Krakow

 

Reiseperiode 2. - 5. desember 2019

Krakow er uten tvil den mest kjente polske by. Med sin fortryllende sjarme er det ikke uten grunn at byen har fått en velfortjent plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Denne reisen vil gi oss mulighet til å oppleve de mange høydepunktene byen tilbyr både i selve sentrum og i området rundt.

 

Høydepunkter:

 • Det fargerike julemarkedet på Stortorget 
 • Krakow og den sjarmerende gamlebyen 
 • Kongeslottet på Wawel-høyden i Krakow 
 • Katedralen med de kongelige sarkofager 
 • Den berømte jødiske bydelen Kazimierz 
 • Den vakre Tempel-synagogen og jødiske tradisjoner 

 

Vi vil se Kongeslottet på Wawel-høyden og den flotte Tempel-synagogen i den meget trendy og jødiske bydelen Kazimierz. Vi tilbyr også en utflukt hvor man kan besøke den over 700 år gamle saltminen (tillegg i prisen). Julemarkedet i Krakow tiltrekker seg mange turister hvert år. Det er på grunn av den glade atmosfæren, deilige godbiter, varm gløgg og vakre håndverk. Det er lett å føle julestemningen her.
 

Bestill reise

Reiseperiode:

2 - 5 desember 2019

Dager:

4

Reiseleder:

Norsk reiseleder


Pris fra:
7 870,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 2. desember
Måltider inkludert: L / M
Avreise fra Gardermoen med Norwegians direktefly kl. 10.00 som ankommer Krakow kl. 12.05. Vi finner da vår buss og kjører til hyggelige Hotel Pod Wawelem (***), som ligger 300 meter fra det kongelige slott, Wawelem. og ca 800 meter fra markedsplassen der julemarkedet er. 
Ved ankomst på hotellet får vi servert en lunsj og sjekker deretter inn på våre rom. Vi møtes om ettermiddagen til en byvandring i gamlebyen, hvor vi spaserer gjennom den skjønne renessansegaten Kanonicza til Stortorget forbi St Peter og Paul barokk-kirke, St Andre gotiske kirke og St Adalberts kirke. Vi besøker Mariakirken som ligger ved markedsplassen. Mariakirken har Europas største alter fra middelalderen med over 200 små og store skulpturer. Kirken er et imponerende skue. Det blir også litt tid til å se på julemarkedet før vi møtes til felles middag om kvelden. 
  
Dag 2 – tirsdag 3. desember
Måltider inkludert: F / M

Etter en god frokost på hotellet tar vi plass i bussen som skal kjøre oss til den jødiske bydelen Kazimierz, som også er kjent fra Steven Spielbergs film ‘Schindlers liste’. Vi besøker Helena Rubinsteins barndomshjem, samt Remuh-synagogen og Tempel-synagogen.
Litt tid på egenhånd før vi spiser middag på en tradisjonell jødisk restaurant. Under middagen hører vi Klezmers musikkonsert. Klezmer er en instrumental musikktradisjon knyttet til jødisk kultur. 


Dag 3 – onsdag 4. desember
Måltider inkludert: F

Frokost på hotellet. I dag kan hele dagen benyttes på julemarkedet eller man kan være med på en utflukt til saltgruven i Wieliczka (utflukten koster kr 720,- i tillegg). Den 700 år gamle saltgruven Wieliczka ligger ca. 15 km sørøst for Krakow og har vært i drift helt frem til 1996. Vår buss henter oss etter frokost og vi får omvisning i gruven med statuer etc., hogget ut av tidligere gruvearbeidere. Høydepunktet er Kingas kapell, 101 meter under jorden. Den måler 54 x 17 meter og er 12 meter høy – og, alle detaljer er gjort av salt! Lunsj i en koselig restaurant i Wieliczka. Retur til Krakow med buss. 
Middag på egenhånd om kvelden. 
 

Dag 4 – torsdag 5. desember
Måltider inkludert: F

Etter frokost blir det busstransport til flyplassen kl. 09.30. Avreise med Norwegians direktefly kl. 12.35 som ankommer Gardermoen kl. 14.40. 
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 7.870,- som inkluderer:

 • Direkte Oslo-Krakow tur/retur med Norwegian
 • Flyskatt 
 • All fellestransport under oppholdet i følge program
 • 3 overnattinger i dobbeltrom
 • Utflukter, rundturer og kåserier i følge program
 • Måltider iflg program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) 
 • Reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

 

Minimum antall deltakere er 20
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding

Tillegg for enkeltrom                                          kr 600,- pr person
Tillegg for utflukt til saltgruvene med lunsj         kr 720,- pr person

Fly til Oslo: Kontakt Temareiser Fredrikstad.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Hotel Pod Wawelem – ligger fantastisk i Krakows gamleby rett ved Wisla elven og har Kongeslottet på Wawel-høyden på motsatt side. I øverste etasje på hotellet finnes en bar med utsikt mot slottet. Alle rom har bad, TV, WIFI og vannkoker. 
 

 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
2/12Norsk reiselederKrakow Julemarked7 870,-Bestill

Bosted

Reisekalender

19/9Istanbul - der øst møter vestFra 13 750,-